Quantcast
Connect with us

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Mariah Carey γιορτάζει τα 27 χρόνια του «Daydream»: «Το πιο γλυκόπικρο άλμπουμ μου»

Το «Daydream» είναι ένα από τα δύο άλμπουμ της Mariah Carey που έχουν γίνει διαμαντένια.

Η Mariah Carey γιόρτασε άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην καριέρα της, καθώς τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από την κυκλοφορία του πέμπτου άλμπουμ της, «Daydream».

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην επέτειο με μία ανάρτησή της στο Twitter, όπου έγραψε: «Χρόνια πολλά για την επέτειο του “Daydream”. Το πιο γλυκόπικρο άλμπουμ μου».

Η Mariah Carey ενθάρρυνε στη συνέχεια τους θαυμαστές της να διαβάσουν το βιβλίο της «The Meaning of Mariah Carey», που κυκλοφόρησε το 2020, για να μάθουν γιατί το πιστεύει αυτό.

«Α, και πιστεύω ότι είναι 11 φορές πλατινένιο παρεμπιπτόντως, αλλά μας αρέσει ο ήχος της λέξης “διαμαντένιο”!», πρόσθεσε η τραγουδίστρια για το «Daydream».

Η Ένωση της Αμερικανικής Δισκογραφικής Βιομηχανίας (RIAA) επιβεβαίωσε ότι το άλμπουμ είναι διαμαντένιο (ή δέκα φορές πλατινένια). Στην ιστοσελίδα της αναφέρεται ότι το «Daydream» έγινε 11 φορές πλατινένιο τον Μάρτιο του 2022.

Το «Daydream» είναι μαζί με το «Music Box» του 1993 τα δύο μοναδικά άλμπουμ της Mariah Carey που έχουν γίνει διαμαντένια μέχρι σήμερα.

Το «Daydream» ήταν υποψήφιο για έξι βραβεία Grammy, μεταξύ των οποίων και για το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς και ανέδειξε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Mariah Carey, όπως τη συνεργασία της με τους Boys II Men στο «One Sweet Day».

Για 23 χρόνια, το «One Sweet Day» διατηρούσε το ρεκόρ για το τραγούδι με τις περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 του Billboard Hot 100 μέχρι που εκθρονίστηκε το 2019 από το «Old Town Road» του Lil Nas X και του Billy Ray Cyrus.

Άλλα τραγούδια του «Daydream» που ξεχώρισαν είναι το «Fantasy» – το οποίο απέκτησε νέα ζωή χάρη στο «Big Energy» της Latto και το soundtrack της κωμικής ταινίας «Free Guy» του Ryan Reynolds – το «Always Be My Baby» και το «Forever».

Η Mariah Carey ξεκίνησε επίσης με το «Daydream» την εξερεύνηση της hip-hop και της R&B μουσικής, η οποία συνεχίστηκε και στην επόμενη δουλειά της, το «Butterfly» του 1997, ένα άλμπουμ που σήμανε μία νέα περίοδο ανεξαρτησίας τόσο στην καλλιτεχνική όσο και στην προσωπική ζωή της.

Το «Daydream» έχει σημειώσει πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε το 1995 και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Τον Σεπτέμβριο, η Mariah Carey εμφανίστηκε ως επικεφαλής στο Global Citizen Festival στο Central Park της Νέας Υόρκης και αποκάλυψε σε μία νέα συνέντευξη ότι πέρασε την πανδημία ηχογραφώντας νέα μουσική, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου «θεματικού άλμπουμ».

Πηγή: simpleradio.gr

Click to comment

Απάντηση

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Πάριος – Δήμητρα Γαλάνη | Θα τραγουδήσουν ξανά μαζί μετά από χρόνια

Είναι να συμφωνήσουν ο Γιάννης Πάριος και η Δήμητρα Γαλάνη στο να τραγουδήσουν μαζί στο θέατρο <<Παλλάς>> και να μας χαρίσουν πολύ ωραίες στιγμές τον Ιανουάριο του 2024 .Και οι δύο τραγουδιστές έχουν πει ναι σε όλα (εκτός από τις ημερομηνίες). Αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα οι εμφανίσεις τους θα είναι Sold out.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΜΟΥΣΙΚΗ

3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας 19 & 20 Μαΐου 2023

Το ΔΗΚΚΠΠΠΑ και η Χορωδία του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», διοργανώνουν την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας.

Η εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός, ξεκίνησε να πραγματοποιείται το 2018 με πρωτοβουλία της χορωδίας του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ χορωδιών και της δημιουργίας νέων γνωριμιών. Μετά την επιτυχία της περασμένων Χορωδιακών Συναντήσεων, φέτος στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα νέες χορωδίες με πλούσιο ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου Νιγρίτας την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου στις 6:30 μ.μ..

Παρασκευή 19/5 ώρα 18:30

  • Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού ο “Κλειγένης¨
  • Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Δ.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού
  • Σύμπραξη Χορωδιών Θρακικής Εστίας – Καλών Δέντρων και Προβατά
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ορφέως Νέου Σκοπού
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Βισαλτίας “Η Γερακίνα”
  • Σύμπραξη Χορωδιών “Μίκης Θεοδωράκης” του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Στεφανινών και Χορωδίας Γυναικών Αρέθουσας

Σάββατο 20/5 ώρα 18:30

  • Χορωδία Βαμβακόφυτου
  • Σύμπραξη Χορωδιών Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου κ’ Μεθοδίου Νέας Πολιτείας Ευόσμου και Συλλόγου Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου
  • Σύμπραξη Χορωδιών Σουρωτής και Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Νεάπολης Συκεών “Εστία”
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελιών Δήμου Πέλλας
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου Δήμου Παιονίας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: “Theatre-A common language to express ourselves”.

Στο πλαίσιό του, αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στην Καβάλα μαθητές από Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο, οι οποίοι θα συμπράξουν με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας επί σκηνής σε μία θεατρική παράσταση με τίτλο: «Elements – 5 countries, 4 elements, one original music play».

Η πρωτότυπη αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την Παρασκευή 12.05.2023 στις 20:00.

Επιπλέον το Σάββατο 13.05.2023 στις 21.00, επίσης στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το «Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας» του Μουσικού σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με τίτλο «ΠΑΡΑ…ΜΥΘΟΙ».

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2510247190

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en