Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάλπες – εξπρές τον Σεπτέμβριο εξετάζει η κυβέρνηση

image_print

Με πολιτικές εξελίξεις, κάλπες-εξπρές και μέσα στον Σεπτέμβριο, δηλαδή, προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου σε περίπτωση που οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψηφίσουν τη συμφωνία για το νέο Πρόγραμμα, που η κυβέρνηση επιδιώκει να έρθει στη Βουλή έως και τις 18 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Realnews,εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό, αν καταψηφίσουν τη συμφωνία βουλευτές της πλειοψηφίας, μεταξύ των άλλων και για τους εξής λόγους:

Πρώτον, να υπάρξουν «καθαρές λύσεις» στο επίπεδο της κυβέρνησης, καθώς αυτή δεν μπορεί να στηρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ψήφο άλλων κομμάτων και κυρίως των κομμάτων του δικομματισμού, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την ευθύνη για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερον, προκειμένου να κοπούν εν τη γενέσει τους τα σενάρια περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που κατά το Μέγαρο Μαξίμου, προωθούν πολιτικά και οικονομικά κέντρα εντός της χώρας, αλλά και τμήμα των δανειστών.

Τρίτον, προκειμένου να «μηδενιστεί το κοντέρ» και η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να λάβει εντολή για να υλοποιήσει τα – ιδιαίτερα σκληρά – μέτρα που θα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Και τέταρτον αλλά και κυριότερον, να ξεκαθαρίσει με τις λίστες το εσωτερικό της νέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα, να μην δοθεί χρόνος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συγκροτήσει νέο κόμμα ή, έστω, επαρκής χρόνος προκειμένου να πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία.

Προς ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα», επιμένουν στην ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις παράλληλα προειδοποιούν πως στηρίζουν την κυβέρνηση για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και όχι το Μνημόνιο. Αφήνουν, δηλαδή, ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον αυτή ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και αρχίσει να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική.

Εντός, της Πλατφόρμας, μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις που κάνουν λόγο για άμεση συγκρότηση ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας σε άμεσο χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστεί ο χώρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα για κάθοδο στις εκλογές.

Ερώτημα, επίσης, αποτελεί εάν τελικά η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμμετάσχει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενη, μάλιστα, ότι τηρήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν, αν διαπιστώσει ότι δεν είναι ευνοϊκός για αυτήν ο συσχετισμός δυνάμεων.

Όπως, επίσης, ερώτημα αποτελεί εάν θα διαδεχθεί Έκτακτο Συνέδριο σε περίπτωση έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Δεν παραδίνουν έδρες

Τις σκέψεις περί συγκρότησης ξεχωριστής Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους διαφωνούντες ενισχύει και η απόφαση των διαφωνούντων βουλευτών να μην παραδώσουν τις έδρες τους. Μεταξύ αυτών μάλιστα είναι και οι βουλευτές που είχαν δημοσίως τοποθετηθεί ότι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Φλερτ Πλατφόρμας-Ζωής

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εν εξελίξει φλερτ της Αριστερής Πλατφόρμας με την Πρόεδρο της Βουλής, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστικοποιηθεί κοινή πορεία στο μέλλον. Μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, πάντως, υπάρχει καθημερινή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Πολιτική Γραμματεία για το Συνέδριο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρώτη συζήτηση για το Έκτακτο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμωτή : Σωτήρια παρέμβαση – Έσωσαν λουόμενη που έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία

image_print

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΚΑΑΥ Κεραμωτής σε περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία της Κεραμωτής, όταν μία γυναίκα τουρίστρια έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση στην περιοχή του ΚΑΑΥ.

Μόλις οι άνθρωποι του αντιλήφθηκαν το συμβάν, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασής της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεία.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς η έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Σύνταξη Άρθρου: Στέλλα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι ισχύει για τον καύσωνα τον Ιούλιο

Ελλάδα - Καλοκαιρινός καιρός τον Ιούλιο - 2026
image_print

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες αλλά χωρίς, προς το παρόν, ενδείξεις για ισχυρό και παρατεταμένο κύμα καύσωνα συνεχίζεται ο καιρός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να πληρούνται οι προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν ένα επεισόδιο καύσωνα.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κάνει λόγο για γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αφορμή για συζήτηση αποτέλεσαν τα σενάρια που έκαναν λόγο για έντονο κύμα ζέστης μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι δεν προκύπτει, με τα σημερινά δεδομένα, καύσωνας στη χώρα.

Όπως εξήγησε, οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να προσεγγίσουν τους 38 με 39 βαθμούς στην Αθήνα προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ στις περισσότερες μεγάλες πόλεις ο υδράργυρος θα κινηθεί γύρω στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο όρος «καύσωνας» δεν σχετίζεται μόνο με τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας, αλλά και με τις ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες πρέπει να διατηρούνται για αρκετές συνεχόμενες ημέρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ασθενείς βροχές ή όμβροι ενδέχεται να εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, αγγίζοντας στις περισσότερες περιοχές τους 33 έως 35 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με τις υψηλότερες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 35 και 36 βαθμών στα ηπειρωτικά.

Χωρίς συνθήκες καύσωνα προς το παρόν

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στον Ιούλιο, οι μέχρι στιγμής μετεωρολογικές εκτιμήσεις δεν δείχνουν παρατεταμένο επεισόδιο καύσωνα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ζέστη των επόμενων ημερών παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων της εποχής, ενώ η εξέλιξη των προγνώσεων θα παρακολουθείται συνεχώς, καθώς τα καιρικά δεδομένα ενδέχεται να μεταβληθούν όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του μήνα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en