ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση έκρυβε «άσους» | Νέα απελευθέρωση για ταξί και φορτηγά

Με κινητοποιήσεις αναμένεται να απαντήσουν οι αυτοκινητιστές

Σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, αλλά και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης έρχονται με το νομοσχέδιο – «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στην Βουλή. Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει και αλλαγές στον έλεγχο εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις που θα προκληθούν γι αυτό και κράτησε σχεδόν μέχρι τέλους τα χαρτιά της κλειστά. Τα τρία βασικά σημεία της συμφωνίας παρέμεναν «άγνωστα» όχι μόνο διότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες απεργίες διαρκείας από τη μεριά των αυτοκινητιστών. Αλλά και επειδή τα κυβερνητικά στελέχη φοβούνται αποσχιστικές κινήσεις βουλευτών. «Πονοκέφαλο» έχει ήδη προκαλέσει η συζήτηση για το γάλα και οι βουλευτές της κυβέρνησης που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τις αλλαγές, όπως επίσης και η απεργία διαρκείας στα φαρμακεία που ξεκινά από σήμερα.

Το πολυνομοσχέδιο 

Με τις προωθούμενες αλλαγές, θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.

Επιπλέον, βάσει των προβλεπόμενων αλλαγών ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

ΜΜΜ

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση.

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι δαπάνες των μέσων μαζικής μεταφοράς και να αυξηθούν τα έσοδά τους.

Κινητοποιήσεις

Μετά το λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία, λοιπόν, έρχονται και κινητοποιήσεις από τους αυτοκινητιστές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί θα πραγματοποιήσει σήμερα συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασίσει για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version