Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θετικό “κλίμα” στη συνάντηση Επιμελητηρίου Καβάλας – Δήμου Νέστου (video)

Συνεχίζεται η κινητικότητα συναντήσεων από τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητήριου Καβάλας.

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Δέμπα,  και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Τάκη Αγγελίδη, Λευτέρη Κουκουτίνη και Γιάννη Κούτρα , επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Φεβ τον Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Στην συνάντηση  συμμετείχαν, εκ μέρους της δημοτικής αρχής τόσο ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νέστου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ .Κώστας Παπαθεοδώρου, όσο και ο Υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου κ. Γιάννης Χατζηγερακούδης. Ο  κ Δέμπας, αφού εξήγησε στον Δήμαρχο, την όλη εφαρμογή του αναπτυξιακού επιχειρηματικού κινήματος που έχει ξεκινήσει η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, με την συνεργασία των φορέων του πρώτου αλλά και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχώρησε στην κατάθεση προτάσεων που έγιναν αποδεκτές από τον κ. Τσομπανόπουλο, αφού διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και θέσεων,  σ ότι αφορά την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων  της περιοχής του Νέστου, όπως φυσικά και των προϋποθέσεων δημιουργίας νέων. Ο Δήμαρχος Νέστου μάλιστα, συγχάρηκε την νέα διοίκηση, γιατί από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι, έχει σχέδιο και αντίστοιχο πρόγραμμα , ώστε να υποστηρίξει το ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σ όλους τους τομείς που το αφορά. Επικρότησε μάλιστα την όλη προσπάθεια με τους Δήμους της Π.Ε. Καβάλας, όπως και την Περιφέρεια ΑΜΘ ώστε μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τέλος στα χαρτιά στο αυτοκίνητο | Ποια κάρτα θα μπαίνει στο ντουλαπάκι

Παρελθόν θα αποτελέσει σύντομα η πατροπαράδοτη άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς αντικαθίσταται σταδιακά από μια κάρτα που έχει τη μορφή της πιστωτικής.

Απλούστερη θα είναι ζωή των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Ευρώπη, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση και η απλοποίηση των εγγράφων.

Μετά την αντικατάσταση του χάρτινου διπλώματος οδήγησης με το «πλαστικό», σε μορφή πιστωτικής κάρτας, σειρά έχουν και τα υπόλοιπα έγγραφα που αφορούν το όχημα και όχι τον οδηγό.

carandmotor.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» στα ανασφάλιστα οχήματα

Με διαφορετικό τρόπο υπολογίζονται πλέον τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Μέχρι τώρα το πρόστιμο ήταν ίσο με το 100% του ποσού από την πρώτη μέρα, όμως το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με την καθυστέρηση. Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις όπως γίνεται κάθε χρόνο, μιας και η προθεσμία κάθε χρόνο θα εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου.

Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

 

Ημέρα πληρωμής                       Πρόστιμο

  • Ιανουάριος                                     25%
  • Φεβρουάριος                                50%
  • Μάρτιος και μετά                        100%
Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» στα ανασφάλιστα οχήματα

Όσον αφορά τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα διασταυρώσεων  και ηλεκτρονικών ελέγχων με στόχο να μειωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 500€ για τα αυτοκίνητα και 250 για τα δίκυκλα, σε περίπτωση όμως που αποπληρωθεί τις πρώτες 10 μέρες διαγράφεται.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

  • 500 € επιβατηγά
  • 250 € δίκυκλα

Αν όμως διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τον νέο έλεγχο, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ράμα: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι – «Δεν ήρθα να προκαλέσω»

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου, όπου απευθύνθηκε στους ομοεθνείς του υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος.

O κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από το πρωί για την ομιλία του Ράμα, με αλβανικές σημαίες, μπλουζάκια με το πρόσωπό του και πανηγυρισμούς. Μάλιστα, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)

Στην εκδήλωσε ήχησαν οι ύμνοι Αλβανίας και ΕΕ, όχι όμως και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

«Δεν ήρθα για να προκαλέσω» απάντησε στις δηλώσεις Μπελέρη

Στην αρχή της ομιλίας του ο Έντι Ράμα απάντησε στις επικρίσεις για την ιδιωτική του επίσκεψη αλλά και στις δηλώσεις που έκανε από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, λέγοντας πως «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Σημειώνεται πως στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει πως συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

 

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς» τόνισε στο μήνυμά του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Αστακός» η Αθήνα

Για την σημερινή ομιλία του Ράμα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Παράλληλα η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Επίσης ενεργοποιήθηκε και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ και για την ομαλή διεξαγωγή γης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι περίπου 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα γίνεται και έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και παρακολούθηση στα social media.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en