Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Θύμα απάτης έπεσε 82χρονη

image_print

Θύμα απάτης έπεσε 82χρονη στη Νέα Πέραμο Καβάλας, από την οποία δύο άγνωστοι πήραν 15.000 ευρώ, ποσό που δήθεν προοριζόταν ως νομική υποστήριξη στο γιο της που υποτίθεται ότι κρατείτο ως υπαίτιος θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Το περιστατικό ερευνάται από τις Αστυνομικές Αρχές και εξετάζεται εάν συνδέεται με τη δράση κυκλώματος επιτήδειων που το τελευταίο διάστημα, ακολουθώντας την ίδια τακτική, πέτυχε (ή αποπειράθηκε) να εξαπατήσει ηλικιωμένους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως να επεκτείνει τώρα την εγκληματική του δραστηριότητα σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η 82χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη τη δικηγόρο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, αξιώνοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό για να αποφυλακίσει το γιο της, που δήθεν είχε συλληφθεί, συνέπεια θανατηφόρου τροχαίου που προκάλεσε. Η καταγγέλλουσα πείστηκε να συναντηθεί με συνεργό της υποτιθέμενης δικηγόρου, στον οποίο θα γινόταν η παράδοση των χρημάτων. Μάλιστα, το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου εμφανίστηκε ο άγνωστος άνδρας, κι αφού εισέπραξε τα χρήματα, διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα του γιου της θα τακτοποιείτο άμεσα. Σύντομα όμως αποδείχθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης, την οποία ερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Η μεθοδολογία παραπέμπει σε κύκλωμα που τους τελευταίους μήνες «χτύπησε» στη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας ως θύματα ηλικιωμένους. Ως «εγκέφαλός» του φέρεται άτομο που βρίσκεται στη Βουλγαρία, απ’ όπου εντοπίζονται τα θύματα, ενώ τα μέλη του παριστάνουν συνήθως τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι ο γιος ή η κόρη του θύματος είτε τραυματίστηκε σε τροχαίο και χρειάζεται ιατρική μέριμνα είτε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και επομένως χρήζει νομικής υποστήριξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο και μόνο στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 15 ηλικιωμένοι, ενώ τα κέρδη που αποκόμισε το κύκλωμα προσεγγίζουν τα 100.000 ευρώ. Το ίδιο διάστημα έχουν καταγγελθεί στην ίδια πόλη περισσότερες από 40 απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ έγιναν μέχρι πρόσφατα τέσσερις συλλήψεις, τριών Ελλήνων κι ενός Βούλγαρου, που εκτιμάται ότι είχαν στρατολογηθεί από την εγκληματική οργάνωση.

Στο μεταξύ, μία 22χρονη ταυτοποιήθηκε ως «πρωταγωνίστρια» απάτης μέσω Διαδικτύου, με θύμα έναν 34χρονο, ο οποίος αγόρασε δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία δεν «είδε» ποτέ. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα φέρεται ότι είχε αναρτήσει το προηγούμενοι διάστημα αγγελία σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου σχετικά με την πώληση μοτοσικλέτας. Το 34χρονο θύμα, αφού ήρθε σε επικοινωνία με την κατηγορούμενη, πείστηκε να καταθέσει σε τραπεζικό της λογαριασμό 400 ευρώ για την αγορά του δικύκλου. Σύμφωνα όμως με τη δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, η συμφωνημένη αγοραπωλησία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα – Έβρος: Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Καβάλα - Σύλληψη διακινητή μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. - 2026
image_print

Δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών εξιχνιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου. Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά εννέα μη νόμιμους μετανάστες προς το εσωτερικό της χώρας.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε οικισμό της Καβάλας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν αλλοδαπό να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σε δεύτερη επιχείρηση, κοντά σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν ακόμη έναν αλλοδαπό διακινητή. Ο συλληφθείς οδηγούσε επίσης επιβατικό όχημα, μεταφέροντας τρεις μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο των δύο επιχειρήσεων, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και εξετάζονται ως πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι δύο διακινητές οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις έχουν αναλάβει το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, τα οποία συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χαλκιδική: Τροχαίο ξεκλήρισε οικογένεια – Νεκροί γονείς και βρέφος

Χαλκιδική - Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεταμόρφωση - 2026
image_print

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου στη Χαλκιδική, όταν ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης κόστισε τη ζωή σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας. Θύματα είναι ένας 35χρονος πατέρας, η 28χρονη σύζυγός του και το μόλις έξι μηνών βρέφος τους, ενώ η 7χρονη κόρη τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια, με καταγωγή από τη Μολδαβία, συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο όχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σφοδρή σύγκρουση με τραγικό απολογισμό

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα η 28χρονη μητέρα και το βρέφος να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους από το όχημα.

Οι διασώστες κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψη του έξι μηνών παιδιού στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, εφαρμόζοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), όμως το βρέφος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 7χρονη

Η μοναδική επιζήσασα της οικογένειας είναι η 7χρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Αντίθετα, ο 44χρονος οδηγός του βυτιοφόρου δεν τραυματίστηκε.

Σε εξέλιξη η έρευνα της Τροχαίας

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση παραμένουν υπό διερεύνηση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου, το οποίο εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η νέα αυτή τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους προκαλεί βαθιά θλίψη, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές, ενώ ένα μικρό παιδί εξακολουθεί να δίνει τη δυσκολότερη μάχη για την επιβίωσή του.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en