ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σημασία των εμβολιασμών στους μαθητές – Συνεντεύξεις γιατρών στο enanews.gr

Στην ενημέρωση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου πάνω στα θέματα του εμβολιασμού προχώρησαν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Δημήτρης Συμεωνίδης (Παιδίατρος) : Μόνο μέσω του εμβολιασμού προστατεύεται η υγεία των μαθητών. Σαν Ιατρικός Σύλλογος θεωρήσαμε σημαντικό να ενημερώσουμε τους μαθητές. Ήταν ευχάριστη έκπληξη ότι υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στον διάλογο και υπήρχαν μεγάλες ερωτήσεις από τους μαθητές. Με την Μετάλλαξη “Δέλτα” μπορεί να κολλήσουν ευκολότερα αλλά και να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό. Το δικαιώμα του παιδιού στην Υγεία είναι ανώτερο από την λανθασμένη πρόθεση του γονιού του στο να μην το εμβολιάσει.

Σταυρούλα Μπουσμουκίλια (Πνευμονολόγος) : Το θέμα που εγω διαπραγματευτηκα με τους μαθητές ηταν οι παρατεταμενες βλαβες απο τη νοσηση με κορωνοιο. Υπαρχουν ανθρωποι που λενε ας νοσησω και θα αποκτησω ανοσια απο τη νοσηση. Υπαρχει ένα 2-10% αυτων που νοσουν που εμφανιζουν παρατεταμενη νοσο covid. Μαλιστα αρκετοι απο αυτους που εχουν νοσησει ελαφρα, τα συμπτώματα μπορεί να κρατήσουν ακόμα και παραπάνω από 4 εβδομάδες. Η νόσηση μπορεί να αφήσει ακόμα νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να αφήσει κόπωση, κατάθλιψη και άγχος η νόσηση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version