ΕΚΛΟΓΕΣ

Θεοδωράκης: Ανόητοι και υπερσυντηρητικοί όσοι αντιδρούν για τα σποτάκια

Προεκλογική εκδήλωση του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη: Όχι μόνο δεν αποσύρει τα επίμαχα προεκλογικά σποτάκια ο Θεοδωράκης, αλλά ετοιμάζει κι άλλα με αγόρια. Στηρίζει Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

 

Με φόντο το Θερμαϊκό, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η προεκλογική εκδήλωση του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη,παρόντων περίπου 1000 ατόμων.

Ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, πραγματοποιεί, όπως το συνηθίζει, μία εναλλακτική παρουσία των θέσεων του κόμματός του. Αρχικά προχώρησε σε έναν σύντομο χαιρετισμό, ακολούθως έδωσε το λόγο σε 14 υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους πολίτες.

Ο κ.Θεοδωράκης απάντησε με αιχμηρό τρόπο και χωρίς υπεκφυγές στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει, ακόμα και μέσα στο κόμμα του, τα δύο σποτάκια της «πρώτης φοράς», χαρακτηρίζοντας «ανόητους» και «υπερσυντηρητικούς αριστερούς» όσους υποστήριξαν ότι τα βίντεο, το ένα με τη νεαρή κοπέλα και το άλλο με τη μεγαλύτερη γυναίκα, έχουν σεξιστικό περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά για τα σποτ εκφράστηκαν δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Βαλιάνος και Κιντή, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και η ΔΗΜΑΡ (δείτε τις αντιδράσεις και τα βίντεο εδώεδώ και εδώ) .

«Έχω λάβει θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο, την ιδέα την κλέψαμε από τον Ομπάμα. Εκεί γνωρίζαμε ότι αντέδρασε η υπερσυντηρητική Αμερική. Περιμέναμε την αντίδραση των υπερσυντηρικών δεξιών, αλλά αντέδρασαν οι υπερσυντηρητικοί αριστεροί. Κάποιοι που θέλουν να λέγονται αριστεροί, αντιδρούν επειδή θεωρούν ότι προσβάλλει τις γυναίκες. Σε ποιον τα λένε αυτά; Σε αυτόν που έχει κάνει τόσες εκπομπές προβάλλοντας τα ζητήματα των γυναικών. Είναι δυνατό να με εγκαλούν για “προσβολή” των γυναικών, όταν έχω δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανα για αυτές με θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους; Πρέπει να είσαι ανόητος για να λες ότι αυτά τα βίντεο είναι σεξιστικά», είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν πρόκειται τα αποσύρει τα σποτ, αλλά θα βγάλει και νέα σποτάκια με αγόρια.

Σε ερώτηση για το ποιον στηρίζει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσσαλονίκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε οτι στηρίζει ξεκάθαρα τονΓιάννη Μπουτάρη. «Το κεντρικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στις κομματικές υποψηφιότητες. Οι άνθρωποι που επέλεξαν Σαμαράς και Τσίπρας πήραν λιγότερα ποσοστά από τα κόμματά τους», σημείωσε και υποστήριξε ότι στην αυτοδιοίκηση δεν χωρούν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και για τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια».

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ.Θεοδωράκης είπε: «Δεν πιστεύω ότι γεμίσαμε με τόσους φασίστες. Αυτοί οι αφορισμοί δεν με καλύπτουν. Την Κυριακή έχει σημασία ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα, το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή. Εμείς λέμε ένα δυνατό όχι στη βίαη λύση που πρεσβεύουν αυτοί», τόνισε, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το κόμμα του αποτελεί μία «ρεαλιστικά επαναστατική λύση».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι έχει ήδη δημοσιοποιήσει 20 προαπαιτούμενα για συνεργασία. «Δεν πιστεύουμε στα ευχολόγια. Θέλουμε συμφωνία σε αυτά τα προαπαιτούμενα για να συνεργαστούμε», υπογράμμισε.

Πηγή: voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version