ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ο δρόμος και το αίτημα του Νοσοκομείου

Τρεις και πλέον ώρες απασχόλησε το Δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, το πρόβλημα που έχει σχέση με τις εδαφολογικές έρευνες στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, όσον αφορά δουλειά της Εγνατίας οδού Α.Ε., για το νέο Εθνικό δρόμο Δράμας – Καβάλας.

Στο τέλος δεν πάρθηκε απόφαση, δεν δόθηκε άδεια στην Εγνατία οδό, να κάνει αυτές τις έρευνες, αλλά το θέμα αναβλήθηκε για να μεσολαβήσει ενημέρωση – διαβούλευση – συζήτηση και να επανέλθει μετά από σχετική εκδήλωση ενημέρωσης που θα γίνει εκεί όπου υπάρχουν οι περισσότερες αντιδράσεις στην περιοχή του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος εκτός από τη Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Δημ. Κυριαζίδης και εκπρόσωποι σε ανώτατο επίπεδο της Εγνατίας οδού.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος διαμαρτύρονταν έντονα, αλλά ήταν ο μοναδικός που διαφώνησε με την ιδέα της αναβολής στη λήψη απόφασης. Όταν το θέμα αυτό συζητήθηκε με την προαναφερθείσα απόφαση αναβολής, άρχισε μία άλλη μακρά συζήτηση για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη δύο γηροκομείων – Πουλίδειο και Κωνστάντειο – του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα», του ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων της Ιεράς Μητρόπολης και της Παιδόπολης. Σ΄ αυτά τα ιδρύματα η διοίκηση πρόσθεσε απαλλαγή των δημοτικών τελών και για τον ΟΚΑΝΑ και για το ΚΕΘΕΑ. Όχι όμως για το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας.

«Ας αρχίσουμε μία συζήτηση και γι΄ αυτή την ιδέα, ν΄ απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη και το νοσοκομείο», είπε ο Μ. Παπαδόπουλος. Για 15 περίπου λεπτά μιλούσε ο Άρης Βέρρος, ζητώντας να τύχει της ίδιας μεταχείρισης και το νοσοκομείο. Ζητώντας στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε ίδρυμα και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν και στο ίδρυμα και στο Δήμο Καβάλας από την απαλλαγή των δημοτικών τελών. Ο κ.Σιμιτσής πρότεινε να μην απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη κρατικά ιδρύματα όπως η Παιδόπολη και αντί στα άλλα να υπάρξει πλήρης απαλλαγή, να υπάρξει έκπτωση 90%. «Από πού προκύπτει ότι αυτά τα ιδρύματα έχουνε ανάγκες» ρώτησε  ο κ. Ποτόλιας, που διαφώνησε με την εισήγηση. Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, χωρίς να περιλαμβάνει στην απαλλαγή των δημοτικών τελών και το νοσοκομείο Καβάλας.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version