ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μετά τις φωτιές, λάδια στο οδόστρωμα

Χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Δαγκλή, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως το ύψος της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο λόγος για τον οποίον ο δρόμος παρέμεινε κλειστός οφείλονταν στα επεισόδια τα οποία διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, τα οποία άρχισαν στις 8:30 το απόγευμα σε πολυκατοικία όπου λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας συγκεντρώθηκαν περίπου σαράντα αντιεξουσιαστές. Φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, με αφορμή όπως λέγεται εκδήλωση που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα στα γραφεία. Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν επί αρκετά λεπτά στην είσοδο της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. Όταν οι αντιεξουσιαστές είδαν τους αστυνομικούς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους. Υποχώρησαν από την οδό Βενιζέλου στην οδό Δαγκλή και συγκεκριμένα στη διασταύρωσή της με την οδό Φιλίππου, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους ακόλουθα κι έσπρωξαν στη μέση του δρόμου. Το πλήθος των αστυνομικών αυξήθηκε την ώρα που οι αντιεξουσιαστές πετούσαν πέτρες εναντίον τους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη γρήγορα κι έσβησε τη φωτιά.

Λίγη ώρα αργότερα οι αντιεξουσιαστές χάθηκαν στα σοκάκια της συνοικίας του Αγίου Ιωάννου αλλά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πιθανώς από αυτή τη διαμαρτυρία ήταν πολύ μεγαλύτερο. Καθώς απομακρύνθηκαν οι τρεις καμένοι κάδοι, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά, εμφανίστηκε στο οδόστρωμα αυξημένη ποσότητα λαδιού. Η βροχή και η κίνηση των οχημάτων μετέφερε τα λάδια σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση και μέχρι τη διασταύρωση της οδού Δαγκλή με την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ήταν αδύνατο ο δρόμος να χρησιμοποιηθεί από τα αυτοκίνητα διότι ήταν επικίνδυνος ενώ λάδια φαίνεται πως υπήρχαν ακόμη και στο πεζοδρόμιο. Έτσι, αποκλείστηκε η κυκλοφορία και τοποθετήθηκε το απαραίτητο πριονίδι. Δυστυχώς, έως το πρωί της Πέμπτης το πρόβλημα δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί, διότι η ποσότητα των λαδιών ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί. Ο δρόμος πλύθηκε και ξαναρίχτηκε νέο πριονίδι, έγινε προσεκτικός καθαρισμός από οδοκαθαριστές και τελικά η κυκλοφορία επανήλθε σε ομαλή ροή χθες το μεσημέρι.

Πως όμως βρέθηκαν τόσα πολλά λάδια στην περιοχή; Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λογική και υπεύθυνη απάντηση. Η αστυνομία εκτιμά ότι τα σκόρπισαν σκόπιμα οι αντιεξουσιαστές. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο κάποιοι από τους κάδους που χρησιμοποιήθηκα από τους αντιεξουσιαστές να περιείχαν όχι μόνο απορρίμματα αλλά και αυτά τα λάδια.

Το γεγονός ότι για ώρες χθες το πρωί παρέμενε κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα της οδούς Δαγκλή αυτονόητα επηρέασε την κίνηση στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version