ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η καταδίωξη οχήματος με μετανάστες σταμάτησε στη δυτική έξοδο της Κομοτηνής

Στη δυτική έξοδο της Κομοτηνής (μπροστά στην αντιπροσωπεία Ford, απέναντι από το μάρκετ Metro) σταμάτησε η καταδίωξη οχήματος που οδηγούσε ένας 38χρονος άνδρας και με το οποίο μετέφερε έντεκα παράνομους μετανάστες.

Οι επικίνδυνες πρακτικές που ακολουθούν διακινητές μεταναστών προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και τις πολυετείς καθείρξεις που προβλέπει η νομοθεσία για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά στην περίπτωση της καταδίωξης που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στο νομό Ροδόπης. Πρακτικές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των ίδιων των διακινούμενων, αλλά και οποιουδήποτε θα βρεθεί στο δρόμο ενός διακινητή που θέλει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία τοπικά έχει εντείνει τους ελέγχους για υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, αυξάνει τα μπλόκα εντός Ροδόπης και ευρύτερα στη Θράκη και σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαφυγής διακινητή δίνει σήμα καταδίωξης, με ανεξέλεγκτες, όμως, συνέπειες, πολλές φορές.

Στην περίπτωση της διακίνησης 11 μεταναστών, ευτυχώς η καταδίωξη έληξε χωρίς τον τραυματισμό κανενός και με τη σύλληψη του άνδρα που μετέφερε τους μετανάστες. Το όχημα μάρκας BMW με πινακίδες Ξάνθης εθεάθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης. Ο οδηγός του ένας 38χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε να κινείται στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων των  Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, ενώ σε σήματα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του.

Στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, όπου λίγο πιο κάτω τελικά ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα στη δυτική έξοδο της Κομοτηνής (μπροστά στην αντιπροσωπεία Ford, απέναντι από το μάρκετ Metro) σταμάτησε η καταδίωξη οχήματος. 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Όλοι τους ήταν άνδρες. Ορισμένοι βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος και άλλοι στο πίσω μέρος. 

Μία μέρα νωρίτερα στις 31 Αυγούστου στον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν 46χρονο ημεδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες. Συνολικά κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version