ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Χωρίς νικητή και με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το αθηναϊκό ντέρμπι στο άδειο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι και πήραν από ένα βαθμό μετά το ματς για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 65’ ο Μακέντα, ενώ για την Ένωση ισοφάρισε στο 75’ ο Λιβάγια.

Το σύστημα με τον Μάνταλο σε ρόλο μεσοεπιθετικού και τον Λιβάγια αριστερά που τελικά επέλεξε ο Καρέρα στο αρχικό σχήμα, στέρησε από την ΑΕΚ ένα ολόκληρο ημίχρονο. Οι Ολιβέιρα, Αραούχο έβλεπαν από τον πάγκο την ομάδα τους να παίζει χωρίς φορ και να μην δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε –όπως και η ΑΕΚ- σε 4-3-3 αλλά με ενισχυμένο κέντρο καθώς ο Γιόχανσον είχε όλη τη δεξιά πλευρά, με τον Αγιούμπ να συγκλίνει συχνά.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ακυρώθηκε γκολ του Μακέντα με χρήση VAR για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Όμως στο 65΄ ο Ιταλός στέφθηκε σκόρερ, όταν ο Νάτζ «άδειασε» τους Σβάρνα, Βράνιες και πέρασε καταπληκτική ασίστ.

Ο Καρέρα άλλαξε αμέσως σχηματισμό (το είχε αποφασίσει πριν από το γκολ) με τον Ολιβέιρα αντί του Σιμόες και επιστροφή στο πολύ πιο ορθολογικό 4-2-3-1, όμως η ΑΕΚ είχε ήδη «σπαταλήσει» ενάμιση ημίχρονο…

Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος. Στο 75΄ ο Ολιβέιρα πέρασε τη μπάλα στον Λιβάγια και ο Κροάτης με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ τα έπαιξε «όλα για όλα» με την είσοδο του Αραούχο, αλλά ήταν πλέον αργά και ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 65′ Μακέντα (Παναθηναϊκός), 75′ Λιβάγια (ΑΕΚ)

To «φιλμ» του ντέρμπι

Ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα για τα θύματα του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα οι παίκτες των δύο ομάδων γονάτισαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ.

4′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Διούδη.

14′ Απείλησε την εστία του Μπάρκα ο Παναθηναϊκός. Ο Δώνης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε στη γωνία και έδιωξε.

20′ Ο Χατζηγιοβάνης έκοψε με τάκλιν τον Μπακάκη και χρεώθηκε με φάουλ από τον διαιτητή Τζήλο. Η φάση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παίκτη των «πράσινων».   

22′ Cooling break για να δροασιστούν οι παίκτες. Στη μίνι διακοπή Βέρντε και Βράνιες τσακώθηκαν στον πάγκο με τον Ιταλό να πιάνει από το λαιμό τον Βόσνιο. Στο τέλος οι δύο παίκτες φάνηκε να τα βρίσκουν…

27′ Ο Αγιούμπ προσπάθησε να βρει τον Γιόχανσον ο οποίος πήγε να μπει στην περιοχή αλλά ο Λόπες τον κράτησε. Στον Παναθηναϊκό ζήτησαν πέναλτι αλλά ο Τζήλος έδωσε συνέχεια στο ματς. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης υπήρξε αψιμαχία μεταξύ Λόπες και Γιόχανσον χωρίς να δοθεί συνέχεια και κάποια κάρτα.

33′ Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για ένα σκληρό φάουλ στον Κρίστισιτς.

37′ Ο Βράνιες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Διούδη.

42′ Κίτρινη κάρτα στον Λόπες για σκληρό φάουλ πάνω στον Γιόχανσον. 

43′ Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Αγιούμπ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Ινσούα δεν έπιασε με δύναμη την κεφαλιά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου μέρους

50′ Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για μαρκάρισμα στον Αγιούμπ.

52′ Ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μακέντα μετά από τάκλιν-ασίστ του Ζαχίντ, που πρόλαβε τον Βράνιες και έβγαλε τον Ιταλό σε κενή εστία, όμως μέσω του VAR το γκολ ακυρώθηκε. Ο Τζήλος, που είδε την φάση έδωσε φάουλ του Γιόχανσον πάνω στον Λιβάγια στην αρχή της φάσης.

60′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Νατζ στη θέση του Αγιούμπ.

61′ Το δυνατό σουτ του Λόπες έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.

65′ ΓΚΟΛ! 1-0 ο Παναθηναϊκός. Ο Μακέντα με κεφαλιά πάσαρε στον Νατζ, ο οποίος γύρισε προς τον Ιταλό φορ που κοντρόλαρε και πλάσαρε σκοράροντας.

67′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ολιβέιρα στη θέση του Σιμόες.

69′ Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ανουάρ πήρε τη θέση του Ζαχίντ.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Ινσούα για αγκωνιά στη διεκδίκηση της μπάλας.

75′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Βέρντε.

75′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. 1-1 με σκορερ τον Λιβάγια. Ο Κροάτης πήρε την μπάλα στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση νίκησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε.

77′ Δύο αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Εκτός οι Δώνης, Χατζηγιοβάνης και στη θέση τους πέρασαν οι Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης. 

87′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο πήρε τη θέση του Μάνταλου.

90′ Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα.

Τέλος του ντέρμπι. ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 με τα γκολ των Μακέντα (65′) και Λιβάγια (75′).

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 65′ Μακέντα (Παναθηναϊκός), 75′ Λιβάγια (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Λόπες, Σιμόες – Κουρμπέλης, Ινσούα

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σίμοες (67′ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Λιβάγια, Βέρντε (75′ Κλωναρίδης), Μάνταλος (87′ Αραούχο).

Στο πάγκο: Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Δώνης (77′ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (60′ Νατζ), Ζαχίντ (69′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (77′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Στο πάγκο: Ξενόπουλος, Κολοβός, Νούνες, Σερπέζης, Καμπετσής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version