Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θεσσαλονίκη | Τελετές με εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Δύο τελετές διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην πλατεία Αριστοτέλους από την αυτοαποκαλούμενη “Εκκλησία των Εθνών”. Δεν δόθηκε καμία άδεια, απαντά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Δύο κυριακάτικα βράδια, το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους.

Πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκε η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και με μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία μάλιστα είχε σκοπό να πραγματοποιήσει και άλλες τέσσερις τον Σεπτέμβριο.

Το ζήτημα με τις τελετές σε δημόσιο χώρο προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το θέμα των εξορκισμών στην Αριστοτέλους έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού.

Ο κ. Τσαβλής κάλεσε τον δήμο να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε λάβει σχετική άδεια. «Ποιοι ήταν αυτοί, να δούμε το αίτημα που κατέθεσαν στον δήμο για να πάρουν άδεια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος λοιπόν αντιδήμαρχος έδωσε την άδεια, πόσο πλήρωσαν και σε ποιον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής. «Πώς ο δήμος επέτρεψε να γίνει αυτό, ενώ είχε λάβει το μήνυμα από τους κατοίκους από την πρώτη Κυριακή;», διερωτήθηκε από την πλευρά της η κ. Σπανού.

Δεν δόθηκε καμία άδεια, απαντά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, η συγκεκριμένη «Εκκλησία» διενήργησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου.

«Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου, στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δούμε εάν όντως πρόκειται για μια εκκλησία η οποία είναι αναγνωρισμένη και εάν έχει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει για να παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος», επισήμανε ο αντιδήμαρχος. Για το θέμα ο κ. Κούπκας ενημέρωσε τόσο τις αστυνομικές αρχές της πόλης, όσο και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα ο κ. Κούπκας αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί η βόρεια πλευρά της Αριστοτέλους για άλλες τέσσερις Κυριακές εντός του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25). «Ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας αυτής ότι μια τέτοια παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπαίθρια εκκλησία, όπου θα γίνονται προσευχές, τελετουργίες», τόνισε.

«Σέβομαι τη θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου αυτός νομίζει, χωρίς όμως να προσβάλλει ούτε τα χρηστά ήθη, ούτε τη δημόσια τάξη και ούτε φυσικά να προσηλυτίζει κανέναν», ξεκαθάρισε ο κ. Κούπκας.

 

Πηγή : news247.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en