ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η τελική λίστα ΚΑΔ επιχειρήσεων που θα τύχουν κρατικής ενίσχυσης

Εξηγήσεις και αποκωδικοποιήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για ωφελούμενους, επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά και όλους τους ΚΑΔ, αποκωδικοποιεί το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για αναλυτικές εξηγήσεις και οδηγίες με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν για κάθε μήνα ξεχωριστά και κάθε κατηγορία εργαζόμενου ή επιχείρησης.

Μάρτιος

Το πρώτο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αφορά όσες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας ως πληττόμενες, ή είχαν κλείσει με κυβερνητική εντολή (δηλαδή, στους ΚΑΔ που είχαν ανακοινωθεί στις 26/3/2020) και τι λαμβάνουν αυτές, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες τους για τον μήνα Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πλαίσιο προστασίας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων τους.

Επιγραμματικά, για τις επιχειρήσεις παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και την 31/08/2020 των οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες προς τις ΔΟΥ, μέχρι τις 31/3/2020. Για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση πληρωτέων το μήνα Μάρτιο, παρέχεται δυνατότητα έκπτωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σημειώνεται ότι από την έκπτωση του ανωτέρου ποσοστού εξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις και οι ΚΑΔ εδώ:

Απρίλιος

Ουσιαστικά πρόκειται για τα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με όλους τους νέους ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στα μέτρα ενίσχυσης, αλλά και τις τρεις νέες κατηγορίες που συμπεριελήφθησαν στις λίστες.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι ΚΑΔ που έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης καλύπτουν μεγάλο μέρος της οικονομίας και το 76% των επιχειρήσεων, ενώ οι υπόλοιποι καλύπτονται από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής στην οποία θα μπορούν να μπαίνουν και να κάνουν αίτηση όλα τα νομικά πρόσωπα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις στήριξης σε ειδικούς κλάδους, εκτός από τον πρωτογενή τομέα, θα αφορούν τον τομέα της ενέργειας αλλά και τη δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη.

Αναλυτικά όλες οι ρυθμίσεις για τον μήνα Απρίλιο, εδώ:

efsyn.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version