ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Βαριές ποινές για «λογιστή» με πλαστό πτυχίο και ξυλοδαρμό διαιτητή

Βαριές ποινές επέβαλε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Μονομελές Καβάλας, σε δύο περιπτώσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και αρκετά διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Στην πρώτη υπόθεση δικάστηκε ερήμην ιδιώτης, ο οποίος τον Αύγουστο του 2011 εξαπάτησε το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Κατέθεσε σε αυτό -προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια άσκησης επαγγέλματος ως λογιστής- πτυχίο του ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε πλαστό. Έλαβε κατ΄ αρχήν τη βεβαίωση από το τμήμα Καβάλας του παραρτήματος Ανατ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κατά συνέπεια και την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ακολούθησε έλεγχος σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο εκ των υστέρων διαπίστωσε, ότι το πτυχίο που είχε τεθεί υπόψη του, ήταν πλαστό, είχε χορηγηθεί σε άλλο πρόσωπο και είχε πλαστογραφηθεί.

Ο ιδιώτης που σύμφωνα με πληροφορίες έχει την καταγωγή του από τη Θάσο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης συνολικά 12 μηνών με αναστολή, αφού βρέθηκε ένοχος για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στο πινάκιο εμφανίζονταν τα στοιχεία του, αλλά συμπληρωματικά είχε δηλωθεί ότι είναι αγνώστου διαμονής.

Παράσταση πολιτικής αγωγής έκανε το οικονομικό επιμελητήριο, οι υπάλληλοι του οποίου κατέθεσαν λεπτομέρειες για το ιστορικό της υπόθεσης.

Αμέσως μετά κατηγορούμενος ήταν κάτοικος της Νέας Καρβάλης, που έδειρε το διαιτητή μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ομάδας της Νέας Καρβάλης με την ΑΕ Καβάλας, το Νοέμβριο του 2011. Απουσίαζε από το διακαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Ο διαιτητής που κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας, υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι ο φίλαθλος όταν τέλειωσε η αναμέτρηση, μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σαν  μαινόμενος ταύρος και τον χτύπησε πολλές φορές. Λόγω της αλλαγής των δεδομένων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, στο γήπεδο δεν υπήρχε αστυνομία. Ο παρατηρητής της αναμέτρησης επιβεβαίωσε την κατάθεση του διαιτητή, ενώ επόπτης κατέθεσε κι αυτός το αληθές των περιστατικών.

«Έβρισε, δεν χτύπησε» είπε για τον πελάτη του ο συνήγορος υπεράσπισης. Υποστήριξε επίσης ότι βρέθηκε ένας εύκολος στόχος, επειδή ο πελάτης του όπως ισχυρίστηκε, είναι όπως οι περισσότεροι, είπε χαρακτηριστικά, ο συνήγορος, Έλληνες, θερμόαιμοι στο γήπεδο.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή. Ταυτόχρονα – κι αυτό το μέρος της ποινής δεν αναστέλλεται – ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς, από δω και πέρα και για χρονικό διάστημα έξι μηνών, δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας της Καρβάλης και της ΑΕ Καβάλας.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, στην έναρξη και στη διάρκεια των αναμετρήσεων των προαναφερθέντων ομάδων, θα πρέπει να δηλώνει την παρουσία του και να βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

 

dramini

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version