ΚΑΒΑΛΑ

Θεσσαλονίκη | Επίσημα οδός «Άλκη Καμπανού»

«Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα»
Σε Άλκη Καμπανού μετονομάστηκε και επίσημα η οδός «Θεοδώρου Γαζή» στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου το Φεβρουάριο του 2022 έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έπειτα από οπαδική επίθεση.
Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ευχαρίστησε το δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ευχήθηκε «η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία, καθόλου βία».
«Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους»
Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη βρέθηκαν στην περιοχή Χαριλάου με αφορμή την επίσημη τελετή μετονομασίας του δρόμου από Άνθιμου Γαζή σε Άλκη Καμπανού από τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στα σκαλιά όπου καθόταν ο 19χρονος μαζί με τους φίλους του και δέχτηκαν τα δολοφονικά χτυπήματα έστεκε σιωπηλή και συγκινημένη η μητέρα του, Μελίνα, και στενοί τους συγγενείς, που άφησαν στο σημείο λίγα λουλούδια.
«Στόχος ήταν και θα είναι πάντα να μείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη που τόσο άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει το σκοτάδι που έχει απλωθεί στην πόλη», είπε ο πρόεδρος του κιτρινόμαυρου συλλόγου κ. Αρβανίτης.
Το αίτημα για μετονομασία της οδού και για την τοποθέτηση μνημείου είχε υποβάλει ο Α.Σ. Άρης προς τον δήμο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου.
Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version