Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Καβάλα και Σέρρες “ερείζουν” για την Σιδηροδρομική Εγνατία

Μετά την βουλευτή Σερρών της ΝΔ κ. Αραμπατζή, την Σερραία Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια, και τον βουλευτή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Αν. Μεγαλομύστακα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ζητά σύνδεση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας με την πόλη των Σερρών και την πόλη της Δράμας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε την Κυριακή των Βαΐων. Είναι ένα ακόμη μέσο πίεσης προκειμένου ότι σχεδιάζεται και δεν περιλαμβάνει τους δύο νομούς, να αλλάξει. 
Στην Καβάλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχούν υποστηρίζοντας «Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η χάραξη» . Μάλιστα επικαλούνται την πρόσφατη  συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη αλλά και την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για το θέμα. Τονίζουν μάλιστα ότι προτεραιότητα του έργου είναι η σύνδεση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας με τα λιμάνια Καβάλας- Αλεξανδρούπολης, ως εκ τούτου δεν γίνεται αυτά να παρακαμφθούν λόγω Δράμας και Σερρών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας παραπέμπουν στις δηλώσεις που έκανε στο τέλος Μάρτη στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σπίρτζης. Απόσπασμα των οποίων δημοσιεύουμε: « Δεν μπορεί όμως να μην έχουμε μία σύγχρονη σιδηροδρομική υποδομή που να συνδέει την Ηγουμενίτσα με τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλονίκη με την Αλεξανδρούπολη, την Αλεξανδρούπολη με την Κωνσταντινούπολη αλλά και την παράκαμψη των Δαρδανελίων μέσω της σύνδεσης με Βουλγαρία και με τον Εύξεινο Πόντο. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που το θέλουν όλες οι παρευξείνιες χώρες, είναι ένα αίτημα που έχει ακόμη και η Τουρκία για να μπορέσουν να υπάρχουν πολύ γρήγορες μεταφορές από την Ασία προς την Ελλάδα. Πρέπει να υλοποιήσουμε τα νέα εμπορευματικά κέντρα στα λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, θα ξεκινήσουμε με τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ήδη δημοπρατήθηκε το Θριάσιο μετά από πάρα πολλά χρόνια, το δεύτερο εμπορευματικό κέντρο θα είναι της Θεσσαλονίκης».
«Είναι μια μέρα χαράς για τη Θεσσαλονίκη και για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Είναι η αρχή του τέλους για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά, μπορούμε να κοιτάμε τα υπόλοιπα έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα, τις επεκτάσεις του Μετρό, τη σιδηροδρομική Εγνατία και τα υπόλοιπα οδικά έργα που δεν έχουν συνδέσει μέχρι σήμερα την Εγνατία οδό με τις βιομηχανικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και με τα λιμάνια. Αυτή είναι και η απάντηση σε όσους κινδυνολογούσαν τόσους μήνες και σε όσους ευθύνονται για το βάλτωμα και το σταμάτημα όλων των μεγάλων έργων υποδομής σε όλη τη χώρα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα».
Κι άλλες πιέσεις για αλλαγή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας
Την Κυριακή 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών. Έχει ενδιαφέρον η απόφαση στην οποία κατέληξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών, μαζί με μια απόφαση που αναφέρεται και στο έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών εκτιμά ότι θα ήταν τραγικό λάθος, η σιδηροδρομική Εγνατία να μην έχει χάραξη που να αφορά τις δύο πόλεις Σερρών και Δράμας. Πρόκειται για μία ακόμη πίεση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών, η υπό σχεδιασμό και μελέτη σιδηροδρομική Εγνατία να μην είναι παράλληλη με την Εγνατία οδό, αλλά ν΄ ακολουθήσει φυσικά, όπως ζητούν κι άλλοι παράγοντες των δύο νομών, διαδρομή που θα εμπλέξει στο έργο τις δύο πόλεις, Δράμας και Σερρών, αλλά ουσιαστικά και τους δύο νομούς. Το συγκεκριμένο σημείο της απόφασης της διάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει τα ακόλουθα: 
Η Συνδιάσκεψη, θεωρεί ότι, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής σταθερής τροχιάς Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης με τη χάραξη της «Σιδηροδρομικής Εγνατία», θα είναι τραγικό λάθος η παράκαμψη και η αποκοπή των δύο πόλεων Σερρών και Δράμας με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες. Είναι αυτονόητο, ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας επιλογής θα καταδικάσει εμπορικά τα αστικά κέντρα των δύο νομών.
Η Συνδιάσκεψη επιμένει και υποδεικνύει στην Κυβέρνηση η νέα χάραξη της «Σιδηροδρομικής Εγνατία» να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σέρρες μέσω Σοχού –Νιγρίτας. (Η τυχόν αναβάθμιση της υπάρχουσας σύνδεσης μέσω Κιλκίς – ως αντάλλαγμα- κατά μήκος των Ελληνο-Βουλγαρικών συνόρων, δεν εξυπηρετεί ούτε τις επιβατικές αλλά ούτε και τις εμπορικές ανάγκες του Νομού και είναι χρονοβόρα, ωστόσο δύναται να παραμείνει αναβαθμισμένη για τις τουριστικές ανάγκες της περιοχής).
Η τουριστική ανάπτυξη του Στρυμονικού κόλπου σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής Αμφίπολης επιβάλλει την άμεση αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα Αναψυχής Αμφίπολης με τη δημιουργία συμπληρωματικών υποδομών. (Όπως: οδικό άξονα και σύνδεση του Λιμένα με την Εγνατία οδό, χερσαίες εγκαταστάσεις για την παροχή υπηρεσιών και τροφοδοσίας στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για τους Ομίλους θαλάσσιας δραστηριότητας, κλπ.)

