Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόπαλο το ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ

image_print

Στο… στείρο 0-0 έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο ντέρμπι αιωνίων του ΟΑΚΑ, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχασαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ οι «πράσινοι» που κοίταξαν στα μάτια τους Πειραιώτες εξέδωσαν ανακοίνωση στο ημίχρονο διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του Κομίνη.  

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών των πρωταθλητών Ελλάδος για την περίοδο 2019/20, μετά από μία σειρά πέντε νικών στην πρώτη πεντάδα αγώνων των πλέι οφ, απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε για δεύτερη φορά την εφετινή σεζόν, ενδεκάδα με τριάδα στην άμυνα, γυρίζοντας τον Κουρμπέλη ως τρίτο στόπερ, προκειμένου να προσφέρει καλύψεις στον Θεοχάρη απέναντι στον Βαλμπουενά.

Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ένα πιο «σταθερό» και «σφικτό» 4-2-3-1, με τον Καμαρά σε ρόλο «έκπληξη» στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Φορτούνη επιτελικό μέσο και τον Βαλμπουενά αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και με διάθεση να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και μόλις στο 2′, το πρέσινγκ του Μπουζούκη στον Μπα έφερε ένα κλέψιμο εντός της περιοχής, το οποίο ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, καθώς το σουτ που επιχείρησε από πολύ πλάγια θέση, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 11′ ο Μπουζούκης έβγαλε ωραία κάθετη στον Μακέντα, που πρόλαβε τον Μπα και πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός άρχισε να επιβάλλει το δικό του τέμπο στο παιχνίδι, με καλή κυκλοφορία της μπάλας (61-39% υπέρ των «ερυθρολεύκων» η κατοχή στο ημίχρονο) και κύριους εκφραστές τους Φορτούνη και Βαλμπουενά, όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού έδειξε ηρεμία και είχε αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις, λίγο πριν τις εκτελέσεις των Πειραιωτών.

Στο 29′ ο Ελ-Αραμπί έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 41′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το μαρκάρισμα του Μπα στον Ανουάρ (πάτησε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή), το οποίο δεν τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον Κομίνη (είχε αντικρίσει την πρώτη στο 21′).

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Κομίνης υπέδειξε μετά από χρήση του VAR πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε πτώση του Βαλμπουενά στο όριο της περιοχής, μετά από διεκδίκηση με τον Ανουάρ. Ο Γάλλος ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Διούδη να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει, διατηρώντας το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στο γήπεδο τον Χασάν αντί του Μπουχαλάκη και τον Σισέ αντί του αρνητικού Μπα, και για ένα τέταρτο ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ωστόσο, ήταν εκείνοι που απείλησαν με τα σουτ των Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» αμέσως με μεγάλη ευκαιρία του Ελ-Αραμπί στο 63′, ο οποίος πεσμένος πλάσαρε ελάχιστα άουτ από τα τρία μέτρα.

Στο τελευταίο ημίωρο, οι δύο ομάδες άρχισαν να βγάζουν μεγάλα σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια κι ο ρυθμός άρχισε να πέφτει όσο τα λεπτά περνούσαν. Ο Ολυμπιακός, έχοντας ακόμα την κατοχή στα δικά του πόδια, έψαξε το γκολ παίζοντας κυρίως από τα άκρα, όμως όσο δεν ερχόταν η μεγάλη φάση, επέλεξε προς το τέλος περισσότερο να προστατεύσει το «μηδέν», την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον τις δυνάμεις για να επιτεθεί με την ίδια ένταση. Κι έτσι το 0-0 «σφράγισε» ως το φινάλε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 (Novasports 1)

Γκολ: –

45’+6 έχασε πέναλτι ο Βαλμπουενά

Κίτρινες κάρτες: Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Κολοβός – Μπα, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί, Γκασπάρ, Σισέ

Κόκκινες κάρτες: –

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (57′ Καμπετσής), Μπουζούκης (75′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (67′ Κολοβός), Μακέντα (76′ Περέα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα (46′ Σισέ), Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (46′ Χασάν), Καμαρά, Βαλμπουενά (64′ Μασούρας), Φορτούνης (65′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ένταση μεταξύ παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου μετά τη λήξη του αγώνα
image_print

Ένταση μετά τη λήξη του αγώνα

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ντιναμό Κιέβου και τον ΠΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των δύο ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην Πολωνία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το περιστατικό κοντά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μετά το παιχνίδι, ποδοσφαιριστής της ουκρανικής ομάδας κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είχε λεκτική αντιπαράθεση με ορισμένους από αυτούς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πλησίασαν το σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Ένταση και λίγο πριν από το φινάλε

Ανάλογο περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί και λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και προχώρησαν σε χειρονομίες.

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στο τέλος, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται πλέον στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που απέκτησε με τη νίκη του στην Πολωνία.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1 στο τένις

Αφίσα του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ε1 τένις που θα διεξαχθεί στις Σέρρες από 27 έως 31 Ιουλίου 2026.
image_print

Στις Σέρρες θα χτυπήσει από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2026 η «καρδιά» του ελληνικού τένις, με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επιπέδου Ε1 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 185 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες αναμένεται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα, καθώς συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών του ελληνικού τένις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενσωμάτωση του Babolat Cup στη διοργάνωση. Μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη Babolat Greece, ο αθλητής και η αθλήτρια της κατηγορίας των 12 ετών που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους διεθνείς τελικούς του Babolat Cup.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2026 στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, με τα έξοδα συμμετοχής να καλύπτονται από τη Babolat Greece.

Στη σχετική βαθμολογία θα προσμετρήσουν δύο διοργανώσεις:

  • 27–31 Ιουλίου 2026: Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, 3ο Ε1
  • 16–20 Οκτωβρίου 2026: Λάρισα, 5ο Ε1

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε., Babolat Greece, Elpida Resort and Spa, Μεράκι, Λιθογραφική, Ονειροικείν Κατασκευαστική, Interaction Α.Ε. και Eurodoor Wood.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών καλεί τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en