Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών το κόμμα του ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη για το νέο του κόμμα. Θα ονομάζεται Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονομάζεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Άρειο Πάγο. Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, την οποία θα παρουσιάσει το απόγευμα του Σαββάτου (Μουσείο Μπενάκη) ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευθούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θοδωρής Ζαγοράκης |“Προχωράμε, είμαι με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη”

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την  Μεγάλη Τετάρτη 2 Μαϊου 2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών του η συνάντηση με τον δήμαρχο  Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και τέλος με στελέχη και την νεολαία του κόμματος.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μιχαηλίδου | Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα κάνουν φέτος διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ και του ΕΦΚΑ

«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

«Με αυτή τη δράση της ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ» επεσήμανε η κα Μιχαηλίδου, «δίνουμε 70.000 vouchers σε οικογένειες που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες διακοπές στις κατασκηνώσεις. Μάλιστα, στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες». Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, ειδική πρόνοια υπάρχει για τις ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς. Επίσης, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ είναι προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή́ των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

  • είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  •  είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ -στην επαγγελματική τους κατηγορία- με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που από την 1η Μαΐου δέχεται αιτήσεις, τις επόμενες ημέρες, εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών. Η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος του ΕΦΚΑ ξεκινά τη 15η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου, αποτελούμενη από πέντε κατασκηνωτικές περιόδους συνεχούς διαμονής 15 ημερών εκάστη για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και 10 ημερών για τα παιδιά με αναπηρία.

Μάλιστα, η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, θα αρχίσει, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ήτοι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες συνεχούς διαμονής.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης για Μάτι | Με αυτό το άρθρο έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει αποσπάσματα που αναφέρονται στο άρθρο του ποινικού με το οποίο όπως λέει «έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε πρωθυπουργός».

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι».

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι;

Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη.

Ας δούμε μαζί και την αλήθεια, από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές.

Σας διαβάζω κι ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου:

Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα.

Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε Πρωθυπουργός.

Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι.

Εξηγεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσός, πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν.

Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει»

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη για το νέο του κόμμα. Θα ονομάζεται Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονομάζεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Άρειο Πάγο. Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, την οποία θα παρουσιάσει το απόγευμα του Σαββάτου (Μουσείο Μπενάκη) ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευθούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Προηγήθηκε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την Παρασκευή, με την οποία εξήγησε την ανάγκη ίδρυσης του νέου κινήματος αλλά και τους στόχους του.

Η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με ειρωνεία στο νέο εγχείρημα.

 

Οι υποψήφιοι και οι υποστηρικτές του κόμματος Παπανδρέου

 

Πέντε βουλευτές, δύο πρώην γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, δεκάδες πρώην υπουργοί και βουλευτές και εκατοντάδες στελέχη του κόμματος μέχρι σήμερα ανά την Ελλάδα, θα είναι ο βασικός κορμός του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Φυσικά, το ενεργό «παρών» δίνει όλο το επιτελείο Παπανδρέου, όπως η πρώην διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Γιώργος Πετρουλάκης, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο επικεφαλής επικοινωνίας Γιώργος Ελενόπουλος.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του iefimerida, παρουσιάζεται νομό – νομό, ο χάρτης των υποψηφίων βουλευτών αλλά και απλών υποστηρικτών του κόμματος Παπανδρέου που θα ανακοινωθεί από τον ίδιο αύριο Σάββατο στις 17:30 στο αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν οι:

Φίλιππος Σαχινίδης. Ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του νέου κόμματος αλλά θα μεθοδεύσει τις δημόσιες εμφανίσεις έτσι ώστε να μπορεί να είναι υποψήφιος στην Λάρισα.
Θάνος Μωραΐτης. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία.
Συμεών Κεδίκογλου. Παρέστη στην άτυπη ενημέρωση συνεργατών του Παπανδρέου την Παρασκευή, ενώ θα είναι υποψήφιος στην Εύβοια.
Ο Νίκος Σηφουνάκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Οπως λέει σε συνομιλητές του, «εγώ είμαι φίλος με τον Παπανδρέου και θα τον ακολουθήσω».
Υποψήφιος στη Χίο θα είναι και ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Από πρώην υπουργούς και στελέχη:

