Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Lidl Hellas απαντά για τα αμνοερίφια…

Η Lidl Hellas απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων που διαθέτει στα καταστήματά της.

Στην ανακοίνωση της η Lidl αναφέρει πως  διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού και πως συνολικά έχει προγραμματίσει  να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. «Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά την αντίστοιχη περίοδο» σημειώνει η αλυσίδα σουπερμάρκετ η οποία προσθέτει πως «ο προγραμματισμός έχει γίνει  με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες / προμήθειες».  

Όσον αφορά την προέλευση των αμνοεριφίων, η Lidl αναφέρει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. «Οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την έλλειψη αποθεμάτων στα καταστήματα, η αλυσίδα τονίζει πως «η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας» και αναφέρει πως   καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαλούμενο δικούς του ελέγχους αναφέρει πως η ποσότητα αρνιών της συγκεκριμένης προσφοράς που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα Lidl καθημερινά κυμαίνεται από 6 έως 10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Eπίσης, θα πρέπει να αναφερθεί πως άμεσα αναμένεται η απάντηση της Lidl στα ερωτήματα, που της έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για το θέμα.

lidl arni

Υπ. Ανάπτυξης: Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα Lidl

Από τους ελέγχους που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης στην αλυσίδα σούπερ – μάρκετ Lidl (με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο διαθέτει προς πώληση αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδας 3,99 ευρώ το κιλό), προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου ότι στην Αθήνα  το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε προηγηθεί παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για το θέμα με την Υπηρεσία να ζητά πληροφορίες για την συγκεκριμένη προσφορά και τα αποθέματα της αλυσίδας.

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Παρέμβαση στον πόλεμο του αρνιού…

Εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Lidl Hellas, που αφορά την διάθεση αρνιού για το Πάσχα στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό ζητά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.  

Πιο συγκεκριμένα, με επίσημη επιστολή της στην εταιρεία Lidl Hellas η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει πως ενημερώθηκε από τον Τύπο και δέχθηκε επιπρόσθετα και κλήσεις από καταναλωτές στο τηλεφωνικό της κέντρο σχετικά με την ταλαιπωρία που υπέστησαν στην προσπάθεια τους να προμηθευθούν την εβδομαδιαία προσφορά που διαφημίζει η εταιρεία με το μήνυμα «αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδος το κιλό 3,99 ευρώ από Κυριακή 13.04 έως και Μ. Σάββατο 19.04». Όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΓΓΚ « οι καταναλωτές καταγγέλουν ότι την πρώτη ημέρα της προσφοράς προσήλθαν στα καταστήματα σας και ενημερώνονταν ότι είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα και ότι εναλλακτικά θα μπορούσαν να προμηθευθούν αρνί σε άλλη τιμή. Ομοίως, σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι διατέθηκαν ελάχιστες συσκευασίες του διαφημιζόμενου προϊόντος κατά την πρώτη ημέρα της προσφοράς και ότι οι καταναλωτές ενημερώνονταν στο κατάστημα ότι η προσφορά τέλειωσε και ότι θα μπορούσαν να προμηθευθούν εφόσον το επιθυμούσαν άλλα προϊόντα (αρνιά) με μεγαλύτερο αντίτιμο)».

Σε αυτό το πλαίσιο και αφού επισημαίνει πως η μη ύπαρξη εύλογων ποσοτήτων όσον αφορά τα αποθέματα κάποιου προϊόντος που έχει μπει σε προσφορά απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ως παραπλανητική εμπορική πρακτική, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί την Lidl Hellas να υποβάλλει τις απόψεις της και επιπρόσθετα να χορηγήσει στοιχεία σχετικά με τα παρακάτω:

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που έχει προμηθευθεί για να προωθήσει στο καταναλωτικό κοινό, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά
  2. Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που πωλήθηκαν την πρώτη ημέρα της προσφοράς, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά
  3. Αν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων του συγκεκριμένου προϊόντος στην συγκεκριμένη τιμή συνεχίζεται η διαφήμιση της προσφοράς

Η προθεσμία που δόθηκε στην αλυσίδα για να απαντήσει είναι μια μέρα

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en