ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Λαφαζάνης – «Συνεχίστε τον αγώνα σας, θα φύγουν»

Περιοδεία στην Καβάλα έκανε χθες το πρωί ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πρώην υπουργός περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εντύπωση προκάλεσαν τα αστυνομικά μέτρα καθώς αρκετοί αστυνομικοί ήταν συνεχώς δίπλα του. Ακόμα κι όταν το μεσημέρι έδινε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος, σε πολυκατοικία της πλατείας Καπνεργάτη.

Κοντά του ήταν ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης και ο Μίλτος Σιτσάνης, ενώ η περιοδεία του κ. Λαφαζάνη κατέληξε χθες το απόγευμα σε ανοιχτή εκδήλωση – ομιλία του, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Πρώτα συνάντησε τους εργαζόμενους των Φωσφορικών Λιπασμάτων. Συναντήθηκε μαζί τους εκεί όπου βρίσκονται κάθε μέρα, κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας οδού. Περπάτησε μαζί τους μέχρι την πύλη του εργοστασίου. Ζήτησε να μπει στο εργοστάσιο και συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία εργαζομένων να συναντήσει τα στελέχη της εταιρίας. Μίλησε στο τηλέφωνο με τον κ. Νίκο Μπεχράκη, ο οποίος του εξήγησε ότι ο ίδιος ήταν ευπρόσδεκτος όμως, χωρίς εργαζόμενους. Απάντησε αρνητικά και η συνάντηση δεν έγινε.

Ο κ. Λαφαζάνης αμέσως μετά είπε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρία με τον προαναφερθέντα τρόπο αρνείται το διάλογο. Χαρακτήρισε τη διοίκηση της εταιρίας αυταρχική και αλαζονική. Αυτές οι νοοτροπίες θα ηττηθούν, είπε, ενώ συμπλήρωσε προς τους εργαζόμενους «συνεχίστε τον αγώνα σας, θα φύγουν». Όταν τον ρωτήσαμε, εάν έχει κατά νου λέγοντας τη φράση θα φύγουν, απάντησε ότι δεν έχει καμιά συγκεκριμένη πληροφορία σε σχέση με τις επικείμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Κατήγγειλε τον κ. Μπεχράκη διότι δεν ήθελε στη συνάντηση να παραβρίσκεται το σωματείο, ενώ για το μέλλον του εργοστασίου, είπε ότι πρέπει να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο.

Στον καταυλισμό του Εσκί Καπού τον ενημέρωσε για τους πρόσφυγες η Άννα Γιοβανιού. Έμεινε αρκετή ώρα στον καταυλισμό, επιμένοντας ότι το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει ν΄ αντιμετωπισθεί διαφορετικά. Παρατήρησε φυσικά ότι ο χώρος φιλοξενίας είναι εντελώς ακατάλληλος.

πηγη: proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version