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκε σήμερα Παρασκευή από το κόμμα, για να ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, φεύγοντας μετά από τετραετίες από την περιφέρεια Λασιθίου.
Ο Σωκράτης Ξυνίδης, επίσης πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στο νομό Ξάνθης, ενώ παίζει ενεργό ρόλο, όλο το προηγούμενο διάστημα στο οργανωτικό σκέλος.
    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ορίστηκε επίσης εκπρόσωπος του κόμματος Παπανδρέου, αλλά σκέπτεται να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.
Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας που έπαιξε επίσης οργανωτικό και συμβουλευτικό ρόλο όλο το προηγούμενο διάστημα, θα έχει ενεργό συμμετοχή, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ο Γρηγόρης Νιώτης φέρεται να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης.
Επίσης υποψήφιος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί Γ. Παπανδρέου Παντελής Τζωρτζάκης.

Κινήσεις γίνονται και θα γίνουν για να μετάσχουν στο εγχείρημα ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, αν και οι εκτιμήσεις του επιτελείου Παπανδρέου είναι ότι κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το κόμμα Παπανδρέου στηρίζει ενεργά ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένος από το γεγονός ότι στο εγχείρημα μετέχουν πρόσωπα από το «παλιό ΠΑΣΟΚ» και παρά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του στο κόμμα Παπανδρέου, είναι από επιφυλακτικός έως αρνητικός.

Ο χάρτης των υποστηρικτών Παπανδρέου στην Ελλάδα:

Α’ Αθήνας

Σπύρος Καρανικόλας δικηγόρος 40άρης

Β’ Αθήνας

Μιχάλης Καρχιμάκης

Β’ Πειραιά

Γρηγόρης Νιώτης

Χίος

Κώστας Τριαντάφυλλος

Εύβοια

Συμεών Κεδίκογλου

Ηράκλειο

Φραγκίσκος Παρασύρης, πρώην βουλευτής
Μανώλης Στρατάκης πρώην βουλευτής
Γιάννης Σκουλάς

Λασίθι

Γιώργος Αλεξομανωμάλης
Σήφης Μηλιός
Νίκος Δασκαλάκης
Παύλος Χριστοδουλάκης νυν γραμματέας Ν.Ε.

Αιτωλοακαρνανία

Θάνος Μωραϊτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός
Νίκος Κασόλας πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΕ
Νίκος Βαρβάτος αγρότης
Μαρία Ξενικάκη μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ
Αλέκος Φαφούτης μέλος ΝΕ

Ρέθυμνο

Αλή Χαν, γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο
Δημήτρης Βαονάκης περιφερειακός σύμβουλος
Γιώργος Βαλεργάκης (πρώην υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος)

Χανιά

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου
Ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευτύχης Μαυρογένης
Το παλιό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, Αντώνης Σαμιωτάκης
Ο πρώην γραμματέας του δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής

Ηπειρος

Μάκης Χατζηεφραιμίδης πρώην δήμαρχος Κόνιτσας
Κώστας Καστανάκης πρώην δήμαρχος Δωδώνης

Πρέβεζα

Μαρίνα Ντούσκα, νυν γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας.
Σταύρος Κώστας, αναπληρωτής γραμματέας Ν.Ε.
Φώτης Ζέρβας, πρώην γραμματέας Ν.Ε.
Χρήστος Δημόπουλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Κέρκυρα

Αλέξης Αλεξάκης γραμματέας Ν.Ε. Κέρκυρας
Χρυσόστομος Μπούκας, γιατρός του ΕΣΥ πρώην γραμματέας ΝΕ Κέρκυρας και πρώτος επιλαχών βουλευτής μετά την εκλεγείσα Αντζελα Γκερέκου

Ρόδος

Μιχάλης Χανιώτης, πρώην δήμαρχος Καρπάθου

Λακωνία

Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου

Μεσσηνία

Γιάννης Αργυράκης, πρώην δήμαρχος Οιχαλίας και αντιπεριφερειάρχης
Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου

Αχαΐα

Μιχάλης Κίτρου πρώην γραμματέας Ν.Ε.
Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου
Ηλίας Λυμπέρης πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας.

