Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ιούνιος στη ΦΕΞ

image_print

11ο Festival Animation στην Ξάνθη

Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσιάζουν το 11o FESTIVAL ANIMATION στην Ξάνθη. Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του animation να δουν νέες παραγωγές και αφιερώματα σε εξαιρετικούς animators.   Πληροφορίες : Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ., τηλ. 25410 25421

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο http://www.fex.org.gr/  ή  https://www.facebook.com/FEXANTHI

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες 7 & 14 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα στον Ζαν Γιμού (Yimou Zha ng)

Γεννήθηκε το 1950 στην Κίνα και σπούδασε κινηματογράφο στην Κινηματογραφική Ακαδημία του Πεκίνου. Έγινε ηγετικό μέλος της Πέμπτης Γενιάς Κινέζων Κινηματογραφιστών, της πρώτης ομάδας που αποφοίτησε μετά την ταραχώδη Πολιτιστική Επανάσταση. Ως ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο «Κόκκινοι Αγροί» και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τόκιο για την ερμηνεία του στο «Old Well» (1986). Ο Γιμού έχει λάβει πολλές διακρίσεις για το σκηνοθετικό του έργο.

Θέατρο  στη ΦΕΞ Ι «Λιθουανία»   

Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Ιουνίου  & ώρα 21.00   στην ΚαπνΑποθήκη της ΦΕΞ

Το θεατρικό έργο «Λιθουανία» του Ρόμπερτ Μπρουκ παρουσιάζει με σκηνοθετική καθοδήγηση  της Λίας Δαμιανάκη η  θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «Παράβασις» .

«Παράβαση»  στην  αρχαία κωμωδία, κατά την Παράβαση,  ένα είδος ιντερμέτζο, ο χορός σταματούσε ξαφνικά την εξέλιξη του δράματος, εγκατέλειπε τη θεατρική του υπόσταση και παρέβαινε, μεσολαβούσε στο κοινό για να μεταφέρει ένα κήρυγμα-σχόλιο του ποιητή για την επικαιρότητα, πολιτική κατάσταση, τα κοινωνικά ήθη ή ακόμα και για τους αντίπαλούς του. Αυτό τίθεται και ως αρχή της ομάδας μέσα από επιλεγμένα έργα αλλά και τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται.

Είσοδος 5€ – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

Πληροφορίες κρατήσεις θέσεων:  Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – 2541025421

Κάτι Παίζει & τις Πέμπτες στο Μουσείο

Τις Πέμπτες  του Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Τις συζητήσεις συντονίζει η Βασιλική Στυλιανίδου, μέλος της Ευρωπαϊκής Σχολής Ψυχανάλυσης FEDEPSY. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ θμιας Εκπαίδευσης.

Εκδηλώσεις – συναυλίες στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μουσικής

Τρίτη 21 έως & Πέμπτη 23 και Ιουνίου 2016 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης -στην αυλή με τα χαμάμ

Πληροφορίες  www.facebook.com/FEXANTHI

Θέατρο  στη ΦΕΞ ΙΙ «Άριελ η μικρή γοργόνα»   

Πέμπτη 23 Ιουνίου  & ώρα 20.00  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Το Εργαστήρι παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ σας προσκαλεί στην παιδική παράσταση  «Άριελ η μικρή γοργόνα»

Το Τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά και για εφήβους με ενδιαφέρον στην μουσική σύνθεση και τη δραματουργία οργανώνει μαθήματα σχετικά με την χορογραφική σύνθεση, λαογραφία, μουσική δραματουργία, υποκριτική καθώς και χορευτικές & θεατρικές ασκήσεις.   Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα

Είσοδος ελεύθερη

Εκθέσεις των εργαστηρίων της ΦΕΞ

Από την Τρίτη 21 έως & Σάββατο 25  Ιουνίου 2016  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

Εγκαίνια Τρίτη 21 Ιουνίου  & ώρα 19.00

Στην έκθεση παρουσιάζεται η δράση των εργαστηρίων: Ζωγραφικής & σχεδίου – ενηλίκων / Ζωγραφικής – παιδικό  /  Κόμικς / Ντεκουπάζ / Πλεκτικής / Ραπτικής.  Στόχος των εργαστηρίων και του πολιτιστικού προγράμματος, είναι να διαδραματίζει η Φ.Ε.Ξ. έναν ενισχυτικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

Οι εκδηλώσεις της Φ.Ε.Ξ. τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων . Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Αποχαιρετιστήριο  γλέντι

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 21.00 στο κέντρο διασκέδασης Αρχόντισσα

Το  Παραδοσιακό χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ σας προσκαλεί στο αποχαιρετιστήριο  γλέντι που οργανώνει με  το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Μπάντα τέτοια»

Ακόμη άρχισαν οι εγγραφές για την Μουσική Κατασκήνωση

Περισσότερα: http://fex.org.gr/news_announcements

https://www.facebook.com/groups/fexfestanatolikis/files/

Πληροφορίες:  Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης  / Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη.