Στα 5 δις το κόστος της σιδηροδρομικής Εγνατίας

Η σιδηροδρομική Εγνατία θα έχει κόστος τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ενώ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει κρύψει την αδυναμία του σε αυτό το project, το οποίο από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη θα καλύψει όλη τη βόρεια πλευρά της χώρας. Περιλαμβάνει τα τμήματα Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη (όλα νέα χάραξη) και αναβάθμιση των τμημάτων Προμαχώνας – Στρυμόνας – Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Ηδη, το πρώτο ώριμο προς δημοπράτηση τμήμα αφορά το ήδη υπάρχον κομμάτι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, ενώ θα ακολουθήσει το τμήμα από το Στρυμόνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Μετά από αυτά τα δύο έργα μήκους 562 χλμ και συνολικού κόστους 300 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας μέσω του Πακέτου Γιούνκερ λόγω της κομβικής εμπορικά θέσης της χώρας.

Το επόμενο χρονικά έργο θα είναι η νέα χάραξη από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα και την Ξάνθη (στην περιοχή Τοξότες), γραμμή που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα σε χρόνο που για την Καβάλα υπολογίζεται σε μία ώρα και για την Ξάνθη σε περίπου 90 λεπτά.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Με την εικαστική έκθεση «Τραύμα» ξεκινά το Φεστιβάλ Γνάφαλα 2024

Τι ονομάζουμε τραύμα, πως το βιώνουμε, ποια είναι τα συμπτώματα και πως το καθορίζουμε. Σε μια ζωή γεμάτη με τραύματα εσωτερικά, εξωτερικά, προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, συλλογικά, πολιτικά, σωματικά, ψυχικά βρισκόμαστε σε μια διαρκή επούλωση και ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή.

Οι άνθρωποι γεννιόμαστε από ένα τραύμα και βιώνουμε σε όλη μας τη ζωή αυτή τη βίαιη απόσπασή μας από την αρχή μας, από την αγκαλιά της μάνας μας , μεταφορικά από τον εαυτό και το κέντρο μας, από το σώμα και αυτό που μας κάνει μοναδικούς. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια τρυφερής αποτύπωσης των τραυμάτων μας, μιας προσπάθειας να τα μοιραστούμε και να τα αγκαλιάσουμε με σκοπό να τα ερμηνεύσουμε και να χαράξουμε με ένα τρόπο τον δρόμο αυτό… για την ανάκαμψη και ανασύσταση, επιστροφή στον εαυτό μας.

Με κεντρικό θέμα το «Τραύμα» το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2024 ξεκινάει το πρόγραμμα της χρονιάς του. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο χώρο του Κουκουλόσπιτου. Με σκοπό την οπτική και εμπειρική προσέγγιση του τραύματος.

