ΚΑΒΑΛΑ

Η Lidl Hellas απαντά για τα αμνοερίφια…

Η Lidl Hellas απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων που διαθέτει στα καταστήματά της.

Στην ανακοίνωση της η Lidl αναφέρει πως  διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού και πως συνολικά έχει προγραμματίσει  να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. «Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά την αντίστοιχη περίοδο» σημειώνει η αλυσίδα σουπερμάρκετ η οποία προσθέτει πως «ο προγραμματισμός έχει γίνει  με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες / προμήθειες».  

Όσον αφορά την προέλευση των αμνοεριφίων, η Lidl αναφέρει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. «Οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την έλλειψη αποθεμάτων στα καταστήματα, η αλυσίδα τονίζει πως «η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας» και αναφέρει πως   καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαλούμενο δικούς του ελέγχους αναφέρει πως η ποσότητα αρνιών της συγκεκριμένης προσφοράς που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα Lidl καθημερινά κυμαίνεται από 6 έως 10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Eπίσης, θα πρέπει να αναφερθεί πως άμεσα αναμένεται η απάντηση της Lidl στα ερωτήματα, που της έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για το θέμα.

Υπ. Ανάπτυξης: Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα Lidl

Από τους ελέγχους που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης στην αλυσίδα σούπερ – μάρκετ Lidl (με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο διαθέτει προς πώληση αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδας 3,99 ευρώ το κιλό), προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου ότι στην Αθήνα  το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε προηγηθεί παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για το θέμα με την Υπηρεσία να ζητά πληροφορίες για την συγκεκριμένη προσφορά και τα αποθέματα της αλυσίδας.

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Παρέμβαση στον πόλεμο του αρνιού…

Εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Lidl Hellas, που αφορά την διάθεση αρνιού για το Πάσχα στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό ζητά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.  

Πιο συγκεκριμένα, με επίσημη επιστολή της στην εταιρεία Lidl Hellas η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει πως ενημερώθηκε από τον Τύπο και δέχθηκε επιπρόσθετα και κλήσεις από καταναλωτές στο τηλεφωνικό της κέντρο σχετικά με την ταλαιπωρία που υπέστησαν στην προσπάθεια τους να προμηθευθούν την εβδομαδιαία προσφορά που διαφημίζει η εταιρεία με το μήνυμα «αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδος το κιλό 3,99 ευρώ από Κυριακή 13.04 έως και Μ. Σάββατο 19.04». Όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΓΓΚ « οι καταναλωτές καταγγέλουν ότι την πρώτη ημέρα της προσφοράς προσήλθαν στα καταστήματα σας και ενημερώνονταν ότι είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα και ότι εναλλακτικά θα μπορούσαν να προμηθευθούν αρνί σε άλλη τιμή. Ομοίως, σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι διατέθηκαν ελάχιστες συσκευασίες του διαφημιζόμενου προϊόντος κατά την πρώτη ημέρα της προσφοράς και ότι οι καταναλωτές ενημερώνονταν στο κατάστημα ότι η προσφορά τέλειωσε και ότι θα μπορούσαν να προμηθευθούν εφόσον το επιθυμούσαν άλλα προϊόντα (αρνιά) με μεγαλύτερο αντίτιμο)».

Σε αυτό το πλαίσιο και αφού επισημαίνει πως η μη ύπαρξη εύλογων ποσοτήτων όσον αφορά τα αποθέματα κάποιου προϊόντος που έχει μπει σε προσφορά απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ως παραπλανητική εμπορική πρακτική, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί την Lidl Hellas να υποβάλλει τις απόψεις της και επιπρόσθετα να χορηγήσει στοιχεία σχετικά με τα παρακάτω:

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που έχει προμηθευθεί για να προωθήσει στο καταναλωτικό κοινό, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά
  2. Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που πωλήθηκαν την πρώτη ημέρα της προσφοράς, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά
  3. Αν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων του συγκεκριμένου προϊόντος στην συγκεκριμένη τιμή συνεχίζεται η διαφήμιση της προσφοράς

Η προθεσμία που δόθηκε στην αλυσίδα για να απαντήσει είναι μια μέρα

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version