Quantcast
Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πανδημία αύξησε τη χρήση του Διαδικτύου, κατά μέσο όρο, κατά 30% παγκοσμίως

Τον ρόλο του “ομφάλιου λώρου” με τον έξω κόσμο, απέκτησε το Διαδίκτυο με το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και κυρίως μετά από την επιβολή του lockdown σε πολλές χώρες του κόσμου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Διαδικτύου, ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού εξαρτάται από το Internet για να εργαστεί, να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο, για να διασκεδάσει και κυρίως για να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους.

Η κίνηση αυξήθηκε κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% σε Λονδίνο και Παρίσι, κατά 31% στη Μελβούρνη, κατά 40% σε πόλεις της Β. ΙταλίαςΑπό τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά περίπου 25%-30% σε πολλές μεγάλες πόλεις του πλανήτη, σύμφωνα με την Cloudflare, αμερικανική εταιρεία που παρέχει υποδομές δικτύου σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η διαδικτυακή κίνηση αυξήθηκε κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% στο Λονδίνο και στο Παρίσι, κατά 30% στη Μελβούρνη και κατά 40% στις πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Επίσης, η κίνηση διευρύνθηκε το ίδιο διάστημα κατά 18% στο Τόκιο και στο Σιάτλ, κατά 11% στο Βερολίνο και κατά 10,5% στο Σίδνεϊ. Πάντως, σύμφωνα με την Cloudflare, η χρήση αυξήθηκε σε μικρό μόνο ποσοστό στη Νότια Κορέα, όπου οι άνθρωποι ήταν ήδη “βαριοί” χρήστες Διαδικτύου.

Αντίθετα, η χρήση εργαλείων και εφαρμογών για online chat τριπλασιάστηκε σε σχέση με την κανονική ροή στις πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Επίσης, οι υπηρεσίες video streaming σχεδόν διπλασιάστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ οι πολίτες επισκέπτονται online ιστοσελίδες ενημέρωσης 30% περισσότερο έναντι του συνηθισμένου, ενώ το online gaming αυξήθηκε κατά περίπου 20%. 

Ζήτηση για βιντεοκλήσεις
Παγκοσμίως, η ζήτηση αυξήθηκε και συνεχίζει να αυξάνεται σταδιακά, κυρίως, για συγκεκριμένες υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, όπως, για παράδειγμα, οι βιντεοκλήσεις, που έχουν αντικαταστήσει τη δια ζώσης αλληλεπίδραση με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Για παράδειγμα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν το λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020 απ’ ό, τι σε όλο το 2019.

Διαφορές εντοπίζει η έρευνα της Cloudflare και στο πότε συνδέονται οι πολίτες παγκοσμίως στο Διαδίκτυο, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι πλέον χρησιμοποιούμε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές τον παγκόσμιο ιστό σε σχέση με την προ του κορωνοϊού εποχή. Έτσι, το peak της χρήσης δεν είναι πλέον μετά τις 7.30 μ.μ., αλλά διαπιστώνεται λίγο πριν από το μεσημεριανό φαγητό.

Επίσης, διαφορές εντοπίζει η έρευνα και όσον αφορά τον τόπο σύνδεσης των πολιτών ανά τον κόσμο με το Διαδίκτυο. Έτσι, τα αστικά κέντρα δείχνουν να αποφορτίζονται, ενώ η κίνηση μεταφέρεται εκτός των κέντρων των πόλεων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται πλέον εξ αποστάσεως από το σπίτι τους και δεν μεταβαίνουν στον τόπο εργασίας τους.

Click to comment

Απάντηση

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Για πρώτη φορά η Sophia, το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στην συμπρωτεύουσα

Η Sophia είναι ένα πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε προγραμματιστεί να έχει… συνομιλία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό» ανθρωποειδές ρομπότ, σχεδιασμένο για διάδραση και επικοινωνία με τους ανθρώπους με ένα πρόσωπο που θυμίζει ανθρώπινο. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δημιουργός της, τα χαρακτηριστικά της είναι ένας συνδυασμός της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, της Όντρεϊ Χέπμπορν και της συζύγου του Αμάντα Χάνσον!

H Sophia ήταν συνεπής στο ραντεβού της με το κοινό σήμερα στις 11:30 στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MyAADE app | «Στον αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Πληρωμές, έλεγχος οφειλών, φορολογικό ημερολόγιο στο κινητό

Σε λειτουργία και έτοιμη για «κατέβασμα» είναι η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, το MyAADE app, το οποίο έχει ως στόχο να «λύσει» τα χέρια σε ό,τι αφορά σε πληρωμές υποχρεώσεων, έλεγχο οφειλών, παρέχοντας υπηρεσίες φορολογικού ημερολογίου και «ξυπνητηριού».

Η παρουσίαση της εφαρμογή MyAADE app για τους φορολογούμενους, πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με την παρουσία της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη (20.3.204).

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα με Iris ή με κάρτα, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, να διαχειρίζονται ραντεβού και να δέχονται ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών.

Ο κ. Πιτσιλής δεν απέκλεισε αργότερα να προστεθούν και περαιτέρω υπηρεσίες. Η ασφάλεια των συναλλαγών είναι εξασφαλισμένη μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον πληρωμών της ΔΙΑΣ. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε iOS ενώ στις αμέσως επόμενες ώρες θα είναι διαθέσιμη και σε Android.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης», στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης από την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 23:59 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ (e-servives), με κωδικούς TaxisNet ή με κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ, στη διεύθυνση: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/.

Όσοι υποψήφιοι καταθέτουν ένσταση, οφείλουν να αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία της ένστασης και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en