ΑΠΟΨΕΙΣ

Η συναίνεση του Αυγούστου έφυγε με τα… πρωτοβρόχια

Τις επόμενες μέρες θα καταφτάσουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ που (δεν καταργήθηκε και) παρέμεινε στο ίδιο ύψος χωρίς καμιά αλλαγή. Περίπου ταυτοχρόνως αναμένεται να περικοπούν και οι συντάξεις– πιθανότατα αυτές που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα, κατά 11%, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο. Λίγο αργότερα θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας. Ενδεχομένως –αν και το απευχόμαστε- και το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην περίπτωση που δεν βρεθούν ισοδύναμα. Ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει εφόδους της εφορίας μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ακόμα και στα σπίτια!

Παρόλα αυτά το ΔΝΤ κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για το έλλειμμα και το χρέος και εκτιμά ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα και άλλες μειώσεις των συντάξεων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εποχή της «αθωότητας» παρήλθε ανεπιστρεπτί το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου. Όταν το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε τον Αλέξη Τσίπρα νικητή για άλλη μια φορά. Η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί. Αρέσει (που) δεν αρέσει στους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομοίως, η εποχή της «αθωότητας» παρήλθε ανεπιστρεπτί και για την αντιπολίτευση. Στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, κερδίζει έδαφος η άποψη ότι η συναίνεση που επέδειξαν το καλοκαίρι ψηφίζοντας τη συμφωνία με τους δανειστές, τον μόνο που ωφέλησε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ως εκ τούτου, «τέρμα οι χαιρετούρες με τον Τσίπρα»- όπως λένε οι συνεργάτες του Μεϊμαράκη, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως σκληρός χθες στη Βουλή, αποκαλώντας τον Πρωθυπουργό για πολιτικό καιροσκοπισμό και ανακοινώνοντας ότι νέα μέτρα και φόρους η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει.
Και αν κάποιος νομίζει ότι η στάση Μεϊμαράκη επιβάλλεται από την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ, μπορεί να ρίξει μια ματιά στο… ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά ήταν και αυτή ιδιαιτέρως επικριτική έναντι του Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας την πρόταση για συγκρότηση μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ούτε και ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε πίσω δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την πολιτική του Μνημονίου και προαναγγέλλοντας ότι τους περισσότερους εφαρμοστικούς νόμους, το Ποτάμι, θα τους καταψηφίσει: «Στα λίγα καλά θα λέμε “ναι”. Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας».

Τελικά η συναίνεση κράτησε όσο το… καλοκαίρι και έφυγε με τα… πρωτοβρόχια.

 

newpost.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version