Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

“Κάτω τα χέρια απο την Egnatia Aviation” απο Αμυγδαλεώνα Πολύστυλο & Δάτο (video)

Επιστολή-παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση με στόχο να μην «πετάξει» η Σχολή Πιλότων της Καβάλας για… Δυτική Μακεδονία.

Όπως πρόσφατα έγινε γνωστό μέσω του Τύπου της… Κοζάνης, η Egnatia Aviation προτίθεται άμεσα, εντός του 2018, να μεταφέρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα νέα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με αεροπορικές εταιρείες για εκπαίδευση των πιλότων τους.

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, η Σχολή Πιλότων της Καβάλας «παλεύει» να επεκτείνει τη δραστηριότητά της εντός της Καβάλας και συγκεκριμένα στο «παροπλισμένο» αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και «σκοντάφτει» πότε στη γραφειοκρατία και πότε στην αδιαλλαξία της Fraport, της εταιρίας που έχει μισθώσει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα στα οποία και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και η οποία εσχάτως «μπλόκαρε» τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.

Με δεδομένα όλα αυτά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου-Δάτου αποφάσισαν να παρέμβουν και να «ξυπνήσουν» τους ταγούς της Καβάλας, ζητώντας τους να μην επιτρέψουν να… «πετάξει» από την περιοχή μας μία εκ των πλέον επιτυχημένων εταιριών που προσφέρει τα μάλα στον τόπο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής-παρέμβασης των κ.κ. Πουρσαϊτίδη και Σαλτζίδη.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να πετύχουμε την παραμονή της Σχολής στον τόπο μας

«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πράγματα και γεγονότα είτε δια του ηλεκτρονικού Τύπου είτε δια δημοσιευμάτων που έχουν σχέση με το καμάρι μας ουσιαστικά που είναι η Egnatia Aviation, μία καταξιωμένη αεροπορική εταιρεία με εκπληκτικές δυνατότητες ως φυτώριο επαγγελματιών και ερασιτεχνών πιλότων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και οικουμενικά. Μας διακατέχει μέχρι στιγμής ένα πλέγμα ενοχής, διότι η Καβάλα και η περιοχή της καρπούνται τεράστια οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη, καθότι στα πέρατα της γης είναι γνωστή η ύπαρξη και η προσφορά της λαμπρής αυτής σχολής.

Η αγορά της Καβάλας τονώνεται υπέρ δεόντως από την παρουσία της και όμως δεν έτυχε της τρέχουσας υποστήριξης από τους παράγοντες της Καβάλας. Δυστυχώς η σχολή υπομένει τις φοβερές πιέσεις της Fraport, η οποία δεν την αφήνει να αναπνεύσει ζητώντας υπέρογκα ποσά εντός του κατοχικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης και μη επιτρέποντας την μεταφορά της στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα το οποίο παραμένει νεκρό, κι αναγκάζεται προς μερική αποδημία και δη προς δυτικά σε αεροδρόμιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Εμείς ως εκπρόσωποι των κατοικούντων γύρω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα προτιθέμεθα με τις μικρές μας δυνάμεις να υψώσουμε το ανάστημά μας και την φωνή μας για την παραμονή και επέκταση της Σχολής αυτής στο δικό μας τόπο, στο δικό μας αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και στεντορεία τη φωνή να αφυπνίσουμε όλους τους φορείς της πόλης, από ταγούς αυτής: όπως Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους, Εμπορικούς Συλλόγους, Προέδρους Επιμελητηρίων, Σωματεία Ταξί και Λεωφορείων, Δικηγορικούς Συλλόγους. Διότι είναι κρίμα, λυπηρό και καταστροφικό όταν οι επενδυτές σαν τους Λυμπεράκη-Ζωγραφάκη οι οποίοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα διαφημίζουν την Καβάλα με την εταιρεία τους και τις φυσικές καλλονές της, αναγκάζονται με πίκρα και απογοήτευση να στρέψουν αλλού το βλέμμα και τα χέρια.

Καιρός η δική μας ενέργεια να αφυπνίσει όλους τους παραπάνω φορείς και όλοι μαζί σαν μία γροθιά, με θέληση ισχυρά και γνωστοποίηση του θέματος προς κάθε κατεύθυνση να πετύχουμε την παραμονή της σχολής στον τόπο μας, τη μεταφορά της στον Αμυγδαλεωνα και την περαιτέρω πρόοδο της Σχολής για λόγους που και τον τόπο μας ωφελούν και την ιστορία του μεταδίδει και το όνομα του λαμπρύνουν.

Οι Πρόεδροι
Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα
Δημήτρης Πουρσαΐτίδης
Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου-Δάτου
Θεοχάρης Σαλτζίδης

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εκαιγε σκουπίδια στο Περιγιάλι και συνεληφθη

Συνελήφθη στις 15 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καβάλας, ημεδαπός, διότι προέβη σε καύση απορριμμάτων σε υπαίθριο χώρο κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση Αγία Μαρίνα, του δήμου Καβάλας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.929€.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η Καβάλα στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί το γεγονός ότι η Καβάλα εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028.

Όπως σημειώνει, «μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ελ. Αυγενάκη στην Χρυσούπολη, επικοινώνησα μαζί του και με ενημέρωσε ότι η Καβάλα περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028.

Μια προεκλογική μου δέσμευση γίνεται πράξη! Ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των παραγωγών μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας
2025 – 2028, με εναέρια και άλλα τεχνολογικά μέσα.

Σταθερά, πιο κοντά στους αγρότες μας!»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μενίδι: Είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη | Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας

Το σενάριο της γυναικοκτονίας φαίνεται να εξετάζουν όλο και περισσότερο οι Αρχές για τον θάνατο της 40χρονης στο Μενίδι, η οποία βρέθηκε νεκρή με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το OPEN, η γυναίκα στο παρελθόν είχε καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία ενώ υπάρχει μάρτυρας – κλειδί που φαίνεται ότι είδε τη δολοφονία και έχει μιλήσει στην Αστυνομία.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.  Τη σορό εξετάζει ιατροδικαστής μικροσκοπικά, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνα για άλλα στοιχεία εκτός από το μαχαίρι που θα διευκολύνουν το έργο τους.

Κάμερες ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, ψάχνουν αν και πού υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή καθώς πρόκειται για πολύ κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο γεμάτο με καταστήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν από την πρώτη στιγμή αποκλείσει το σημείο, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δολοφονία, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en