Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ιωσηφίδου VS Αμοιρίδης | Ο Μύθος της Αλεπούς με την κομμένη ουρά !

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου με τίτλο “Ο Μύθος της Αλεπούς με την κομμένη ουρά”, ασκεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς του Μιχάλη Αμοιρίδη, όσον αφορά τον τρόπο αλλά και την πολιτική των “ίσων αποστάσεων” που τηρεί στο θέμα της προβολής του Τουριστικού Προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά…
 
“Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη σχετικά με την ακύρωση από την Περιφέρεια της συμμετοχής της στις βαλκανικές εκθέσεις τουρισμού επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα κλίμα εναντίον των επιλογών της δημοτικής αρχής της Καβάλας και εμού προσωπικώς όσον αφορά την αναγκαιότητα ή μη της παρουσίας μας στις βαλκανικές αγορές.
 
Τις δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη χαρακτήρισα από την πρώτη στιγμή ατυχείς καθώς στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει γιατί  ενώ η Περιφέρεια έχει χαρακτηρίσει το έτος 2017, Έτος Τουρισμού για την ΑΜΘ, εντούτοις (όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Αμοιρίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας) αφαιρούνται κονδύλια από τον τουρισμό προκειμένου να δοθούν σε άλλες ανάγκες της Περιφέρειας, επιχείρησε να υποβαθμίσει την ανάγκη παρουσίας στις τουριστικές εκθέσεις χαρακτηρίζοντας τες παραδοσιακές και ξεπερασμένες.
 
Τις δηλώσεις αυτές εκμεταλλεύτηκε αμέσως η δημοτική παράταξη του κ. Παπαδόπουλου η οποία έσπευσε αμέσως να τις υιοθετήσει, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις ικανότητες της παράταξης του στις κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες). Να θυμίσω λοιπόν ότι η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου ήταν εκείνη η οποία στην συζήτηση του σχεδίου τουριστικής προβολής είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην δημοτική αρχή κατηγορώντας μας ότι αντί να δίνουμε σημασία στις βαλκανικές αγορές  επενδύουμε στις αγορές της Ολλανδίας, της Ινδίας κλπ.
 
Όπως λοιπόν στην περίπτωση Μαρινόπουλου και τόσες άλλες, έτσι και τώρα ο κ. Παπαδόπουλος και η παράταξη του δε διστάζουν να κάνουν στροφή 180 μοιρών προκειμένου να αντιπολιτευτούν την δημοτική αρχή. Αυτά όμως τα έχουμε συνηθίσει από την παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας και δεν μας δημιουργούν πια καμία έκπληξη.
 
Δυστυχώς συνέχεια στην υπόθεση έδωσε ό ίδιος ο κ. Αμοιρίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού, ο οποίος σε μια αδικαιολόγητα αήθη επίθεση εναντίον μου με χαρακτήρισε «ανασφαλή για το έργο της Δημωφέλεια».  Προφανώς κάτι συμβαίνει στα εσωτερικά της περιφέρειας και έχει χαθεί η ψυχραιμία   και το μέτρο. Η απάντηση μου για το έργο της Δημωφέλεια δεν μπορεί παρά να δοθεί μέσα από τα στοιχεία.  Πως μπορώ λοιπόν να νοιώθω ανασφαλής όταν:
 
α) η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του δήμου Καβάλας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και των πιο γνωστών ιστοσελίδων κράτησης (όπως η booking.com) είναι διπλάσια από όλων των άλλων περιοχών της περιφέρειας πλην Θάσου  
β) όταν η ετήσια αύξηση της πληρότητας μας χτυπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,
γ) όταν για το προσεχές σαββατοκύριακο και όχι μόνο  δεν υπάρχει δωμάτιο να διαμείνει επισκέπτης  
δ) όταν η Ellinair  επιλέγει το αεροδρόμιο Καβάλας για τις τακτικές της πτήσεις αντί του αεροδρομίου Αλεξανδούπολης που κάποιοι προσπάθησαν να προωθήσουν(!!)
ε) όταν επενδυτές από όλο τον κόσμο αναζητούν τουριστικά ακίνητα στην Καβάλα να επενδύσουν.
 
Θα έρθει άλλωστε η ώρα να μιλήσουμε και γι αυτά. Τι απ’ όλα αυτά αποτελεί πραγματικά επίτευγμα του κ. Αμοιρίδη. Μήπως η επένδυση των λουτρών Ελευθερών, ή μήπως η πολιτική των «ίσων αποστάσεων;;;» που χρησιμοποιούν στην τουριστική τους προβολή υποβαθμίζοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της περιφέρειας που είναι η Καβάλα και η Θάσος.
 
