ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ιστορίες Εβραίων για το Ολοκαύτωμα στον ΑΝΑΛΥΤΗ του ENA Channel

Ημέρα με βαρύ ιστορικό φορτίο η σημερινή, καλεί να θυμηθούμε και να ξανασκεφτούμε τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος που στιγμάτισε τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπως καθιερώθηκε η 27η Ιανουαρίου, έχει ορόσημο εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου 1945 όπου ο σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης των ναζί, το  Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Έχοντας τα τελευταία χρόνια ενταχθεί στη δημόσια σφαίρα και λειτουργώντας στη συλλογική μνήμη, η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος φέτος, λόγω της πανδημίας, τιμάται διαδικτυακά και όχι μόνο από τους θεσμικούς φορείς. Την πρωτοκαθεδρία έχει η Θεσσαλονίκη, μια και έχει το θλιβερό προνόμιο του αποδεκατισμού σχεδόν του συνόλου της εβραϊκής της κοινότητας.

Άγνωστη ωστόσο είναι η ιστορία και των Εβραίων της Καβάλας. Μάλιστα στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel στις 14:30 το μεσημέρι θα γίνει ευρέως γνωστή η ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες Εβραίων από το σύνολο της χώρας αλλά και μέσω του Αντιπορέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονικής Λάζαρου Σεφιχά.

Δείτε το ρεπορτάζ του ENA Channel

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version