Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η νέα θεωρία για το μυστικό της μακροζωίας

Νέα έρευνα αναγνωρίζει τη μοναξιά ως παράγοντα κινδύνου για την υγεία και τη μακροζωία για όλες τις ηλικίες. Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brigham Young υποστηρίζει ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν εξίσου μεγάλη απειλή για τη μακροζωία με την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε πιο σοβαρά τις σχέσεις μας, ιδιαίτερα οι νεότεροι μια και η έρευνα έδειξε ότι ο συσχετισμός ανάμεσα στη μοναξιά και τον κίνδυνο θνησιμότητας είναι μεγαλύτερος στους νεότερους ενήλικες, κάτω των 65 ετών συγκριτικά με τους μεγαλύτερους.

Με δεδομένο ότι ζούμε στην εποχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που ζουν μόνοι τους στον πλανήτη οι ερευνητές προβλέπουν μια έκρηξη της μοναξιάς σε μέγεθος επιδημίας στο κοντινό μέλλον.

Προηγούμενες έρευνες των ίδιων ερευνητών είχαν συσχετίσει τον κίνδυνο από την μοναξιά με αυτόν του καπνίσματος 15 τσιγάρων την ημέρα ή του αλκοολισμού. Η νέα τους έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perspectives on Psychological Science θεωρεί ότι ο κίνδυνος της μοναξιάς για την υγεία ξεπερνά αυτόν της παχυσαρκίας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βαθειά κατάνυξη η περιφορά των επταφίων στην Ελευθερούπολη

Με βαθειά κατάνυξη πραγματοποίηθηκε η πριφόρα των επιταφίων και στου Ιερούς Ναούς της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίηθηκε η συνάντηση των επιταφίων των δύο ενορίων, του Αγίου Ελευθέριου και του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεια της πόλης. Ενω αξίζει σημειωθεί οτι και φέτος ρίγη συγκίνησης έφεραν τα πένθιμα εμβατήρια της Φιλαρμονικής της Ελευθερόυπλης που συνόδεψαν την περιφορά του επιταφίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βροχή έκαναν τα τεέυταία τους ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας

Με βροχή έκαναν τα τελευταία τους ψώνια  για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας, με τους πάγκους της λαϊκής αγοράς να είναι γεμάτη, όμως σε σχέση με άλλες χρονίες η κατνααλωωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδριαφέρον και λόγω της βροχής αλλά και  λόγω των ανατιμήσεων ήταν αρκετά μειωμενή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη περιφορά των επιταφίων των Ιερών Ναών της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά του επιταφίου του Αγίου Ιωάννη στην πόλη της Καβάλας, όπως και όλων των υπόλληπων ναών, με χιλίαδες πιστούς να ακολουθούν την περιφορά στις δικές τους ενορίες.

Σρην περιφορά του επιταφίου του Αγίου Ιωάννη, εκτός απο τους εκατοντάδες πολίτες το παρών έδωσαν και αρκετοί τοπικοί και πολιτκοί φορείς της Π.Ε. Καβάλας, ιερείς αλλά και ο Μητροπολίτης ΦΝ-Θ κ.κ. Στέφανος.

Ενω όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμοτικός Κήπος της Καβάλας, πλημμύρισε με εκατοντάδες πιστούς κατα την διάρκεια της συνάντησης των επιταφίων του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Γεωργίου και του Αποστόλου Παύλου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en