ΚΑΒΑΛΑ

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγείρεψε για το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο

Η γνωστή μαγείρισσα της τηλεοπτικής εκπομπής « Από την Πόλη έρχομαι», Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγείρεψε, χθες το βράδυ, για όλους τους φίλους των εκδηλώσεων, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» στην Ελευθερούπολη. Μια υπέροχη κουζίνα και μυρωδιές μιας άλλης, οικείας, εποχής, κατέκλυσαν τον χώρο των εκδηλώσεων.

Η κ. Εκμεκτσίογλου, μαγείρεψε συνοδεία ατμοσφαιρικής μουσικής επένδυσης, ένα κυρίως πιάτο, με εορταστικό χαρακτήρα, που περιελάμβανε κότσι και ξηρούς καρπούς, εμπνευσμένο από συνταγές που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και ένα νηστίσιμο, με παρόμοιο « χαρακτήρα» επιδόρπιο, χρησιμοποιώντας πάντοτε πρώτες ύλες και μυρωδικά από την περιοχή του Παγγαίου, στηρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρασκευής των πιάτων, η περιοχή του Παγγαίου, είναι ευλογημένη.

Συνοδευόμενη από το γιο της , ο οποίος είναι και ο ίδιος επαγγελματίας σεφ, μύησε τους επισκέπτες στα μυστικά της πολίτικης κουζίνας, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, την αντιδήμαρχο, Λία Δημητρακούδη και την παρουσιάστρια της βραδιάς, Θώμη Αγγέλου, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε στη κ. Εκμεκτσίογλου την ευλογία του, για τις Άγιες Μέρες που έρχονται.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version