Α’ Θεσσαλονίκης

Λάμπρος Νικολαϊδης, πρώην γραμματέας Ν.Ε Τούμπας
Ελπίδα Βασιλειάδου δικηγόρος, κόρη της Μαρίας Παυλίδου που υπήρξε μέλος Π.Γ. ΠΑΣΟΚ
Αναστασία Δρογούδη πρώην γραμματέας Ν.Ε. το 2012 κατέβηκε υποψήφια με την ΔΗΜΑΡ

Β’ Θεσσαλονίκης

Χρήστος Βέργος τριαντάρης τοπογράφος
Σωκράτης Εβίρνελης 40άρης
Χριστόφορος Παγώνης 30άρης
Ολγα Κετικίδου, δικηγόρος
Αλέξανδρος Αθανασίου

Καρδίτσα

Χρήστος Τίκας

Λάρισα

Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός και μέχρι προχθές βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ηλίας Σκυλάκος, οδοντίατρος και πρόεδρος νοσοκομείου Λάρισας

Μαγνησία

Φώτης Κοφινάς, πρώην υποψήφιος βουλευτής

Ημαθία

Αγγελος Τόλκας, πρώην βουλευτής
Χαράλαμπος Γκιόνογλου, πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Γρεβενά

Δημήτρης Ψευτόγκας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος

Κοζάνη

Γιάννης Παπαϊορδανίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Πέλλα

Βασίλης Γιουματζίδης, πρώην βουλευτής
Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος αυτοκινητιστών Ελλάδας
Χρυσούλα Τζεχελίδου, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού

Εβρος

Ελένη Τσιαούση είχε εκλεγεί βουλευτής το 2009. Πιθανότατα θα είναι υποψήφια βουλευτής. Ηταν ένα βήμα πριν τον ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν φαβορί για υποψήφια βουλευτής. Είναι κοινωνική λειτουργός
Γιώργος Ούστογλου, πρώην αντινομάρχης και πρώην δήμαρχος Φερρών, ήταν υποψήφιος βουλευτής
Παναγιώτης Ζαπάρτας, πρώην βενιζελικός, ήρθε επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2012
Γιώργος Χανός, πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης

Ροδόπη

Παύλος Δαμιανίδης, μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχης
Ολγα Τσετινέ, πρώην υποψήφια βουλευτής, κόρη του Δημήτρη Τσετινέ που άφησε την τελευταία του πνοή εντός της Βουλής. Είναι διευθύντρια στην Γενική τράπεζα
Στέλιος Σταυρόπουλος, πρώην νομάρχης
Νίκος Σκοπιανός, πρώην πρόεδρος ΕΑΣ
Βαγγέλης Λίτσος, πρώην δήμαρχος Αιγείρου
Ντίνος Χαριτόπουλος, πρώην δήμαρχος Σαππών
Ιμπραήμ Σερίφ, πρώην δήμαρχος Αρριανών

Ξάνθη

Σωκράτης Ξυνίδης πρώην γραμματέας, βουλευτής και υπουργός
Τσετίν Μάτατζι, πρώην βουλευτής

Καβάλα

Γιάννης Παπουτσής, εκπαιδευτικός – μπορεί και υποψήφιος
Γιώτα Τσαρδακλή, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος υποψήφια βουλευτής
Χρήστος Χριστοφορίδης, πρώην πρόεδρος επιμελητηρίου Καβάλας
Παύλος Παπαδόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη

Δράμα

Γρηγόρης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος.

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήμητρα Πανταζίδου | «Πρώτη προτεραιότητα σε έναν δήμο θα πρέπει να είναι ο Κοινωνικός Τομέας»

Με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας» της υποψήφιας δημάρχου Καβάλας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, κατέρχεται ως υποψήφια τοπική σύμβουλος Καβάλας, η Δήμητρα Πανταζίδου, η οποία σε συνέντευξή της στον «Αναλυτή» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Ο λόγος της καθόδου μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιας τοπικής συμβούλου Καβάλας, είναι η ειλικρινής διάθεσή μου για προσφορά στον Δήμο μας. Προσφορά κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να γίνει εντονότερη και εμφανέστερη σε όλο τον Δήμο.

Η Ώρα Δημιουργίας και η Αναστασία Ιωσηφίδου έχει συγκεκριμένο πλάνο γύρω από τα θέμα του κοινωνικού τομέα, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλλά και η ενίσχυση με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό του σημαντικού θεσμού «Βοήθεια στο σπίτι».

