Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Θα έρθει του χρόνου το Blue Star 1;

Στις 10.00 χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, προερχόμενο από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1.

Επρόκειτο για 13η και τελευταία για φέτος άφιξη του πλοίου στην Καβάλα, αφού χθες τα δρομολόγια τους στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, ολοκληρώνονταν.

Η εταιρία στην οποία ανήκει στο πλοίο δε θα επανέλθει με δρομολόγια φθινοπωρινά ή χειμερινά. Όλοι τώρα ψάχνουν να βρούνε απάντηση στο εύλογο ερώτημα, αν το πλοίο επανέλθει στο λιμάνι της Καβάλας, κατ΄ επέκταση και στη γραμμή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, το καλοκαίρι του 2016.

Στην ερώτηση αυτή η πιθανότερη απάντηση είναι θετική. Βέβαια είναι νωρίς να μαντέψει κανείς τις συνθήκες που θα επικρατήσουν γενικότερα στην ελληνική οικονομία την Άνοιξη του 2016, τις αποφάσεις που θα παρθούν τότε, τόσο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, όσο και επίπεδο πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Επειδή ωστόσο η εταιρία είναι ικανοποιημένη, το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι το Blue Star 1 θα κάνει και του χρόνου δρομολόγια από την Καβάλας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ενδεχομένως ν΄ αλλάξουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αυτών των δρομολογίων, καθώς φέτος το Blue Star 1, έφθανε στην Καβάλα πάντα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αφού το προηγούμενο βράδυ ένα μεγάλο μέρος της κίνησης είχε εξυπηρετηθεί από το πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Ο Γιάννης Δημητριάδης εκπροσώπησε το πλοίο Blue Star 1 στην Καβάλα, ήταν δηλαδή ο ναυτικός του πράκτορας. Ήρθε κι αυτός κι εργάστηκε με επιτυχία πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας και με τη συγκεκριμένη αφορμή. Ουσιαστικά μιλώντας στην εφημερίδα μας, μεταφέρει τις δικές του εντυπώσεις, για όλο το πλαίσιο συνεργασίας. Αφήνει να εννοηθεί με τα έως τώρα στοιχεία, το Blue Star 1 θα έρθει στην Καβάλα, το καλοκαίρι ή την άνοιξη, ενδεχομένως το Μάιο, στο καλύτερο σενάριο, του 2016.

Πριν φιλοξενήσουμε τις δηλώσεις του κ. Δημητριάδη, να σημειώσουμε τα εξής:

Το πλοίο Blue Star 1, ήρθε χθες με χίλιους οχτακόσιους επιβάτες, πολλοί από τους οποίους ήταν μετανάστες προερχόμενοι από τη Συρία, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη.

Όλα τα δρομολόγια του πλοίου αυτού έφθαναν στην Καβάλα με αυξημένη ποιότητα, εξυπηρετήθηκε δε η κίνηση από και προς τη Λήμνο, καθώς το πλοίο τις περισσότερες φορές γέμιζε πριν έρθει στο λιμάνι της Καβάλας, στο λιμάνι της Λήμνου.

Υπήρξε άριστη συνεργασία με τον οργανισμό λιμένα Καβάλας, αλλά και με το κεντρικό λιμεναρχείο.

Ο Γιάννης Δημητριάδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Αυτό το δρομολόγιο ήταν το 13ο και το τελευταίο για φέτος. Έκλεισε ένας κύκλος μεταφορικού έργου από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβριο».

ΕΡ: Το αποτέλεσμα ποιο ήταν;
ΑΠ: «Είναι βασικά η αναβάθμιση της γραμμής της Καβάλας, μ΄ ένα πλοίο όπως είναι το Blue Star 1 και χιλιάδες κόσμος ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια και με ταχύτητα στον προορισμό του».
ΕΡ: Το Blue Star 1 θα κάνει δρομολόγια και το καλοκαίρι του 2016;
ΑΠ: «Το πλοίο είναι πιθανόν να κάνει. Χωρίς ακόμη να είναι σίγουρο αυτό, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι μάλλον θα έρθει για να κάνει δρομολόγια και το καλοκαίρι του 2016».
ΕΡ: Εσείς ως πράκτορας και η πλοιοκτήτρια εταιρία είστε ευχαριστημένοι με τη συνεργασία σας και την ανταπόκριση εδώ στην Καβάλα;
ΑΠ: «Ναι. Δεδομένου ότι το δρομολόγιο ήταν εποχιακό, δεδομένου των συνθηκών της αγοράς, που όλοι περάσαμε και όλοι γνωρίζουμε σε βάθος, ναι είμαστε ευχαριστημένοι».

proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en