Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | «Αποχαιρετισμός» του Γιώργου Γραμμένου στο δημοτικό συμβούλιο

image_print

Με την παρατήρηση του προέδρου Γιώργου Γραμμένου ότι για μία ακόμη φορά καθυστέρησε η έναρξη της συνεδριάσεως άρχισε η διαδικασία της Πέμπτης για το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Ο πρόεδρος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2,5 ετών από την ανάληψη καθηκόντων της διοικήσεως Τσανάκα, ευχαρίστησε τη δήμαρχο για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του και όσους συμβούλους στήριξαν την υποψηφιότητά του. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι στη διάρκεια των 2,5 ετών υπήρξαν τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες στιγμές, εξετάσθηκαν θέματα που είχαν σημασία για την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ ζήτησε συγνώμη από τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Βέρο – Παππά – Παπαδόπουλο εάν σε κάποιες στιγμές έντασης η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου το σώμα θα συνεδριάσει του δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο του σώματος, νέα μέλη για τις δημοτικές επιτροπές και νέους εκπροσώπους στην ΠΕΔ. Διανεμήθηκε στο σώμα ο απολογισμός των εξόδων για την προσφυγική φιλοξενία ώστε να μελετηθεί και σε επόμενη συνεδρίαση όπου θα παραβρίσκεται και ο απόντας, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης ώστε να δώσει διευκρινίσεις.

Ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα που προέκυψε λόγω συμμετοχής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην έκθεση της Κωνσταντινουπόλεως, δημιουργώντας θόρυβο για πιθανή αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η επίθεση μέσω συκοφαντικού δημοσιεύματος στράφηκε ενάντια σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, έτσι ο πρόεδρος ανέλαβε να αποκαταστήσει την αλήθεια βασιζόμενος και σε στοιχεία που παραχώρησε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Ψήφισμα σχετικό με τους δασικούς χάρτες μοιράστηκε στους συμβούλους ώστε να διαβαστεί και να εγκριθεί από το σώμα.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Επαγγελματίες της οδού Δοϊράνης βρέθηκαν στη συνεδρίαση προκειμένου να διατυπώσουν τα παράπονά τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πεζόδρομος κυρίως εξαιτίας της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Ο δρόμος χαρακτηρίστηκε ως «νεκρός» και «έκτρωμα», ενώ καταστηματάρχης που διατηρεί δισκοπωλείο διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείται να δουλέψει. Δεν τον θέλουμε ως πεζόδρομο αλλά ως δρόμο, σημείωσε επαγγελματίας της περιοχής. Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι η απόφαση χαρακτηρισμού της οδού Δοϊράνης ως πεζόδρομου θα εξετασθεί εκ νέου, επίσης θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους οι κατασκευές που έχουν γίνει. Ο δρόμος δεν είναι πάρκινγκ, απάντησε η δήμαρχος, ζητώντας από τους επαγγελματίες να ειδοποιούν άμεσα στη δημοτική αστυνομία εάν εντοπίζουν κάποιον παράνομα σταθμευμένο οδηγό.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Κάτοικοι των Κρηνίδων βρισκόταν στην αίθουσα ως εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής πολιτών κατά του αγωγού ΤΑΡ. Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης που έλαβε το λόγο χαρακτήρισε ως σοβαρό κίνδυνο τον αγωγό που θα τοποθετηθεί στην περιοχή, θυμίζοντας ότι το μοναδικό επιχείρημα της εταιρείας για την όδευση είναι το κόστος κατασκευής. Ωστόσο η δήμαρχος παρατήρησε ότι ουδέποτε άκουσε από εκπρόσωπο της εταιρείας να υποστηρίζει κάτι ανάλογο. Ο κ. Αρσονιάδης ζήτησε να τεκμηριώσει η εταιρεία τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική όδευση.

48 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να κινηθούν νομικά όσοι ιδιοκτήτες γης δε θα αποζημιωθούν. Οικονομική στήριξη από το δήμο στη δικαστική προσφυγή των πολιτών αιτήθηκε ο κ. Αρσονιάδης, που πρότεινε επίσης την επιτόπια διοργάνωση συναυλίας μέσω πρωτοβουλίας του δήμου ώστε όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν την άθλια κατάσταση που προκαλεί η όδευση στην περιοχή. Η δήμαρχος απάντησε ότι οι προτάσεις των πολιτών θα εξετασθούν. Η δήμαρχος θύμισε την εκπαραθύρωση του δήμου από σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν οι τρεις εμπλεκόμενοι περιφερειάρχες.

Ο Κωστής Σιμιτσής έλαβε το λόγο επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να επανέρχονται στο σώμα θέματα τα οποία έχουν συζητηθεί και έχουν λυθεί, όπως οι απαντήσεις που έδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Ο δήμος θα πρέπει να πιέσει για τη σύντομη εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ αποφάνθηκε ο κ. Σιμιτσής, ώστε να προληφθούν τετελεσμένα γεγονότα. Ο αγώνας των αγροτών είναι πολύ σημαντικός, αφού εκείνοι ήταν που πρώτοι αφύπνισαν το δήμο, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή και προχωρήσει σε δυναμικές κινήσεις.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Ο κ. Σιμιτσής συνεχάρη τη διοίκηση για την ενημερωτική εκδήλωση περί δασικών χαρτών και ρώτησε εάν η δημοτική αρχή σκοπεύει να καταθέσει ενστάσεις για σημεία τα οποία θίγονται αφού έχουν μετατραπεί σε δασικές εκτάσεις. Η δήμαρχος διευκρίνισε ότι σαφώς και ο δήμος θα προσφύγει ενισχύοντας έτσι τη θέση των θιγόμενων δημοτών ενώπιων δικαστηρίου.