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στον δήμο μας είναι η ενίσχυση της δυναμικής του ρόλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και η δέσμευση της παράταξης ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιορτινό τραπέζι και κανένα παιδί χωρίς δώρο.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να εστιάσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθένα από εμάς έτσι ώστε συνάνθρωποι μας και οικογένειες με αποδεδειγμένη αδυναμία (και δυστυχώς υπάρχουν αρκετές στον δήμο Καβάλας) με δίκαια κριτήρια που δεν δημιουργούν αποκλεισμούς άνευ λόγου να έχουν πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών και φυσικά την δυνατότητα να προμηθεύονται προϊόντα από το κοινωνικό παντοπωλείο.»

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον συνδυασμό Ώρα Δημιουργίας;

«Στο πρόσωπο της Αναστασίας Ιωσηφίδου διέκρινα μία δυναμική και έμπειρη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα γυναίκα η οποία έχοντας καταφέρει ήδη πολλά πράγματα στην διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για πέντε χρόνια μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα και να οδηγήσει τον Δήμο Καβάλας εκεί που πραγματικά του αρμόζει και εκεί που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται! Το μόνο που χρειάζεται είναι την ψήφο των συνδημοτών μας για να το αποδείξει.»

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να σταθεί αρωγός και να βοηθά όλους τους δημότες και τις οικογένειες που τον χρειάζονται και να μην μένει απλός θεατής. Θεωρώ ως την πιο κατάλληλη επιλογή για να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική στον Δήμο Καβάλας είναι η παράταξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου για αυτό στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε την Ώρα Δημιουργίας. Σας ευχαριστώ.»

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ειρήνη Βρανά: Στόχος και Χρέος, το αναπτυξιακό επίπεδο της Καβάλας.

ΣΤΟΧΟΣ και ΧΡΕΟΣ μας να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο την περιοχή μας!

Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή είναι αυτές που τις φοβόμαστε τόσο όσο τις θέλουμε.

Όταν πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ έτσι ένιωθα. Η αγάπη μου όμως για τα κοινά και τον τόπο μου νίκησαν το συναίσθημα της αμφιβολίας, αν πήρα τη σωστή απόφαση, και ταυτόχρονα οπλίστηκα με δύναμη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που προέκυψαν από αυτή τη τιμητική για μένα Βουλευτική Υποψηφιότητα .

Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η συμμετοχή μου στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ως μέλος του Δ.Σ , όπου διαπίστωσα πόσα πολλά μπορώ και οφείλω να κάνω για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού μας καθώς και πόσο πολύ με ελκύει η προοπτική να βάλω και εγώ ενα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια .

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κρατήσουμε την οικονομία μας σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης .

Αγωνίζομαι να είμαι άνθρωπος και ενεργός πολίτης. Αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη.

Γιατί πιστεύω σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο ο καθένας έχει την υποχρέωση να προσφέρει ώστε η πατρίδα μας να συνεχίσει με σταθερότητα την πορεία προς τα εμπρός και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των ανθρώπων και των παιδιών μας.

Διότι αν για κάτι μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως Νέα Δημοκρατία, είναι το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, στον κάθε επιχειρηματία όταν οι αντίπαλοι μας, που δεν δοκιμάστηκαν από μία σειρά πρωτοφανών κρίσεων που μας χτύπησαν την πόρτα, ασκούν μόνο τοξική κριτική και πρακτικές λαϊκισμού και μίζερης καταστροφολογίας . Αυτές, ωστόσο υποχωρούν μπροστά στην ορμή του χρέους της δικής μας παράταξης που είναι, να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους και το έχουμε αποδείξει με τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis και αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν εφόσον έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί ο διχασμός και η δημαγωγία ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η «Ελλάδα 2» με τη νέα Ν.Δ προχωρεί πλέον μπροστά και κοιτάζει ψηλά !

Το πραγματικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου δεν είναι απλά οι πολίτες να επιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου , αλλά να δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά στη Ν.Δ για ένα και μοναδικό λόγο .

Γιατί είμαστε εδώ για τους πολλούς , όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα από όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους.

Η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία ώστε αυτή η πορεία της προκοπής, την οποία έχει χαράξει η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis να μην διακοπεί. Το έργο της Κυβέρνησης της Ν.Δ περιλαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες που συνοδεύονται από χιλιάδες άλλες μικρότερες εξίσου σημαντικές με κοινό στόχο την «Ανάπτυξη για Όλους». Και όλες να κατατείνουν σε ένα σύνθημα : ´ Το είπαμε , το κάνανε ‘ ! Λέξεις με ουσιαστικό αντίκρισμα . Γιατί οι άνθρωποι μοιάζουν στις υποσχέσεις τους, μόνο στις πράξεις διαφέρουν.

