Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παραλλαγή Όμικρον φέρνει νέα μέτρα | Ρεβεγιόν με rapid test

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί ενόψει της εορταστικής περιόδου αλλά και λόγω της παραλλαγής Όμικρον η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής που είναι πολύ πιο μεταδοτική σε σχέση με τη Δέλτα. Την ίδια στιγμή, τα ρεβεγιόν ενόψει της νέας χρονιάς, δημιουργούν «πονοκέφαλο» στους ειδικούς, καθώς φοβούνται ότι αν δεν υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων, τότε μπορεί να δούμε μία εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων, λίγες ημέρες μετά το νέο έτος.

Ήδη χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε στη διάρκεια της εκδήλωσης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ότι είναι πιθανό να χρειαστούν νέα μέτρα λόγω της Όμικρον.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν σήμερα οι επιτροπές των ειδικών προκειμένου να αποφασισθούν νέα έκτακτα μέτρα ενόψει των εορτών, σε μία προσπάθεια να προλάβουν τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα.

Με τις πληροφορίες ότι οι κρατήσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης είναι εξαιρετικά αυξημένες για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή του μέτρου των rapid και των PCR τεστ ακόμα και για εμβολιασμένους τις ημέρες των ρεβεγιόν.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Παράθυρο» Τσιόδρα για νέα μέτρα λόγω Όμικρον

Χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ. άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω της παραλλαγής Όμικρον,

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε με φόντο την παραλλαγή Όμικρον και την έξαρση των κρουσμάτων σε αρκετές χώρες, ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί λόγω της ταχείας μετάδοσης της Όμικρον».

Τόνισε δε, ότι «είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για νέα μέτρα αν χρειαστεί» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά για την εορταστική περίοδο, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα στις συγκεντρώσεις στα σπίτια».

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ πάντως, χτύπησε το δικό του καμπανάκι, σημειώνοντας πως «υπάρχει κίνδυνος να υποκρύπτεται ένα κύμα Όμικρον στο κύμα της Δέλτα».

Διαβάστε επίσης: Κοτανίδου – Οι εντατικολόγοι έχουν καλά αποτελέσματα στην Ελλάδα παρά την βαριά κλινική εικόνα στις ΜΕΘ

Από την πλευρά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, τόνισε πως δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται, πχ στο Λονδίνο.

«Μπαίνουμε σε μία διαδικασία αυξημένης ιχνηλάτησης. Πολύ πιθανό να δούμε αυξημένο testing» και πρόσθεσε πως ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να χρειαστούν κάποια νέα μέτρα.

Προαναγγελία νέων μέτρων από Οικονόμου

Στα επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, αναφέρθηκε χθες, -μιλώντας στο MEGA- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση» τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων στις Πηγές ο Μ. Λαζαρίδης

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνει τους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων των Πηγών για τις πρωτοβουλίες του, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επισκέφθηκα χωράφια με ακτινίδια στις Πηγές, τα οποία επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τους ισχυρούς ανέμους. Ενημέρωσα αμέσως για το μέγεθος της καταστροφής τον ΕΛΓΑ για να πράξει τα προβλεπόμενα.

Ήδη το υλικό που συνέλεξα βρίσκεται στα γραφεία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου όσο και της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, κυρίας Ρ. Κατσικέρη Παραμένω πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στον ΕΛΓΑ Αθήνας για τις πληγείσες καλλιέργειες του Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε χθες το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους.

Ο Βουλευτής προχώρησε τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες και επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΑ Αθήνας για να ενημερώσει τους αρμοδίους, προσκομίζοντας αντίστοιχο οπτικοαστικό υλικό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της γης συμμερίζεται την αγωνία τους, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που προκύπτουν και ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Κάθε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από το εξωτερικό έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος” αλλά και από τα τελωνεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία ρεκόρ έσπασε στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Χιλιάδες Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα με αποτέλεσμα σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης των διακοπών τους, από το πρωί να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στο τελωνείο του Προμαχώνα. Από το πρωί, αρκετές φορές στον σταθμό διοδίων της περιοχής, κατά χρονικά διαστήματα, ήταν ελεύθερη η διέλευση για να διευκολυνθούν οι Βαλκάνιοι τουρίστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ περισσότεροι από 10.000 Ρουμάνοι πέρασαν τον Προμαχώνα με προορισμό τη Θάσο ενώ πολλοί Βούλγαροι διατηρούν εξοχικές κατοικίες σε Χαλκιδική, Στρυμονικό κόλπο και στο Νομό Καβάλας.

Η κίνηση στον Προμαχώνα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών ενώ όλα δείχνουν ότι ανάλογη θα είναι κίνηση στον συνοριακό σταθμό όλο το καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές το φετινό Πάσχα όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα από το εξωτερικό ήταν το καλύτερο των τελευταίων 7 ετών.

fimotro.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en