ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Ικανοποίηση για την Καλοκαιρινή τουριστική κίνηση

Ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση στη Θάσο τους καλοκαιρινούς μήνες σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

Ο κ. Παρασχούδης ανέφερε πως αν και το 2022 δεν είναι μία καλή χρονιά όσον αφορά τις αφίξεις των επισκεπτών στο νησί, η χρονιά ήταν πάνω από τις προσδοκίες όλων. Άλλωστε το 2022 είναι μία μεταβατική χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του λιμεναρχείου για τον Μάιο και τον Ιούνιο, υπήρχε υστέρηση επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο, σημαντική αύξηση γύρω στο 8,5% τον Ιούλιο ενώ τον Αύγουστο τα στοιχεία έδειξαν ότι ήταν περίπου ίδια με το 2019. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Σεπτέμβριος θα είναι εξίσου και αυτός στα ίδια επίπεδα από άποψης αφίξεων με το 2019.

Παράλληλα ο κ. Παρασχούδης αναφέρθηκε και στις αφίξεις των τσάρτερ στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας. «Εάν δεν έρθουν αφίξεις στο αεροδρόμιο δεν θα μπορέσουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν» τόνισε, ενώ παράλληλα επεσήμανε, πως, παρατηρείται και το φαινόμενο συρρίκνωση της κίνησης τους δύο κυρίους μήνες που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version