ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Επίσκεψη Σκυλακάκη με φόντο το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στην πόλη της Καβάλας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Το πρόγραμμα του κ. Σκυλακάκη περιλάμβανε μια σειρά επαφών από το επιχειρείν και τον Δήμο Καβάλας, αλλά και την επίσκεψη του στο Κτήμα “Βιβλία Χώρα” στους πρόποδες του Παγγαίου…

Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καβάλας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επισκεπτόμενος τον Δήμαρχο Καβαλας Θεόδωρο Μουριάδη έκανε αναφορά και στην Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας, καθώς έχουν προηγηθεί επιπλέον δύο έκτακτες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 282 εκατομμυρίων.

Ξεναγηση στο εμβληματικό κτήμα Βιβλία Χώρα της Καβάλας

Οι ιδιόκτητοι βιολογικοί αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται σε υψόμετρο 380μ. και καταλαμβάνουν σήμερα έκταση 650 περίπου στρεμμάτων. Η επίσκεψή στο οινοποιείο ξεκίνησε από το ισόγειο οπου βρίσκονται οι αίθουσες με τις ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο κ. Σκυλακακης παράλληλα ξεναγήθηκε και στις κάβες με τα βαρέλια όπου ωριμάζουν κάποια από τα λευκά κρασιά, προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο αρωματικό τους χαρακτήρα.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version