Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η προκλητικότητα είναι θρασυδείλια – Μη φαντασιώνεστε γκρίζες ζώνες” (video)

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς την Άγκυρα, λέγοντας ότι η προκλητικότητα είναι θρασυδειλία, ενώ κάλεσε την Τουρκία να μη φαντασιώνεται γκρίζες ζώνες.

Μιλώντας στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώπιον της ηγεσίας και της δύναμης του Λιμενικού Σώματος, ο πρωθυπουργός τόνισε προς την τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

«Το πρόσφατο περιστατικό με το “Γαύδος” ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας:

«Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια. Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε δε πως «όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες, να θυμούνται ότι οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική εναντίον κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρέφονται εναντίον ολόκληρης της ΕΕ». Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος και προσέθεσε:

«Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκική επικράτεια».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της τους τελευταίους μήνες επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητά της.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος». Μια αποβάθρα στο Γκιουμουσλούκ κι ένα παρατηρητήριο στη νησίδα Τσαβούς, ξεκίνησε να φτιάχνει η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας – Δείτε βίντεο από την αυξημένη παρουσία τουρκικών πλοίων τις τελευταίες ώρες στα Ίμια Από τη μία πλευρά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, άλλα λέει σε τηλεφωνική επικοινωνία, στον Αλέξη Τσίπρα, και άλλα δηλώνει στις κάμερες. Από την άλλη πλευρά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί σε άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης, που οι Τούρκοι έφεραν στο «κόκκινο», τις τελευταίες μέρες στα Ίμια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει στόχο να κάνει πίσω εύκολα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en