Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η μεγαλύτερη Κυβερνοεπίθεση σε Ελληνικές Τράπεζες | Ζητούν bitcoins!

H μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχουν δεχτεί ποτέ οι ελληνικές τράπεζες, ζητωντας λύτρα σε bitcoins, εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που μεταδίδει το Mononews.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δεν δέχονται αμφισβήτηση, Ρώσοι χάκερς “επιτέθηκαν” στα ηλεκτρονικά συστήματα 2 μεγάλων συστημικών τραπεζών απαιτώντας μάλιστα λύτρα 750 bitcoins. Επί της ουσίας δε, όπως αναφέρει το Mononews, απείλησαν ότι εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα (το ποσό προφανώς είναι συμβολικό) τότε θα πραγματοποιηθεί επίθεση DDoS πολύ μεγαλύτερης ισχύος. Kαι όπως επιβεβαιώνουν πρόσθετες πληροφορίες που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνα, έχουν σκοπό να κάνουν τα λόγια τους … πράξεις!

Πληροφορίες που προέκυψαν απο το ρεπορτάζ του SecNews και μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αναφέρουν ότι έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στις Τράπεζες για σήμερα Δευτέρα 30/11/2015 για επίθεση DDoS που σχετίζεται με την καταβολή λύτρων!!!.

Οι πληροφορίες που ελέγχονται, αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί στίς 12 περίπου επίθεση DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιας συνολικού όγκο δικτυακής κίνησης 1TB (!!!) ενώ υπάρχει και σενάριο διαχείρισης κρίσεως που προβλέπει κλείσιμο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των τραπεζών εφόσον και έαν κριθεί αναγκαίο κάτι τέτοιο!!!

roubatis-john- bitcoins

Η σοβαρότητα του θέματος ήταν τέτοια που ο Διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης (εκ των πρώτων που έλαβε τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία της κυβερνοαπειλής) ενημέρωσε ΑΜΕΣΑ τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τέθηκαν τα στοιχεία υπόψη του σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό!

ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ, ôïõ ðñïúóôáìåíïõ Äßùîçò Çëåêôñïíéêïý ÅãêëÞìáôïò, Ìáíþëç ÓöáêéáíÜêç ãéá ôïõò ôñåéò õâñéóôÝò ôïõ ÂáããÝëç ÃéáêïõìÜêç ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ) bitcoins

Άμεσα επίσης ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης για να συνεισφέρει με το επιτελείο του  στην πλήρη έρευνα και διελεύκανση αναφορικά με τον κυβερνοεκβιασμό αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο ρόλος του Εθνικού CERT  (που κινείται πάντα στο παρασκήνιο με σημαντικότατες μάλιστα επιτυχές που δεν έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας) σε συνεργασία με την ΔΗΕ ανέλαβαν πλήρως την διαχείριση της κρίσης.

AppleMark bitcoins

Αμέσως και όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε παράλληλα συναγερμός στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει εάν πρόκειται για επίθεση μεγάλης η μικρής ισχύος. ΅Επιπλέον οι κυβερνοεκβιασμοί με αίτηματα για bitcoins, είναι συνήθεις στο εξωτερικό αλλά σε τέτοιο μεγάλη κλίμακα ίσως είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε!

Όπως απεδείχθη αργά το βράδυ ήταν η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που που έχει δεχτεί ποτέ η Ελλάδα. Οι Ρώσοι χάκερς χτύπησαν τα συστήματα των 2 τραπεζών χωρίς όμως (όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ειδικοί) που πραγματοποιήσαν την έρευνα να παραβιαστούν.

Όπως αναφέρει το Mononews, το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων που εμπλέκονται στο θέμα με τραπεζικούς παράγοντες. Επί της ουσίας και επι του πρακτικού, το ζήτημα το έχουν αναλάβει οι κ. Ρουμπάτης και Σφακιανάκης επιτελικά με εξειδικευμένη ομάδα ειδικών.

bitcoin-anonymity bitcoins

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Δεν έγινε  γνωστό μέχρι αυτή την στιγμή εάν πληρώθηκαν τα λύτρα σε bitcoins που ζητούσα οι Ρώσοι hackers.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, μιας και οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης ακόμα και έαν οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τα ίχνη τους με τρόπους υψηλής πολυπλοκότητας! Μείνετε συντονισμένοι!

secnews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en