ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Λημνία Γη σύντομα στο COSMΟΤΕ HISTORY σε συνεργασία με το ΕΝΑ CHANNEL

Μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας της Λημνίας Γης βρίσκεται προ των πυλών, με τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα τον θαυματουργό πηλό της Λήμνου, το ξακουστό φάρμακο με τις ιαματικές ιδιότητες.

Με το θέμα ασχολήθηκε το Limnos FM 100, παίρνοντας τηλεφωνική συνέντευξη από τον Παρουσιαστή-Ιστορικό του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ Θανάση Διαλεκτόπουλο….

Όπως είπε στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα» ο ιστορικός, Θανάσης Διαλεκτόπουλος, πρόκειται για μια εκπομπή, ωριαίας διάρκειας, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή του COSMΟΤΕ HISTORY με το ENA Channel της Καβάλας, και στην οποία γίνεται αναφορά στις ιστορικές πηγές από την εποχή του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, καθώς και στις πηγές ξένων περιηγητών και ιατρών του μεσαίωνα, οι οποίοι έχουν αφήσει καταπληκτικά συγγράμματα σχετικά με το τελετουργικό εξόρυξης και εξαγωγής της λήμνιας γης.

Τα γυρίσματα της εκπομπής θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η επίσημη παρουσίαση στη Λήμνο και η προβολή του από το COSMOTE HISTORY για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα λεπτομέρειες για όλα όσα θα δούμε στο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, καθώς και τις προτάσεις του κ. Διαλεκτόπουλου για τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει η Λήμνος για την περαιτέρω ανάδειξη της Λημνίας Γης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version