ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Θα υπάρξει εκπαίδευση για τα παιδιά των προσφύγων

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας γίνεται γνωστό ότι ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου θα υπάρξει εκπαίδευση στα παιδιά των οικογενειών των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπουλου.

Είναι βέβαιο ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος τα μικρά παιδιά θ΄ απασχοληθούν σε νηπιαγωγείο που θα λειτουργήσει στο στρατόπεδο, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά η υπηρεσία προτείνει να μην ενταχθούν σε τάξεις δημοτικών σχολείων της περιοχής, αλλά ν΄ ακολουθήσουν δικό τους πρόγραμμα τις απογευματινές ώρες.

Τα παιδιά των προσφύγων ήταν περίπου 70 τον περασμένο Ιούνιο. Θα πρέπει να γίνει νέα καταγραφή, ανάλογα με την ηλικία τους. Αφού διαπιστωθεί πόσα είναι, τότε θ΄ αναζητηθούν σχολικές αίθουσες, σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής, του Περιγιαλίου, τα οποία πιθανότατα θα φιλοξενήσουν τους μαθητές τις απογευματινές ώρες.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας, για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, αν και τα σχολεία παραμένουν κλειστά, αφού επαναλειτουργούν την 1η του Σεπτέμβρη, ενώ ο αγιασμός  θα γίνει στις 11 Σεπτέμβρη.

Ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων για τα δημοτικά σχολεία όλου του νομού, έχει παραληφθεί. Αναμένεται να παραληφθούν και τα υπόλοιπα, ώστε ν΄ αρχίσει η διανομή τους από την 1ηΣεπτέμβρη και μετά.

Δεν θα έχουμε προβλήματα με τα βιβλία, προβλέπει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Κώστας Μπαντίκος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version