Ο Κωστής Σιμιτσής θέλησε να ενημερωθεί και για την πρόταση παρέμβασης του δήμου υπέρ του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Η Δήμητρα Τσανάκα απάντησε ότι σε όλες τις συσκέψεις οι δημόσιοι φορείς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από τη δική τους σκοπιά. Το χρέος είναι το βασικό εμπόδιο που σταματά οποιαδήποτε ανάληψη αρμοδιότητας από δημόσιο φορέα. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέας κοινωνικής δομής τα λειτουργικά έξοδα της οποίας θα βαρύνουν φυσικά το δήμο. Η ΕΕΤΑΑ θα αναλάβει μόνο τις αμοιβές του προσωπικού. Θα διερευνηθεί η δυνατότητα προετοιμασίας μιας προκήρυξης με βολικούς όρους προκειμένου να προσληφθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ «ΣΗΡΙΑΛ» ΤΗΣ ΕΜΙΤΤ

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επέμενε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει τουλάχιστον μια διαμαρτυρία ή ένα διάβημα εκ μέρους της Αναστασίας Ιωσηφίδου. Ο κ. Παπαδόπουλος αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω απειρίας της προέδρου και πρότεινε στις επόμενες εκθέσεις να μετέχουν έμπειρα στελέχη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Η δήμαρχος απάντησε ότι η κ. Ιωσηφίδου έλαβε μέρος στην ΕΜΙΤΤ επειδή ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος επέμενε να δοθεί βάση στον τουρισμό εκ Τουρκίας. Η κ. Τσανάκα δήλωσε πως σκοπεύει να συνοδεύσει την πρόεδρο στην έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ Berlin 8-12 Μαρτίου 2017), επειδή θα υπάρχει θέμα προσκυνηματικού τουρισμού και ζητήθηκε η παρουσία της. Η Αναστασία Ιωσηφίδου παρατήρησε ότι πίσω από τα κατευθυνόμενα συκοφαντικά σχόλια υπάρχει δόλος και η υπόθεση θα εξετασθεί από τη δικαιοσύνη. Δεν έχω το δικαίωμα να ασκώ εξωτερική πολιτική και εάν το πράξω θα βρω μπελά από το αρμόδιο υπουργείο εξωτερικών, παρατήρησε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Όσοι με οποιονδήποτε τρόπο μπλέχθηκαν στην υπόθεση θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, κατέληξε η κ. Ιωσηφίδου.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: “Ποτάμι” η οδός Πέλλης από σπάσιμο σωλήνα

image_print

Σωλήνας έσπασε σε εργοτάξιο της ΔΕΥΑ στην οδό Πέλλης, στο ύψος του 1ου Λυκείου Καβάλας, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού να κατακλύσουν το οδόστρωμα. Η διαρροή δημιούργησε «ποτάμι» στον δρόμο, ενώ στο σημείο αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης από τα αρμόδια συνεργεία. Οι οδηγοί καλούνται να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Νέα παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα έργα στις Μαριές και τη Σκάλα Καλλιράχης

Η Σκάλα Καλλιράχης στη Θάσο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής που αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.
image_print

Η παράταξη ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για καθυστερήσεις και δημοτικές πολιτικές – Ο Δήμος Θάσου υποστηρίζει ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επανεκκίνησή του.

Νέα παρέμβαση για την πορεία σημαντικών έργων υποδομής στη Θάσο πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, επικεντρώνοντας στις εργασίες του κυκλικού κόμβου στις Μαριές, στα έργα της ΔΕΥΑΘ στη Σκάλα Καλλιράχης, αλλά και σε ζητήματα δημοτικών τελών και χρεώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταξη υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου των Μαριών και το άνοιγμα της παράπλευρης ιρλανδικής διάβασης, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση επηρεάζει την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στην υλοποίηση έργων της ΔΕΥΑ Θάσου στον οικισμό της Σκάλας Καλλιράχης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται επίσης στην είσπραξη του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), στις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης οφειλών και στις αυξήσεις των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΘ, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες επιλογές επιβαρύνουν τους δημότες. Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν τις θέσεις της παράταξης.

Η θέση του Δήμου Θάσου

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έχει τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα για το έργο του κυκλικού κόμβου και της γέφυρας στις Μαριές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σύνθετη τεχνική παρέμβαση, η οποία επανεκκίνησε μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και συμβατικών διαδικασιών.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έχει δηλώσει ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφορίας στην περιοχή. Παράλληλα, έχει αναφέρει ότι το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Το συγκεκριμένο έργο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να κάνει λόγο για συνεχιζόμενες καθυστερήσεις και τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον αναθεωρημένο σχεδιασμό που διαμορφώθηκε μετά την επανεκκίνηση του έργου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κοκκινόχωμα: Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου

Αφίσα για το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Κοκκινόχωμα με δημοτικό και ποντιακό πρόγραμμα.
image_print

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων και ο Γ.Σ. «Βυζάντιο» Κοκκινοχώματος διοργανώνουν το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας, καλώντας κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της παράδοσης σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοχώματος.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων και του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Γ.Σ. «Βυζάντιο», συνδυάζοντας την τοπική παράδοση με τη στήριξη του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει πλούσιο δημοτικό και ποντιακό μουσικό πρόγραμμα, με στόχο να προσφέρει ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να συμμετάσχει στην εκδήλωση, στηρίζοντας τόσο τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και την προσπάθεια του Γ.Σ. «Βυζάντιο» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 6989228392

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en