ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εγγραφές – προεγγραφές στο ΤΕΙ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας, στα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια της χώρας, φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών έχουν κι ένα προηγούμενο στάδιο, δηλαδή τη διαδικασία των προεγγραφών.

Το ΤΕΙ για να διευκολύνει όσους έρχονται στο ίδρυμα της Καβάλας για να εγγραφούν χωρίς να έχει προηγηθεί προεγγραφή, δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο χώρο των γραμματειών. Εκεί όπου γίνονται οι εγγραφές οι σπουδαστές και οι συγγενείς τους που δεν έχουν κάνει προεγγραφή, χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προεγγράφονται, στη συνέχεια μπορούν εύκολα και άμεσα να προχωρήσουν στη διαδικασία της εγγραφής.

Οι σπουδαστές που πρώτη φορά έρχονται στο ΤΕΙ Καβάλας δε γνωρίζουν για τη διαδικασία της προεγγραφής. Πολλοί ζητούν να εγγραφούν στα τμήματα της Καβάλας, χωρίς να έχει προηγηθεί η λεγόμενη προεγγραφή.

Το ΤΕΙ για να λύσει αυτό το πρόβλημα που εμφανίζονταν συχνά στις γραμματείες δημιούργησε την προαναφερθείσα υποδομή, η οποία χρησιμοποιείται είτε από τους νέους σπουδαστές, είτε από τους γονείς τους. Υπάρχει κι εκτυπωτής, οπότε τυπώνεται το έγγραφο της προεγγραφής και η διαδικασία της εγγραφής γίνεται άμεσα.

Οι εγγραφές στο ΤΕΙ Καβάλας συνεχίζονται μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη. Βασική προϋπόθεση η προεγγραφή. Από τις 23 Σεπτέμβρη και μετά εγγραφές θα γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπήρχε πρόβλημα και δικαιολογημένα η εγγραφή δεν έγινε μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version