ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» εμπερικλείει τις αξίες και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρωπης

Τα τελευταία χρόνια, ένα μείζον κοινωνικό φαινόμενο που απασχολεί όλο και συχνότερα την κοινωνία είναι η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση με θύματα τα παιδιά. Η κοινωνία, καταδικάζει και συντάσσεται με το μέρος του θύματος.

Όμως, πέρα από την κοινωνική κατακραυγή και την παροδική ενασχόληση με το φαινόμενο, μόνο σε περιπτώσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ, ως κοινωνία οφείλουμε, εάν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τις επόμενες γενιές να ενημερωθούμε.

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», έχει ως στόχο την πρόληψη μέσω της ενημέρωσης, πιο συγκεκριμένα επιδιώκει να προστατεύσει τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση αλλά και να κινητοποιήσει το κοινό επί του θέματος. Η κοινωνία, οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ανάλογες ενέργειες. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», είναι η προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κοινωνικό ιστό, αλλά και να προλάβει ενδεχομένως την εκδήλωση νέων περιστατικών σεξουαλικής βίας.

Η φιλοσοφία του Οργανισμού είναι ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ο σωστός πολίτης. Αυτό, άλλωστε, επιχειρεί να αναδείξει μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», εμπερικλείει τις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρπωπης σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία έχουν παγκόσμια αποδοχή.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version