ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κυρώσεις από τον Δήμο για την υπαίθρια διαφήμιση

Κυρώσεις προβλέπει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας κατά την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στην υπαίθρια διαφήμιση, ως εξής:

– Η επικόλληση αφισών και διαφημιστικών εντύπων επί των κάδων απορριμμάτων και γενικά σε χώρους όπου απαγορεύεται η αφισοκόλληση, τιμωρείται με πρόστιμο 30€ ανά επικολλούμενη αφίσα και έως του ποσού των 2.000€. Το πρόστιμο επιβάλλεται σε βάρος του διαφημιζόμενου, αλλά και του διαφημιστή, που ευθύνονται εις ολόκληρον για την καταβολή του.

– Η τοποθέτηση γιγαντοαφισών, διαφημιστικών πινακίδων πέραν των καθοριζομένων σημείων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η παρά το νόμο σε οποιονδήποτε χώρο τοποθέτησή τους, τιμωρείται με πρόστιμο από 350€ έως 1.500€, κατά περίπτωση, αναλόγως της ρύπανσης, ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η κύρωση επιβάλλεται σε βάρος του διαφημιζόμενου, αλλά και του διαφημιστή.

– Η αυθαίρετη ρίψη διαφημιστικών – πληροφοριακών φυλλαδίων και εντύπων, τιμωρείται με πρόστιμο από 150€ έως 600€ κατά περίπτωση. Το πρόστιμο επιβάλλεται σε βάρος του διαφημιζόμενου, αλλά και του διαφημιστή.

– Η επικόλληση, ή αναγραφή συνθημάτων, ή διαφημιστικών, επί των καταστρωμάτων των πεζοδρομίων, των δρόμων, των τοίχων, πλατειών, τειχών, μνημείων κ.λπ., τιμωρείται με πρόστιμο από 150€ έως 600€ κατά περίπτωση. Το πρόστιμο επιβάλλεται σε βάρος του διαφημιζόμενου αλλά και του διαφημιστή.

– Η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων και λοιπού πληροφοριακού, ή μη υλικού σε πάσης φύσεως στύλους, χώρους κοινής ωφελείας, σηματοδότες, πινακίδες σήμανσης κ.λπ., τιμωρείται με πρόστιμο από 90€ έως 300€ κατά περίπτωση. Το πρόστιμο επιβάλλεται σε βάρος του διαφημιζόμενου, αλλά και του διαφημιστή.

thasospress

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version