Την περίοδο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τα εμπόδια μετατράπηκαν σε ευκαιρίες. Έτσι η τουριστική περίοδος που ξεκίνησε αποδεικνύει ότι η διαχείριση μετά την κρίση της πανδημίας έφερε την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης . Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και με την προσωπική άποψη και εμπειρία που έχω λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας στον Τουρισμό .

Αυτό σημαίνει πολύτιμο εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη .

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θάσο αναφέρθηκε ότι δίνει ουσιαστική στήριξη στις υποδομές που έχει και θα αποκτήσει το νησί μας και τη χαρακτήρισε ‘ναυαρχίδα’ του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στο ηπειρωτικό παραλιακό κομμάτι της Καβάλας και στη ΒΙ.ΠΕ, να δυναμώνεται η οικονομία του νομού μας με νέες επενδύσεις απαιτήσεων, όπως εξήγγειλε ο δικός μας Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών : Costas Fragoyiannis.

Παράλληλα η στήριξη των επιχειρήσεων με μείωση φόρων και εξωστρέφεια συντείνουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων που είναι μία πραγματικότητα.

Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά -και αυτοί που δεν μας ψήφισαν – να μας εμπιστευτούν στην κάλπη της 21ης Ιουνίου.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα μία αξιόπιστη, σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εκ νέου για την αγάπη με την οποία ένιωσα πραγματικά ότι με αγκαλιάσατε στο διάστημα της σύντομης προεκλογικής μου εκστρατείας, που οργανώθηκε από το περίσσευμα αγάπης φίλων και εθελοντών και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τιμώντας με, με τη ψήφο σας.

Νιώθω αυξημένη την προσωπική μου ευθύνη απέναντι σε όλους τους ψηφοφόρους μου και δη στα παιδιά που ψήφισαν για πρώτη φορά , πολλά εκ των οποίων είναι φίλοι και φίλες του γιου και της κόρης μου και στα άτομα επίσης που ήμουν προσωπική επιλογή τους παρότι δεν ανήκουν στην παράταξη μας. Γιατί ως παράταξη, αντιτάσσουμε στον κομματικό φανατισμό τη δύναμη των ιδεών και τις ταλαντούχες προσωπικότητες των στελεχών μας.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι κενή αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι ψηφοφόροι μας δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή. Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή της 21ης Μαΐου και ζητάμε πληρεξούσιο υλοποίησης του προγράμματος μας στο ακέραιο.

Σας καλώ να δώσουμε ακόμη έναν αγώνα ποιότητας και επιχειρημάτων και να προχωρήσουμε μαζί να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο τον νομό μας.

Να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Χρειαζόμαστε ασφαλή Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία. Αυτή άλλωστε που είχαμε.

Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Αβραάμ Λίνκολν : Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου .

Ψηφίζουμε με σύνεση και λογική για το μέλλον μας και των παιδιών μας !

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για την Ανάπτυξη και τη Σταθερότητα !

Διότι μόνο η Ν.Δ έχει συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα , τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ανάπτυξης , της ασφάλειας και της σταθερότητας του τόπου μας!

Ειρήνη Βρανά

Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Καβάλας

Continue Reading

ΕΚΛΟΓΕΣ

Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

H ΓΣΕΕ με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές με σκοπό την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (ΥΑ 46445/ ΦΕΚ Β΄2989/6-5-20231).

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

  • Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
  • Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iii) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

 

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας
εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

iii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iv) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Γ. Τα παραπάνω ισχύουν και ως προς τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στο προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου Τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας (Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-4-2023 2

Επισημαίνεται ότι:

1) Για εκείνους τους εργαζόμενους, που πρέπει να μετακινηθούν με βάση τα παραπάνω για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος η Κυριακή 21 Μαΐου 2023 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη μέρα, τότε αυτή θεωρείται ως μέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται παραπάνω.

2) Η ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια με αποδοχές (άδεια αναψυχής).

3) Με την από 24-5-2019 και αριθμό πρωτοκόλλου οικ. 23400/662 Εγκύκλιο 3 του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη σπουδαίου λόγου αποχής από την εργασία λόγω κλήσης και συμμετοχής εργαζόμενου σε εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en