ΕΒΡΟΣ

Θράκη | Αντιδήμαρχος αναγνωρίζει το status του Αχμέτ Μετέ!

Μετά τη νομιμοποίηση του ψευδομουφτή Ξάνθης από την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης κ. Παπαναστασίου τώρα η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, αναγνωρίζει το status του αποκαλώντας τον «Μουφτή μου»

Μετά λοιπόν τη νομιμοποίηση του από την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης κ. Παπαναστασίου, η οποία τον κατέστησε νόμιμο συνομιλητή (με τη σφραγίδα μάλιστα της Ελληνικής Δημοκρατίας), τώρα έρχεται η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου να τον αποκαλέσει «Μουφτή» απαξιώνοντας και αυτή με τη σειρά της επίσημους θεσμούς και όργανα της ελληνικής Πολιτείας όπως τον νόμιμο Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου.

Η κ. Μουσταφάογλου μάλιστα δεν διστάζει καθόλου να το κάνει αυτό και με τρόπο δημόσιο, μέσω λογαριασμού της που διαθέτει στο twitter, παρά τον σάλο και την γενική κατακραυγή που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση ΕΚΑΒ. Δείγμα του ότι όχι μόνο δεν σέβονται τη νομιμότητα αλλά αγνοούν πλήρως την ελληνική Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες παρακολουθούν αμήχανα αδυνατώντας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

Ειδικότερα, η Αντιδήμαρχος Κομοτηνής με ανάρτηση της στο twitter καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης (εννοώντας την υποτιθέμενη απαγωγή συνεργάτη του), τον προσφωνεί «Μουφτή μου» και εύχεται ο «Αλλάχ να είναι στο πλευρό του μουφτή Μετέ».

«Είμαστε Τούρκοι, νιώθουμε τη Θράκη πατρίδα μας»

Αυτή πάντως δεν είναι και η πρώτη φορά που η κ. Μουσταφάογλου προκαλεί με τέτοιο τρόπο καθώς με ανάλογα περιστατικά είχε απασχολήσει παλαιότερα μέχρι και ολόκληρο το πανελλήνιο. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 παρουσιάζοντας τον συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», με τον οποίον διεκδίκησε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους τον Δήμο Κομοτηνής, δήλωσε πως «είμαστε Τούρκοι και νιώθουμε τη Θράκη πατρίδα μας». Τον συνδυασμό τότε είχαν στηρίξει μεταξύ άλλων το Προξενείο Κομοτηνής, το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ και φυσικά οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ωστόσο των τότε δημοτικών εκλογών παρ’ όλη και τη συσπείρωση των εξτρεμιστών δεν ήταν το αναμενόμενο καθώς η μειονότητα τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη με την κ. Μουσταφάογλου να λαμβάνει τελικά μόλις 2.727 ψήφους. Αποτέλεσμα το οποίο και φυσικά δεν έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής του συνδυασμού οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του «κακού» ελληνικού Κράτους κατηγορώντας το για «νοθεία» και «παράξενα παιχνίδια» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά τους μουσουλμάνους της περιοχής.

«Υποτιθέμενη η Γενοκτονία των Ποντίων»

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, η κ. Μουσταφάογλου προκαλεί για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη παραβιάζοντας και πάλι τη νομοθεσία. Υιοθετώντας πλήρως την εγκάθετη πολιτική της Άγκυρας προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί όπως λέει «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας». Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε τότε έκανε λόγο για «υποτιθέμενη» Γενοκτονία των Ποντίων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Συνεργασία με την «Κοινωνία Πολιτών» και τον Γιώργο Πετρίδη

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν εμπόδισαν τον νυν Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, να ανοίξει τις αγκαλιές της δημοτικής του παράταξης και να συνεργαστεί πλήρως με την κ. Μουσταφάογλου και τον συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με απώτερο σκοπό προφανώς να επιτύχει την επανεκλογή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Μια συνεργασία που επετεύχθη με ήπιους τόνους και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και η οποία είχε ως πολιτικό αντάλλαγμα την παράδοση μιας θέσης Αντιδημάρχου Κομοτηνής στην κ. Μουσταφάογλου. Ο κ. Πετρίδης πάντως αυτή τη φορά θα πρέπει να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Αποδέχεται τις απόψεις της Αντιδημάρχου του; Αναγνωρίζει η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής τον κ. Μετέ ως «Μουφτή»; Κι αν όχι, τι προτίθεται να πράξει γι’ αυτό;

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version