Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ν. Καρβάλη ενωμένη και αποφασισμένη-Τα παιδιά οι «πρωταγωνιστές» του συλλαλητηρίου

Συνεδρίασαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Σύλλογοι της Ν. Καρβάλης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να μεθοδεύσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά του LNGπου θα γίνει την Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Κάτοικοι και φορείς της Ν. Καρβάλης είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο, αλλά και να στείλουν μήνυμα στη ΔΕΠΑ και την κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούν το μέλλον των παιδιών τους.  Δεν είναι τυχαίο ότι κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι μαθητής του Γυμνασίου της Ν. Καρβάλης. Κατά την προχθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η άφιξη των Καρβαλιωτών στην πόλη της Καβάλας να γίνει συντεταγμένα με λεωφορεία που θα ναυλώσουν. Ήδη ανταποκρίθηκε θετικά ο Σύλλογος Γονέων της Ν. Καρβάλης  στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής, παιδιά των σχολείων συνοδευόμενα από τους γονείς τους ή τα μέλη του συλλόγου, να διανείμουν το ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής χέρι- χέρι στους πολίτες που θα συγκεντρωθούν στην παραλία της Καβάλας για να απολαύσουν το υπερθέαμα του AirSeaShow.

Ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου από το Σύλλογο Ανέργων

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας και του παροπλισμού τους από την αγορά εργασίας, το αγωνιστικό τους φρόνημα καλά κρατεί. Μέλη του συλλόγου προσφέρθηκαν να διανείμουν το ψήφισμα και να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην επιτυχή διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Η ενεργός συμμετοχή των ανέργων συμπολιτών μας έχει πολύ μεγάλη  και συμβολική σημασία για τα μέλη της Συντονιστικής, αφού οι «υπέρμαχοι» της επένδυσης, επιχειρώντας να χρυσώσουν το χάπι και να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας, υπόσχονται θέσεις εργασίας.

ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΣΗ

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ στο Περίπτερο Ενημέρωσης Τουριστών της «Δημωφέλεια» λειτουργεί η γραμματεία της Συντονιστικής, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.

Τηλ. 2510620566

Email: syntonistikikatalng@gmail.com

Μη ξεχνάτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Συντονιστικής από την ιστοσελίδα www.oxilngkavala.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η Καβάλα στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί το γεγονός ότι η Καβάλα εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028.

Όπως σημειώνει, «μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ελ. Αυγενάκη στην Χρυσούπολη, επικοινώνησα μαζί του και με ενημέρωσε ότι η Καβάλα περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας 2025 – 2028.

Μια προεκλογική μου δέσμευση γίνεται πράξη! Ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των παραγωγών μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας
2025 – 2028, με εναέρια και άλλα τεχνολογικά μέσα.

Σταθερά, πιο κοντά στους αγρότες μας!»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μενίδι: Είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη | Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας

Το σενάριο της γυναικοκτονίας φαίνεται να εξετάζουν όλο και περισσότερο οι Αρχές για τον θάνατο της 40χρονης στο Μενίδι, η οποία βρέθηκε νεκρή με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το OPEN, η γυναίκα στο παρελθόν είχε καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία ενώ υπάρχει μάρτυρας – κλειδί που φαίνεται ότι είδε τη δολοφονία και έχει μιλήσει στην Αστυνομία.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.  Τη σορό εξετάζει ιατροδικαστής μικροσκοπικά, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνα για άλλα στοιχεία εκτός από το μαχαίρι που θα διευκολύνουν το έργο τους.

Κάμερες ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, ψάχνουν αν και πού υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή καθώς πρόκειται για πολύ κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο γεμάτο με καταστήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν από την πρώτη στιγμή αποκλείσει το σημείο, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δολοφονία, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια: Αύξηση τιμών 1,1% στα σούπερ μάρκετ τον Απρίλιο

Συγκράτηση στις τιμές των προϊόντων στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ τον Απρίλιο του 2024, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023, καταγράφει στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησε ο ΙΕΛΚΑ για τις πληθωριστικές πιέσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποτυπώνεται μια αύξηση 1,10% εν συγκρίσει με ακριβώς έναν χρόνο πριν, ενώ υπάρχει εμφανής συγκράτηση τους τελευταίους μήνες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιανουάριο οι αυξήσεις τιμών ήταν στο 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, τον Φεβρουάριο 2,7% και τον Μάρτιο μόλις 0,28%, δηλαδή ήταν σχεδόν μηδενικές.

ΙΕΛΚΑ, τιμές σούπερ μάρκετ

Πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αποκλιμάκωση που παρατηρείται σε βασικές κατηγορίες προϊόντων, αλλά και η συνολικότερη συγκράτηση των τιμών είναι αποτέλεσμα και των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως αυτό για το «πάγωμα» των προωθητικών ενεργειών επί τριμήνου σε περιπτώσεις ανατιμήσεων.

Εν ολίγοις, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, σταδιακά οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αρχίζουν να αποδίδουν στο ράφι, σε συνδυασμό βέβαια με άλλους κρίσιμους παράγοντες (αποκλιμάκωση των τιμών των πρώτων υλών στις διεθνείς αγορές, σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, προσφορές και εκπτώσεις, επίδραση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, υψηλή κυκλοφοριακή ταχύτητα αποθεμάτων).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές (-4,57%) και ακολουθούν, χαρτικά, πάνες και σερβιέτες, απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού, βούτυρα και αυγά, αλλά και γαλακτομικά.

Μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται σε νερά και αναψυκτικά (12,26%) και έπονται μπισκότα, σοκολάτες και ζαχαρώδη, αλκοολούχα ποτά, έτοιμα γεύματα, ξηροί καρποί και σνακ. Τα περισσότερα από αυτά τα είδη επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές πρώτων υλών και κυρίως τις τιμές της ζάχαρης και του κακάο.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα συμπεράσματα και αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε ανάλυση στο σύνολο των πραγματικών μηνιαίων πωλήσεων και όχι σε δειγματοληψία.

Τα συμπεράσματα του ΙΕΛΚΑ 

Η εμφανής συγκράτηση του δείκτη εξέλιξης τιμών αλυσίδων σουπερμάρκετ τον Απρίλιο 2024 δείχνει ότι ο πληθωρισμός στις αλυσίδες σουπερμάρκετ είναι της τάξης του 1,10% (έναντι 0,28% τον Μάρτιο, 2,70% τον Φεβρουάριο και 3,00% τον Ιανουάριο 2024).

Η μεταβολή του Απριλίου σε σχέση με τον Μάρτιο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επίδραση της εποχικότητας λόγω Πάσχα, περίοδο κατά την οποία καταγράφονται έντονες προωθητικές ενέργειες την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία το 2023 ήταν στα μέσα Απριλίου, ενώ το 2024 στην πρώτη εβδομάδα του Μάϊου και δεν ενσωματώνεται στα στοιχεία της παρούσας μέτρησης.

Mεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στις κατηγορίες:

  • Βρεφικές και παιδικές τροφές: -4,57%
  • Χαρτικά, πάνες & σερβιέτες: -2,99%

  • Απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού: -2,71%

  • Βούτυρα και αυγά: -2,34%

  • Γαλακτοκομικά: -1,93%

Στα γαλακτοκομικά, οι μειώσεις που καταγράφονται είναι αποτέλεσμα τόσο της ομαλοποίησης της αγοράς μετά την πανδημία και της μείωσης στις τιμές παραγωγού σε ορισμένα προϊόντα, ενώ προϊόντα όπως το βούτυρο και τα αυγά επωφελούνται από τις προωθητικές ενέργειες λόγω του Πάσχα.

Μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στις κατηγορίες:

  • Νερά και αναψυκτικά: +12,26%
  • Μπισκότα, σοκολάτες, ζαχαρώδη: +7,80%

  • Αλκοολούχα ποτά: +7,68%

  • Έτοιμα γεύματα: +5,14%

  • Ξηροί καρποί και σνακ: +4,51%

  • Τα περισσότερα από αυτά τα είδη επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές πρώτων υλών και κυρίως τις τιμές της ζάχαρης και του κακάο.

    Σημειώνεται ότι η κατηγορία «τρόφιμα παντοπωλείου», η οποία περιλαμβάνει το ελαιόλαδο καταγράφει αύξηση 4,29%. Η συγκρατημένη αύξησή οφείλεται στις μειώσεις στις τιμές των λοιπών ελαίων, αλλά και στα λοιπά προϊόντα που συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή (ζυμαρικά, ρύζι κ.ά.).

    Σημειώνεται ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για τα οποία καθ’ όλο το 2023 καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους παραγωγής, των ακραίων κλιματικών φαινομένων και των διεθνών τιμών πρώτων υλών και οδηγούσαν τις αυξητικές πιέσεις στον πληθωρισμό τροφίμων περιορίζεται ο ρυθμός αύξησης στο 2,09%.

    Οι λόγοι συγκράτησης των τιμών

    • Η αποκλιμάκωση των τιμών των πρώτων υλών στις διεθνείς αγορές και η ομαλοποίηση της αγοράς. Οι διεθνείς δείκτες πρώτων υλών τροφίμων (π.χ. FAO Food Price Index) καταγράφουν μείωση τους πρώτους μήνες του 2024.

    • Σταδιακή αποκλιμάκωση πληθωρισμού. Οι τιμές παρουσιάζουν σταθεροποίηση τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων λόγω των μεγάλων όγκων προϊόντων που διακινούν, των οικονομιών κλίμακας, της οργανωσιακής/τεχνολογικής ετοιμότητας τους και της γκάμας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

    • Αυστηρό θεσμικό πλαίσιο. Οι αλυσίδες σουπερμάρκετ λειτουργούν σε αυστηρό θεσμικό πλαίσιο (π.χ. νόμος αθέμιτης κερδοφορίας Ν.4818/2021).

    • Υψηλή κυκλοφοριακή ταχύτητα αποθεμάτων. Η συγκράτηση στις τιμές εμφανίζεται πολύ πιο γρήγορα στα μεγάλα σημεία πώλησης λόγω μεγαλύτερης κυκλοφοριακής ταχύτητας αποθεμάτων. Δηλαδή διακινούν πιο γρήγορα το απόθεμα τους και προβαίνουν πιο σύντομα σε νέες αγορές για αναπλήρωση των αποθεμάτων.

    • Προσφορές και εκπτώσεις. Οι προσφορές και οι εκπτώσεις στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου είναι περισσότερες σε αριθμό, σε ένταση και σε ποσοστιαία έκπτωση, κάτι που επηρεάζει τις τελικές τιμές των προϊόντων.

    • Επίδραση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Τα μερίδια πωλήσεων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι μεγαλύτερα στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ λόγω μεγαλύτερου εύρους κωδικολογίου.

    Continue Reading
    Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

    Κατοικία

    a house with a green roof and road signs left and right
    white night text
    blue circle with steel construction
    arrows as a circle symbol of recycling
    paint cans
    letters AG as logo
    gear and tool as logo pavlidis
    timetable

    newsletter



    Καιρος

    Πρωτοσέλιδα

    Χρήσιμα

    Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

    Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    espa logo

    espa_logo_en