ΕΒΡΟΣ

Η Ορεστιάδα γιορτάζει και υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Η Ορεστιάδα γιορτάζει τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων και υποδέχεται την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Στις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις “Θεοδώρεια 2017” θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Παρουσία ενός σημαντικού συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού και του χριστιανισμού θα γιορτάσει η Ορεστιάδα, η οποία τιμά τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων. Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στην πόλη θα φτάσει από τη μονή του Βερμίου η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, συνοδεία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα βρεθεί στην Ορεστιάδα έπειτα από ενέργειες του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής».

Την Παρασκευή στις 17:30 στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί δοξολογία για την υποδοχή της και αρχιερατικός εσπερινός. θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 19:30 από το Σύλλογο Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής».

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στο ναό των Αγίων Θεοδώρων για λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Κυριακή το πρωί, και πριν από την αναχώρηση της εικόνας για το Βέρμιο, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα προσφέρει στο ναό των Αγίων Θεοδώρων ένα πιστό αντίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις “Θεοδώρεια 2017“, στις 4 Μαρτίου θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version