Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η κοινωφελής εργασία κάνει «θαύματα»

Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα στην Καβάλα, στις συνοικίες της, ακόμη και στα δημοτικά της διαμερίσματα, για να καταλάβει πόσο ωφέλιμη είναι κι αυτή τη χρονιά η κοινωφελής εργασία.

Φέτος μάλιστα το προσωπικό που εξασφαλίστηκε μέσω του ΟΑΕΔ, είναι πολύ κι έχει κατανεμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να λύνει καθημερινά προβλήματα της πόλης.

Για παράδειγμα χθες εργάστηκε προσωπικό στο πάρκο Φαλήρου, όπου κόπηκαν χόρτα κι έγινε καθαρισμός. Το Πάρκο Φαλήρου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αποτέλεσμα των θαυμάτων που γίνονται στο Δήμο Καβάλας, μέσω του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας.

Άλλο προσωπικό προερχόμενο από το ίδιο πρόγραμμα, δούλεψε και καθάρισε τις παρκίδες στην άκρη του δρόμου, προς τον Άγιο Σίλα και στο δρόμο από την Καβάλα στο Παληό.

Καθαριότητα με απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, έκανε το ίδιο προσωπικό στη ΔΕΠΟΣ, την Κηπούπολη, ακόμη και τη Δεξαμενή.

Με το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας στην καθαριότητα και στην υπηρεσία κήπων του Δήμου Καβάλας, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται άμεσα, αρκεί κάποιος πολίτης να ενημερώσει σχετικά τις προαναφερθείσες υπηρεσίες.

Προσωπικό της Κοινωφελούς εργασίας καθάρισε άκρες δρόμων από χώματα, προκειμένου να μπορεί να καθαρίσει αυτά τα σημεία της κάθε οδού, το Σάρωθρο.

Την ερχόμενη εβδομάδα και προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας θα εργαστεί στο Παληό, για απομάκρυνση κομμένων κλαδιών.

Η κοινωφελής εργασία για το Δήμο Καβάλας, ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και θα εργασθεί κανονικά σχεδόν μέχρι το τέλος του έτους.

Κόψιμο χόρτων στην αυλή του 20ου Δημοτικού Σχολείου

Την εβδομάδα που περάσαμε δεν άλλαξε τίποτα ιδιαίτερα, όσον αφορά τις δημοτικές παρεμβάσεις, στα δημοτικά σχολεία. Οι εργασίες εκεί όπου άρχισαν συνεχίστηκαν. Δεν ενισχύθηκαν αν και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δείχνει να μην ανησυχεί.

Αυτήν την εβδομάδα καθαρίστηκε από χόρτα, η αυλή του 20ου δημοτικού σχολείου στο Περιγιάλι. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε πρόβλημα, καθώς τα χόρτα ήταν πολλά και ιδιαίτερα ψηλά.

Μέσα στο σχολείο δε φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα από τεχνικής άποψης. Στο Δήμο Καβάλας ισχυρίζονται ότι οι εργασίες στο 20ο δημοτικό σχολείο, έχουνε ξεκινήσει και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες.

Αντίθετα βάφτηκε εξωτερικά το δημοτικό σχολείο στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, ενώ παρεμβάσεις – σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας – γίνονται και στο 19ο Δημοτικό σχολείο.

Σε γενικές γραμμές ο Δήμος Καβάλας δεν ανησυχεί , είναι σίγουρος ότι θα προλάβει να κάνει όλα όσα ζήτησαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στις αλλαγές του 20ου δημοτικού σχολείου, όπου από το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει προερχόμενο από κτήριο της Παιδόπολης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en