ΕΒΡΟΣ

Θράκη | Και νέα επίθεση τουρκικής προπαγάνδας

Δουλεύουν… υπερωρίες οι Τούρκοι που δρουν στη Θράκη! Ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο τουρκόφιλος σύλλογος «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» συγκέντρωσε δεκάδες τελειοφοίτους Λυκείου και, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, τους μετέφερε στο μνημείο της μάχης του Τσανάκκαλε, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη μάχη της Καλλίπολης…

Το ταξίδι-πρόκληση πραγματοποιήθηκε με την αιτιολογία της επετείου των 100 χρόνων από τη μάχη, όπου οι Τούρκοι, το 1915 κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη βοήθεια γερμανικών και αυστριακών στρατευμάτων, είχαν αποδεκατίσει το σώμα των Αυστραλών, Νεοζηλανδών, Βρετανών, Γάλλων και Καναδών που επιχειρούσε να καταλάβει τον δίαυλο του Ελλησπόντου.

Επικεφαλής της ανθελληνικής «αποστολής» ήταν ο Κοράι Χασάν, πρώην δημοτικός σύμβουλός Κομοτηνής και νυν πρόεδρος του συλλόγου Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Μαζί του ταξίδεψαν περί τους 40 τελειόφοιτους μουσουλμάνους μαθητές λυκείου από την Κομοτηνή και τα Πομακοχώρια, φυσικά με όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα…

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη κίνηση σκληρής προπαγάνδας, άκρως προκλητική και με σαφή μηνύματα. Η πραγματοποίηση της εκδρομής ανήμερα της εθνικής μας επετείου έγινε για να… προφυλαχθούν τα μουσουλμανόπαιδα, από το ελληνικό πατριωτικό “δηλητήριο”, ώστε να διαμορφώσουν συνείδηση φίλα προσκείμενη προς την ημισέληνο» αναφέρει στη «δημοκρατία» πρώην στρατιωτικός με βαθιά γνώση της κατάστασης στη Θράκη. Εξάλλου, πατριωτικοί κύκλοι έχουν επισημάνει με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια το σύγχρονο «παιδομάζωμα» που γίνεται στη Θράκη, και κυρίως στη Ροδόπη, από τους τουρκόφιλους μηχανισμούς.

Οι μαθητές πόζαραν χαμογελαστοί στο μνημείο της μάχης του Τσανάκκαλε, το οποίο έχει κατασκευαστεί για να θυμίζει την ήττα των συμμαχικών στρατευμάτων το 1915 από τον τουρκικό στρατό υπό τις οδηγίες του Κεμάλ Ατατούρκ.

Πηγή: Εφημερίδα “δημοκρατία”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version