ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θύελλα αντιδράσεων για το φεστιβάλ αποποινικοποίησης της κάνναβης

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε σε όλο το πολιτικό σκηνικό η διοργάνωση φεστιβάλ για την αποποινικοποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα με χιλιάδες πολίτες να κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος το πρωί του Σαββάτου και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Ήδη φορείς που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις όπως το ΚΕΘΕΑ και το 18 ΑΝΩ έχουν καταδικάσει τις πρωτοβουλίες αυτές και δεν συμμετείχαν στην δράση, ενώ σφοδρότατη ήταν και η αντίδραση κομμάτων του κοινοβουλίου όπως η ΝΔ και το ΚΚΕ. Η αντίδραση ήρθε κυρίως γιατί από την μία η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμμετείχε και να διοργάνωνε κατά τους καταγγέλοντες το φεστιβάλ για την κάνναβη και από την άλλη γιατί επιλέχθηκε η 9η Μαίου, ημέρα μνήμης της νίκης της Ευρώπης απέναντι στον φασισμό. Ήδη από την ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης εξέδωσε καυστική ανακοίνωση ενώ την ίδια μέρα την επιλογή αυτή στηλίτευσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςμ σε εκδήλωση του κόμματος.

Μιλώντας για το θέμα ο γρ. της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μορφίδης μίλησε για παραπληροφόρηση εξηγώντας πως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στήριξε απλώς και δεν διοργάνωσε το φεστιβάλ.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΚΚΕ μιλούν για σχέδιο της κυβέρνησης για να αποκοιμηθεί η νεολαία και να μην αντιδρά στα προβλήματα και τις αιτίες τους που γεννά ο καπιταλισμός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version