ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα | Απάντηση Καραβία στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ και τον διαδικτυακό Τύπο, τη μελέτη της ανακαίνισης του θεάτρου ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ, σας ενημερώνω πως ήταν ένας από τους πρώτους στόχους μου από τον Οκτώβριο του 2014, όταν η Δήμαρχος κ. Τσανάκα μου ανέθεσε την Προεδρία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

Έτσι μετά από σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. αναζήτησα κάποιον αρχιτέκτονα, με φρέσκες ιδέες και ευρωπαϊκή εμπειρία. Μέλος του Δ.Σ. μου πρότεινε τον κ. Απόστολο Μπενεβά, υπεύθυνο του αρχιτεκτονικού γραφείου της πόλης μας “New Architecture». Συζήτησα μαζί του τη σκέψη μου για την ανακαίνιση του θεάτρου. Με πολύ προθυμία ο κ. Μπενεβάς, δέχτηκε χωρίς καμία αμοιβή(επιθυμία δική του), να κάνει κάποιες προτάσεις. Μετά από έξη μηνών συνεργασία μαζί του, για το πώς μπορεί να διαμορφωθούν και να αποκτήσουν λειτουργικότητα όλοι χώροι του θεάτρου, καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που ήδη έχει αναρτηθεί. Στο διάστημα της μελέτης ενημέρωσα τη Δήμαρχο καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Φιλιππίδη.

Λόγω του υψηλού κόστους, έγινε προσπάθεια ανεύρεσης προγράμματος του ΕΣΠΑ, ώστε να ενταχθεί εκεί. Σε συνεργασία με τον κ. Φιλιππίδη, βρήκαμε πως υπήρχε αντίστοιχο πρόγραμμα. Η όλη διαδικασία όμως σταμάτησε στο σημείο αυτό, λόγω κάπιταλ κοντρόλ και αργότερα λόγω της παραίτησής μου. Δεν έγινε καμία απευθείας ανάθεση έργου. Μια αρχιτεκτονική μελέτη, προσφορά στην πόλη μας, του αρχιτεκτονικού γραφείου “New Architecture, ήταν. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή να βρει συνεχιστές και η πόλη μας να αποκτήσει αυτόν τον πολιτιστικό χώρο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Πιστεύω πως θα είναι ένα από τα σπουδαία έργα που θα αφήσει η Διοίκηση της κ. Τσανάκα.

Μαρία Καραβία

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version