Προς αναζήτηση ερμηνειών οι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν με διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις, με διαφορετικά μέσα ο καθένας τη δική του αίσθηση απέναντι στο τραύμα, τη δική του εκδοχή απέναντι στον καθορισμό του.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες με Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική, Εγκαταστάσεις, Animation, Video Projections: Katya Lisova, Γιώργος Αγάλου, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Ιωάννα Γρηγορίου, Γιώργος Καλτσίδης, Γιώργος Καρτάλης, Αγγελική Λόη, Μαρί Μασουρίδου, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ράνια Μπέλλου, Άννα Παρασκευίδου, Όλγα Στεφάτου, Κατερίνα Τσακίρη, Λευτέρης Φασούλας.

και Βίντεο έργα των Georg Alexander Ιffert, Έλενας Κρύλοβα Παχιάκου, Γιώργου Κουρσούμπα, Δέσποινας Μαργαρίτη του τμήματος Fine Art and New Media του ΑΚΤΟ Art and Design. (Επιμέλεια video projection Κατερίνα Αποστολίδου).

Διοργάνωση: Γνάφαλα Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
Επιμέλεια: Μπουρουλίτη Δήμητρα, Embryo Creative Agency
Χώρος Έκθεσης: Κουκουλόσπιτο, Σουφλί
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ώρα 20:30

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Παρά-Κολύμβηση | «Χρυσός» ο Μιχαλεντζάκης στη Μαδέιρα

Μετά το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο S8 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, μετά από μία τρελή κούρσα κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου.

Στο χθεσινό (Παρασκευή, 26/4) τελικό, των 200μ. μικτής ατομικής SM8, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά-Κολύμβησης, που διεξάγεται στη Μαδέιρα, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε στην πρώτη θέση σε χρόνο 2:26.30 και χάρισε στη χώρα μας, το έκτο μετάλλιο της έως σήμερα και το πρώτο χρυσό.

Είναι το πρώτο χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Πορτογάλος Ντιέγκο Κανσέλα με 2:27.82 και τρίτος ο Ισραηλινός Μαρκ Μαλγιάρ με 2:30.30.

Συμμετοχή στον τελικό, εχθές 5η ημέρα των αγώνων, είχαν και στα 50 ύπτιο S1, οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νίκος Κοντου και τερμάτισαν 4ος σε 1:28.12 και 5ος σε 1:40.66, αντίστοιχα.

Στον τελικό των 200 ελεύθερο S5, συμμετείχε και ο Αλέξανδρος Λεργιός, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση σε 3:10.88, ενώ ο Γιάννης Κωστάκης στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία S3, τερμάτισε στην 5η θέση, στα πρωινά προκριματικά, σε 4:19.55 και δεν πέρασε στον τελικό.

Σήμερα (Σάββατο, 27/4) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μπαίνει στη «μάχη» η Ευθυμία Γκουλή (100μ. πρόσθιο SΒ8), ο Αλέξανδρος Λεργιός (100μ. ελεύθερο S5) και η Μαρία Τσάκωνα (50μ. πεταλούδα S6).

e-evros.gr

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Aποτροπιασμός στη Σαμοθράκη | ‘Εκλεισε νεογέννητα γατάκια σε σακούλα και τα πέταξε στα σκουπίδια

Απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε στη Σαμοθράκη καθώς άγνωστος έκλεισε σε σακούλα νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε σε κάδο απορριμάτων.

Τα γατάκια εντοπίστηκαν από μια νεαρή γυναίκα στον κάδο έξω από το κτήμα Μαλαματίνα στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί νεογέννητα ζώα πεταμένα στα σκουπίδια και από τύχη και την φροντίδα φιλόζωων κατάφεραν να επιβιώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου που θεσπίστηκε το 2021, η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων συνιστά κακούργημα.

Ειδικότερα, ως κακοποίηση νοείται κάθε ακατάλληλη μεταχείριση και συμπεριφορά που διαταράσσει την ευζωία του ζώου, προκαλώντας του από δυσφορία έως και θάνατο. Είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπαγγέλτως.Δηλαδή, για τη δίωξη του δράστη απαιτείται η πράξη να έρθει σε γνώση του εισαγγελέα και τίποτα άλλο.Διακρίνεται σε ενεργητική και παθητική.