Τηλ.25410 25421  / www.fex.org.gr  fexanthis@gmail.com

 

fd922212-bf87-40e3-bc79-8b53f18f3cb1

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Σφοδρή κριτική Ζεϊμπέκ για τα διόδια της Εγνατίας

Ξάνθη-Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα διόδια της Εγνατίας Οδού-2026
image_print

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αφορμή την κατάργηση της ατελούς διέλευσης από τα διόδια της Εγνατίας Οδού για επαγγελματικά οχήματα και, όπως υποστηρίζει, σε επόμενο χρόνο και για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης.

Ο κ. Ζεϊμπέκ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κατοίκων της Θράκης, συνδέοντας το θέμα των διοδίων με μια σειρά ζητημάτων που, όπως αναφέρει, πλήττουν την περιοχή, όπως η κλειστή ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, η απένταξη του έργου μεταφοράς νερού από τον Νέστο, η έλλειψη αναπτυξιακών έργων, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός και η ακρίβεια.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ξάνθης υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, στη Βουλή επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των δωρεάν διελεύσεων στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Ο ίδιος ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που, όπως αναφέρει, καταργούν τις δωρεάν διελεύσεις για τα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τη διατήρηση του καθεστώτος απαλλαγών για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης.

Όπως σημειώνει, η επιβάρυνση των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με αυξημένα κόστη στις μεταφορές και στα καύσιμα.

Ο κ. Ζεϊμπέκ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τις απαλλαγές και τις δωρεάν διελεύσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, όπως ίσχυαν μέχρι πρόσφατα για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, καταγγέλλει ως «ανιστόρητα και επικίνδυνα» τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών στη Βουλή για τη Θράκη.

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Εγγραφές στη ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου

Ξάνθη-εγγραφές στη ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου-2026
image_print

Τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2026-2027 ανακοίνωσε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με τις εγγραφές να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο για αποφοίτους ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και άλλων συναφών τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Σ.Α.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα λειτουργήσει δύο ειδικότητες, βάσει της απόφασης του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1138/6-6-2026.

Η πρώτη ειδικότητα είναι «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», η οποία θα λειτουργήσει για το Α’ εξάμηνο με δυνατότητα εγγραφής έως 25 ατόμων, καθώς και για το Γ’ εξάμηνο.

Η δεύτερη ειδικότητα είναι «Βοηθός Νοσηλευτή Χειρουργείου», η οποία θα λειτουργήσει για το Α’ εξάμηνο, επίσης με δυνατότητα εγγραφής έως 25 ατόμων.

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό για τις Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική εγγραφή μέσα στις προθεσμίες που θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2026.

Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και ΤΕΕ Β’ κύκλου μπορούν να εγγραφούν στο Α’ εξάμηνο σπουδών στην ειδικότητα που θα επιλέξουν από την 1η έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2026, κατά τις ώρες 08:30 έως 13:30.

Στο Γ’ εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» μπορούν να εγγραφούν οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ νοσηλευτικής ειδικότητας, οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων, οι πτυχιούχοι ΤΕΕ Β’ κύκλου συναφούς ειδικότητας, οι κάτοχοι ΒΕΚ των Σ.Α.Ε.Κ. πρώην ΔΙΕΚ, καθώς και οι απόφοιτοι του μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας.

Οι εγγραφές για το Γ’ εξάμηνο θα πραγματοποιούνται επίσης από την 1η έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 08:30 έως τις 13:30.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Σ.Α.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στα τηλέφωνα 2541351567 και 2541351568, κατά τις ημέρες εφημερίας του προσωπικού: 15 Ιουλίου, 29 Ιουλίου, 5 Αυγούστου και 26 Αυγούστου 2026, από τις 08:30 έως τις 13:30.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Για την εγγραφή απαιτούνται σχετική αίτηση που συμπληρώνεται στη Σ.Α.Ε.Κ., φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών, φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Απαραίτητες είναι επίσης πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ και πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ.

Για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ομογενών απαιτείται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενών, καθώς και άδεια παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.

Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό Λύκειο ή ΣΕΚ, απαιτείται η κατάθεση ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, η επίσημη μετάφρασή του, η ισοτιμία από δημόσια ελληνική υπηρεσία και αποδεδειγμένη γνώση της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Την ανακοίνωση υπογράφει η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Ζωή Κοσμίδου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Επιχείρηση «Αιγίς»: Τέσσερις συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων – Έρευνα και στην Ξάνθη

Επιχείρηση της Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου με έρευνα και στην Ξάνθη
image_print

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αιγίς» της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις 11 έως τις 26 Ιουνίου 2026, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τριών ατόμων.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Άμφισσα, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη και Ξάνθη, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση και να διέθεταν προς διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθησε η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων και η πραγματοποίηση των ερευνών στις παραπάνω περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 κάρτες SIM, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, 2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξωτερικός σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης microSD.

Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια τεσσάρων εμπλεκομένων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθησαν.

Δύο από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκε επιπλέον υλικό με πράξεις αυτοτραυματισμού ατόμων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των υπόλοιπων τριών ατόμων θα υποβληθούν με την τακτική διαδικασία.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en