Γιατί στην πραγματικότητα δεν συμμετέχουν στις εκθέσεις των βαλκανικών χωρών;
Μήπως γιατί το μοντέλο ήλιος και θάλασσα που κυρίως ο νομός Καβάλας προσφέρει στην περιφέρεια μας είναι αυτό που ενδιαφέρει τους επισκέπτες από την βαλκανική;
Ποιες συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες και τουριστικούς πράκτορες έχει υπογράψει ο κ. Αμοιρίδης τις οποίες μας διαφημίζει;  
Για ποιους διαμορφωτές της κοινής γνώμης μιλά;
Μήπως για τους δημοσιογράφους από την Αυστρία οι οποίοι μέχρι να επισκεφτούν την Θάσο και την Καβάλα με κάθε τρόπο έδειχναν στους ανθρώπους της περιφέρειας την δυσφορία τους;
 
Θα μπορούσα να θέσω σειρά και από άλλα ερωτήματα αλλά δεν είναι της παρούσης. Πάντως από όλα αυτά είναι φανερό ότι καλό είναι το περιφερειακό πνεύμα, όμως κάθε θέμα έχει και τον χειρισμό του. Πρέπει να γίνει συνείδηση στην Περιφέρεια ότι η τουριστική ανάπτυξή της ξεκινά και στηρίζεται πάνω στην Καβάλα και την Θάσο. Από την ανάδειξή τους έχουν να κερδίσουν όλοι. Επιπλέον στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για τον τουρισμό θα πρέπει να είναι επαγγελματίας του τουριστικού προϊόντος και τέτοιους διαθέτει πολλούς η περιοχή μας.
 
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι με την Περιφέρεια θα έπρεπε να έχουμε κοινό στόχο και να μοιράζουμε δυνάμεις. Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό δεν κατέστει δυνατόν όχι από δική μας ευθύνη. Πιστεύω ότι στο μέλλον και εφόσον η Περιφέρεια αλλάξει πολιτική, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα από ένα σχεδιασμό και καταμερισμό ευθυνών και δράσεων. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε πάντα ανοικτοί και δεκτικοί. 
 
Βουκουρέστι, 15/2/2017
Αναστασία Ιωσηφίδου”
Ας δούμε όμως και ποιος είναι ο μύθος της αλεπούς με την κομμένη ουρά…

Μια αλεπού τριγύριζε μέσα στο δάσος πεινασμένη… Είχε τρεις μέρες να φάει και τα μάτια της γυάλιζαν από την πείνα… Αν πεις για τα σάλια της, δεν μπορούσε να τα κρατήσει μέσα στο στόμα της, καθώς η γλώσσα της κρεμόταν δυο πιθαμές.

Αλλά να ένας λαγός που η φουντωτή ουρά του ξεπρόβαλε μέσα από τους θάμνους! Ορμάει δίχως να σκεφτεί στον αναπάντεχο μεζέ. Μα… χραααπ! Μέσα στη χαρά της που θα γλίτωνε από την απελπισμένη πείνα δεν πρόσεξε το δόκανο ενός κυνηγού. Ευτυχώς που πιάστηκε μόνο η φουντωτή ουρά της, λάφυρο για τον άτυχο κυνηγό. Όσο για τον λαγό, έγινε καπνός μόλις άκουσε το βογκητό της αλεπούς.

Τώρα δεν έφτανε που ήταν πεινασμένη, ήτανε και κολοβή, το ρεζίλι δηλαδή των αλεπούδων… Μπροστά της έβλεπε όλες τις φίλες της αλεπούδες να σκάνε στα γέλια με το πάθημά της και να κουνάνε τις ουρές τους περήφανες και καμαρωτές… Ε, όχι!

– Κορίτσια, κορίτσια, ελάτε, μαζευτείτε κι έχω φοβερά νέα να σας πω! Ελάτε στο ξέφωτο για να δείτε την καινούρια μόδα για τη γούνα μας…

Η αλεπού μας καμώθηκε πως διαφημίζει καινούρια  αλεπουδοεμφάνιση πιο άνετη, πιο δροσερή, πιο ανάλαφρη.

– Βλέπετε εμένα; Είμαι ξαλαφρωμένη, τρέχω πιο γρήγορα, δε λαχανιάζω και σίγουρα δε σκέφτομαι πια πώς να προφυλάξω την ουρά μου! Τέρμα λοιπόν στις αλεπουδοουρές, μέσα στη μόδα και μεις!

Έγινε ένα σούσουρο και οι αλεπούδες την κοιτούσαν μ΄ απορία  και προσπαθούσαν να βρουν δίκιο στα λόγια της.

– Μα εσένα σε συμφέρει αυτή η εμφάνιση, για να μη φαίνεσαι πως είσαι κολοβή. Θέλεις και μεις να κόψουμε τις ουρές μας  για να μη φανεί το δικό σου κουσούρι. Ακούς εκεί! Πάμε κορίτσια και μην ακούτε τις αηδίες που μας λέει. Το συμφέρον της κοιτάει. Είμαστε αλεπούδες κι έχουμε τις ωραιότερες φουντωτές ουρές!

Η αλεπού μας κοκκίνισε, πρασίνισε και δεν είχε και ουρά να βάλει μες στα σκέλια της. Έφυγε ταπεινωμένη και ντροπιασμένη, γιατί όλοι κατάλαβαν πως δεν συμβούλευε τους άλλους επειδή πραγματικά ενδιαφερόταν για το καλό τους,  αλλά γιατί ήθελε να εξυπηρετήσει το δικό της προσωπικό συμφέρον.

– Πόσο πρέπει να προσέχουμε από κάποιους σαν κι αυτή και τις συμβουλές τους, λέγανε μετά οι αλεπούδες στα παιδάκια τους.

Πραγματικά υπάρχουν πολλοί που τα ελαττώματά τους τα παρουσιάζουν προτερήματα, για να καλύψουν την ασχήμια τους. Και αντί να αισθάνονται ντροπή, προσπαθούν να μας πείσουν  να συμπεριφερθούμε και μεις λανθασμένα, για να κρύψουν τη δική τους κακή στάση και συμπεριφορά .

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en