Ενεργητική κακοποίηση έχουμε με την άσκηση βίας κατά του ζώου, δηλαδή την εσκεμμένη πρόκληση σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ακόμη και τη ζωή του ζώου. Εκτός από την άσκηση βίας, στην  ενεργητική κακοποίηση συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, ο δηλητηριασμός, ο μη ιατρικός ακρωτηριασμός, η μάχη μεταξύ ζώων, κτηνοβασία και σεξουαλική κακοποίηση ζώων, καθώς και η πώληση, εμπορία και διακίνηση μέσω διαδικτύου, υλικού στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εις βάρος ζώου (η απαρίθμηση δεν είναι εξαντλητική). Ακόμη, η χρησιμοποίηση, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους θεάματα. Παθητική κακοποίηση έχουμε με την παράλειψη απαιτούμενης ενέργειας, ήτοι σε περιπτώσεις παραμέλησης, μόνιμης αλυσόδεσης, έλλειψης καταλύματος,  διατήρησης σε ακατάλληλο, ακαθάριστο ή στενό χώρο, στέρηση τροφής, νερού και κτηνιατρικής περίθαλψης, απουσία φροντίδας, έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και έκθεση σε κίνδυνο. Επίσης παθητική κακοποίηση συνιστά και η “συσσώρευση ζώων” (animal hoarding), όπου “συλλέκτης ζώων” αδυνατεί να παρέχει κατάλληλη φροντίδα, τροφή/νερό κτλ. στα ζώα του. Η εγκατάλειψη τραυματισμένου μετά από τροχαίο ατύχημα ζώου συγκαταλέγεται και αυτή στις περιπτώσεις κακοποίησης.

Όσον αφορά την κακοποίηση, ο Ν. 4830/2021 προστατεύει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Επίσης προβλέπει δύο διαφορετικά πλαίσια ποινής για την κακοποίηση ζώων. Δηλαδή κάποιες πράξεις συνιστούν πλημμέλημα και κάποιες κακούργημα. Στα άρθρα 34 και 35 του Ν. 4830/2021 αναγράφονται με σαφήνεια οι διοικητικές και οι ποινικές κυρώσεις που συνεπάγεται η παραβίαση των διατάξεών του. Πιο αναλυτικά:

Πλημμελήματα  με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ αποτελούν: 

  1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς.
  2. Η εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς καθώς και η μη τήρηση των κανόνων που εξασφαλίζουν την ευζωία του δεσποζόμενου ζώου  από τον ιδιοκτήτη του.
  3. Η εισαγωγή, εμπορία και αναπαραγωγή σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι καθώς και η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε κάθε είδους εκθέσεις και εκδηλώσεις
  4. Η έκθεση σκύλων και γατών σε καταστήματα πώλησης ειδών ζώων συντροφιάς (pet shops)
  5. Η κακοποίηση, η κακή και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως ιδίως ο δραστικός και ο μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, όπως ενδεικτικά η ιπποπέδη, οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η εργασία που δεν προβλέπεται για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη.

Οι παραβάσεις σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής ζώων σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 2 έτη και με χρηματική ποινή.

Αντίστοιχα, κακουργήματα με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ συνιστούν: 

  1. Η εκτροφή, η εκπαίδευση και η συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης.
  2. Η εκτροφή, η εξαγωγή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.
  3. Ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό, πυροβολισμό, ο εκούσιος τραυματισμός, οι κυνομαχίες και κάθε είδους μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 35, σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης τα πρόστιμα διπλασιάζονται κάθε φορά. Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 36 προβλέπεται σύσταση Μητρώου Παραβατών. Στο Μητρώο καταγράφονται όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για: εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς, εισαγωγή, εμπορία και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων, έκθεση σκύλων και γατών σε pet-shops, συμμετοχή ακρωτηριασμένου ζώου σε κάθε είδους εκθέσεις και εκδηλώσεις, εκτροφή, εκπαίδευση και συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης αλλά και εκτροφή, εξαγωγή και χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών καθώς και όλες οι περιπτώσεις των περιπτώσεων α και β της παρ. 1 του άρθρου 24. Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο δεν γίνονται αποδεκτοί στο ΕΜΖΣ ως ιδιοκτήτες ή ανάδοχοι ζώων συντροφιάς ή υπεύθυνοι νομικού προσώπου, ούτε επιτρέπεται να έχουν εθελοντική ή μη θέση από την οποία μπορούν να επηρεάσουν την ευζωία ενός ζώου, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικά της εργασίας σε καταφύγιο, ζωολογικό κήπο ή κτηνοτροφική μονάδα, για περίοδο τουλάχιστον 10 ετών από την τελεσίδικη ποινική καταδίκη,εκτός αν η επιβληθείσα ποινή έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Σε περίπτωση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, η εγγραφή διαγράφεται.

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en