Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στηρίζει έμπρακτα το Φεστιβάλ Φιλίππων (video)

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ «υιοθετεί» το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος και «προκαλεί» μετακλήσεις σε Μαρώνεια και Σαμοθράκη.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη, της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνας Χιώτη Πρασσά και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη.

Πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στήριξε το Φεστιβάλ Φιλίππων, συνδράμοντας για πρώτη φορά οικονομικά για τη φιλοξενία πέντε ομάδων της νέας γενιάς από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, στην περιοχή των Κρηνίδων και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα.

Τις παραστάσεις που αποτέλεσαν το κύριο γεγονός του εορτασμού των 60 χρόνων του Φεστιβάλ Φιλίππων, παρακολούθησε δωρεάν πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφεραν η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, υπάρχει και φέτος η επιθυμία να επαναληφθεί το περσυνό εγχείρημα και να διοργανωθεί για άλλη μια φορά το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, στην περιοχή των Κρηνίδων.

Ο κ. Μέτιος υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενισχύοντάς την οικονομικά και εξέφρασε την επιθυμία, οι παραστάσεις που θα γεννηθούν από αυτό το Εργαστήρι να παρουσιαστούν εκτός από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και στη Σαμοθράκη.

Η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Μέτιου και σε επόμενη συνάντηση θα γίνει ο προγραμματισμός των παραστάσεων.

Τέλος, η κ. Χιώτη-Πρασσά και ο κ. Γκόνης, έκαναν αναφορά στην παράσταση που προγραμματίζεται να παρουσιάσει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Φιλίππων και το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 6 και 7 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Ο Περιφερειάρχης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων πολιτισμού και πρότεινε την, για πρώτη φορά, οικονομική ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en