Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θέατρο | «Ο Φίλιππος κι ο Θεαγένης στην αυλή της γιαγιάς Άρτεμης»

Τη θεατρική παράσταση «Ο Φίλιππος κι ο Θεαγένης στην αυλή της γιαγιάς Άρτεμης» θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Ε1 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στις 7.00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό της Καβάλας.

Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία του δασκάλου τους Ναπολέοντα Κουκουζίκα είναι το επιστέγασμα καινοτόμου προγράμματος Τοπικής Ιστορίας με θέμα την αρχαία Νεάπολη και αποτελεί ένα ιστορικό οδοιπορικό στην πόλη μας κατά την περίοδο της ίδρυσής της.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο ζωντανεύουν και διηγούνται με έναν ευρηματικό τρόπο την ιστορία του τόπου μας. Οι Θάσιοι άποικοι, ο Θεαγένης, ο ναός της θεάς Αρτέμιδος, το χρυσοφόρο Παγγαίο, τα γοργόνεια, η Γαληψός, η Αντισάρα, η Σκαπτή Ύλη, ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος, η Αθηναϊκή Συμμαχία, ο Φίλιππος ο Β΄ είναι μερικά από τα συνθετικά στοιχεία της παράστασης που υπογραμμίζουν το λαμπρό παρελθόν της πόλης μας.

Στη διάρκεια της παράστασης ακούγεται αρχαιοελληνική μουσική που παίζει μουσικό σύνολο μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με αρχαιοελληνικά όργανα κατασκευής του κ. Μανόλη Παριεντάκη, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της μουσικής επένδυσης. Τη διδασκαλία των κομματιών έκαναν οι μουσικοί Μανόλης Παριεντάκης, Φώτης Σπαθάρης και Σωτήρης Μπέης.

Την Τρίτη 6 Μαΐου θα δοθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο (9.00 – 10.30 και 11.00 – 12.30) για τους μαθητές Δ΄ και Ε΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en